به گزارش ايرنا از دانشگاه صنعتي اميركبير، مجري طرح تحقيقاتي 'توليد جوهر رسانا با نانو ذرات مس' گفت: جوهرهاي رسانا نسل جديدي از جوهرها هستند كه كاربردهاي فراواني در سلول هاي خورشيدي، ديودهاي ساطع كننده نور آلي، آنتن هايRFID و مدارهاي الكترونيكي دارند.
'امير رضواني مقدم' ادامه داد: در توليد سنتي بردهاي الكترونيكي پس از نشاندن مس روي تمام قسمتهاي فيبري برد، طرح و نقشه مدار با استفاده از «لتراست» و يا ماژيك ضد آب روي برد مسي رسم ميشود و پس از انجام مرحله شستشو با اسيد، قسمتهاي پوشانده شده با لتراست روي برد باقيمانده و به عنوان مدار الكترونيكي استفاده ميشوند.
وي، افزايش ميزان مصرف مس و زمانبر بودن را از جمله معايب توليد بردهاي الكتريكي به شيوه سنتي دانست و خاطرنشان كرد: براي رفع اين مشكل طرح 'ساخت جوهرهاي رسانا' را به عنوان راهكاري نوين در اين زمينه اجرايي كرديم.
رضواني مقدم درباره جزئيات اين طرح اظهار كرد: در اين تحقيقات، ساخت جوهر رسانايي در دستور كار قرار گرفت كه بر حسب تقاضا (on demand) روي برد الكترونيكي اعمال ميشود و از لحاظ زمان ساخت و هزينه ساخت بردهاي الكترونيكي بسيار كمتر و مقرون به صرفهتر است.
مجري طرح يكي از معضلات اين نوع جوهرها را اكسيد شدن نانوذرات مس موجود در آن عنوان كرد و يادآور شد: براي رفع اين مشكل از روشهاي شيميايي خاص جهت محافظت نانوذرات مس در برابر اكسيداسيون استفاده كرديم كه مقاومت اكسيداسيون مس را به ميزان زيادي بهبود داده و ميزان اكسيژن موجود روي سطوح نانوذرات مس را به حداقل ممكن رساند.
اين پروژه تحقيقاتي در قالب پاياننامه دوره كارشناسي ارشد امير رضواني مقدم در دانشكده مهندسي پليمر و رنگ دانشگاه اميركبير اجرايي شده است.
علمي**1055**2017
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۷
تهران- ايرنا- پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميركبير با استفاده از نانو ذرات مس، جوهر رسانايي را عرضه كردند كه در توليد بردهاي الكترونيكي كاربرد خواهد داشت.