بیرجند - ایرنا - نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، توسعه تعاون را یكی از بهترین رویكرد های اقتصادی در جامعه دانست و گفت: قوام بدن به خون، و جامعه به اقتصاد بستگی دارد.

حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی روز چهارشنبه در دیدار با مدیران اتاق تعاون، اتحادیه ها و اعضای ستاد بزرگداشت هفته تعاون استان، افزود: در طول تاریخ، دنیا اقتصادهای مختلفی را به خود دیده از اقتصادهای دولتی سوسیالیستی - كمونیستی گرفته، تا سرمایه داری افراطی لیبرال غربی كه هیچكدام موفق نبوده اند.
وی ادامه داد: نظام اقتصادی سوسیالیستی چون احساس مالكیت را از جامعه گرفت روحیه كار و ابتكار را از دست داد و به همین دلیل فروپاشید و در نظام اقتصادی لیبرال از جامعه به دلیل یك مالكیت افراطی، سلب مسئولیت می كند و شاهدیم كه 99 درصد از ثروت جامعه در دست یك درصد است و این نظامی موفق نیست.
به گزارش ایرنا،حجت الاسلام عبادی، اقتصاد اسلامی را كه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مورد تاكید نیز هست، بهترین نوع اقتصاد دانست و عنوان كرد: در قانون هم مالكیت دولتی و هم مالكیت شخصی گنجانده شده كه اگر به آن عمل شود شاهد اقتصادی با توسعه پایدار خواهیم بود.
به گفته وی اقتصاد دولتی چون فراگیر است و مالكیت خصوصی هم احساس مالكیت را از افراد نمی گیرد این خود می تواند روحیه ابتكار و توسعه پایدار را در اقتصاد فراهم آورد.
وی اظهار كرد: با همه این مزیت ها متاسفانه گاها اقتصاد با مشكل مواجه است و تنها دلیل آن هم عمل نادرست به قانون می تواند باشد در حالی كه در اقتصاد اسلامی باید روح ایمان و آموزه های اسلامی گسترانده شود.
وی بیان كرد: دولتها نباید با سیاست های مختلف مسیر اقتصاد را به سمت و سوی سیاست های خودشان تغییر دهند، بلكه باید مفاد قانون اساسی را به عنوان بهترین راهبرد در توسعه اقتصادی دنبال كنند تا اعتماد مردم كه مهمترین پشتوانه هر دولت و نظامی است را از دست ندهند.
** پشتوانه مردمی مهمترین ستون توسعه اقتصادی تعاونی هاست
همچنین مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی، گفت: پایه و ستون توسعه تعاون، پشتوانه اجتماعی آن است و تعاونی ها تنها بخش اقتصادی مردمی در كشور هستند.
به گزارش ایرنا، محمد سنجری افزود: تعاونی ها به دلیل اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، استفاده از سرمایه های انسانی و مدیریت منابع انسانی به عنوان ارزشمند ترین منبع توسعه پایدار در جامعه اسلامی است.
وی ادامه داد: در همین راستا دولت، برای جلوگیری از تكثر قدرت در اختیار عده ای محدود و جلوگیری از فاصله طبقاتی، نگاه ویژه ای به توسعه تعاونی ها در سطح كشور دارد و گام های بلندی در این زمینه برداشته است.
وی توسعه و ترویج فرهنگ تعاون، توانمند سازی اعضا، تامین منابع و نیازمندی های تعاونی ها و توسعه صادرات در تعاونی ها را از محوری ترین رویكرد های توسعه پایدار تعاون نام برد و اظهار كرد: توجه و حمایت تعاون مردم را در پیشرفت اقتصادی جامعه همراه می كند.
وی در ادامه بیان كرد: در توسعه تعاون، مردم محور هستند و دولت به عنوان پشتیبان وظیفه نظارتی دارد و این محوری بودن باعث هماهنگی تشكل های مردمی برای ساختن اقتصادی پویا و پایدار می شود.
امروزه تعاون، همیاری، همكاری، تقویت روح تفكر و مشاركت جمعی ابزارهای مناسب در حركت به سمت برقراری عدالت و توسعه همه جانبه محسوب می شوند.
تعاون تنها بخشی است كه در آن تصمیم‌گیری‌ها مستقل از میزان سرمایه افراد و تنها بر اساس ارزش انسانی استوار است.
تعاونی ها سازمان های مردمی هستند كه در عین برخورداری از ویژگی های اقتصادی موسسات تجاری، دارای ارزش ها و هنجارهای اخلاقی و انسانی بوده و می توانند مبین تلاش های دسته جمعی اعضا برای رسیدن به اهداف مشترك اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باشند.
در قانون اساسی ایران علاوه بر اقتصاد دولتی و بازار، اقتصاد تعاونی نیز مورد تاكید است.
محمد سنجری مدیركا تعاون، كار و رفاه اجتماعی پیشتر گفته بود كه بخش تعاون جایگاه مهمی در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی دارد و نقش تعاونی ها در پیروزی جنگ اقتصادی مهم و موثر است.
وی اظهار كرد: توسعه كیفی تعاونی ها یكی از سیاست های وزارتخانه است چرا كه از صفر تا 100 این بخش اقتصادی مربوط به مردم و جامعه است.
وی یادآور شد: نگاه مدیران دستگاه های اجرایی نسبت به شركت های تعاونی باید تغییر یابد و مدیران به ظرفیت تعاونی ها و معافیت هایی این بخش كه در قانون لحاظ شده نیز واقف باشند.
وی با تاكید بر اینكه وابستگی تعاونی ها به دولت باید تغییر یابد، افزود: تعاونی ها نگاه خود اتكایی را باید گسترش دهند و خود را از وابستگی به دولت نجات دهند.
وی ادامه داد: دولت برای اینكه جامعه از ركود خارج شود تسهیلاتی را در نظر گرفت كه در استان تعدادی از تعاونی ها برای دریافت تسهیلات به بانك های عامل معرفی شدند.
به گفته سنجری سال گذشته دو هزار و 400 شركت تعاونی در استان وجود داشت كه از این تعداد هزار و 153 تعاونی فعال بود كه بیشتر تعاونی های خراسان جنوبی در بخش خدمات، صنعت و كشاورزی فعالیت دارند.
2047/3215/