به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بهزاد قره یاضی افزود: بیشتر صادرات شركت های بیوتكنولوژی ایران به داروهای نوتركیب و داروهای بیوتك مربوط می شود كه این رقم، معادل 43 میلیون دلار است و 24 درصد بازار منطقه خاورمیانه را تشكیل می دهد.
به گفته وی، شركت های بیوتكنولوژی ایرانی با شركت های روسی، آلمانی، هندی و چینی تعامل دارند كه در مورد آلمانی ها معمولا دانش فنی خود در تولید مواد بیوتكنولوژیك و مواد نوتركیب را به ایران وارد می كنند.
مدیر گروه پژوهشی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری تصریح كرد: تعامل با كشور هندوستان نیز به این شكل است كه از این كشور، سختافزارهای كارگاهی و تولیدی و فناوری مورد نیاز به كشور وارد می شود . از كشور روسیه نیز تركیبی از سختافزارهای كارگاهی و تولیدی و فناوری مورد نیاز و دانش فنی وارد كشور می شود.
**بیوتكنولوژی
واژهٔ زیستفناوری (بیوتكنولوژی) نخستین بار در سال ۱۹۱۹ از سوی كارل اركی (Karl Ereky) به مفهوم كاربرد دانشهای پزشكی و زیستی و اثر مقابل آن در فناوریهای ساخت بشر به كار برده شد. به طور كلی هر گونه كنش هوشمندانه بشر در آفرینش، بهبود و عرضه فراوردههای گوناگون با استفاده از جانداران، به ویژه از طریق دستكاری آنها در سطح مولكولی در حیطه این مهمترین، پاكترین و اقتصادیترین فناوری سده حاضر، زیستفناوری، قرار میگیرد. نام این دانش از این رو در ایران با نام «بیوتكنولوژی» شناخته میشود كه این نامگذاری در تقریباً تمام كشورهای جهان با همین نام شناخته میشود.
بیوتكنولوژی دارویی یكی از رشته های تخصصی داروسازی است كه هدف از آن تربیت نیروی انسانی و متخصص در رشته بیوتكنولوژی دارویی به منظور رفع نیازهای آموزشی و پژوهشی دانشكدههای داروسازی و مراكز پژوهشی كشور و همچنین تربیت نیروی انسانی متخصص و مجرب برای صنایع داروسازی كشور جهت تولید و كنترل مواد اولیه داروی بیولوژیك می باشد.
علمی**1023
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۴
تهران- ایرنا- رئیس پژوهشكده بیوتكنولوژی كشاورزی و مدیر گروه پژوهشی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: داروهای نوتركیب و بیوتك ایرانی، 24 درصد بازار منطقه را تشكیل می دهند.