به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، حسین ظریف منش روز شنبه در نشست خبری اعلام برنامه های دهه امامت و ولایت(از عید قربان تا عید غدیر) گفت: با توجه به برپایی جشن ها و مراسم های گرامیداشت عید غدیر در سراسر كشور، برنامه هایی نیز برای معرفت افزایی و فرهنگسازی ترتیب داده شده كه از جمله می توان به برپایی 15 همایش با موضوع غدیر اشاره كرد كه تا پایان سال در استان های مختلف برگزار می شود.
وی افزود: كنفرانس بین المللی غدیر در استان گیلان، همایش شیوه علوی در استان لرستان، همایش دكترین غدیر در استان مازندران، همایش اقتصاد مقاومتی از دیدگاه امیرمومنان(ع) در استان اردبیل، همایش ولایت علوی، اكمال دین نبوی در استان زنجان، همایش ولایت و غدیر در استان زنجان و همایش فرهنگ علوی و اقتصاد مقاومتی در استان كرمان از جمله این برنامه ها است.
** «لبیك یا رسول الله(ص)» شعار امسال دهه ولایت
وی ضمن گرامی داشت خاطره شهدای فاجعه منا، یادی از مرحوم آیت الله ابوالقاسم خزعلی به عنوان پرچمدار موضوع غدیر كرد و گفت: دهه ولایت و امامت با الهام از سخنان رهبر معظم انقلاب شكل گرفت كه میان عید قربان و عید غدیر رابطه ای برقرار كرد و خواستار گرامی داشت این ایام شد.
ظریف منش افزود: شعار امسال دهه امامت و ولایت «لبیك یا رسول الله(ص)» است كه این شعار پاسخی به ندای آسمانی پیامبر اعظم(ص) است كه فرمود حاضران پیام غدیر را تا روز قیامت به غایبان و پدران به فرزندان برسانند.
وی ادامه داد: این برنامه ها با همكاری سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت كشور، شهرداری های سراسر كشور، وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان بسیج مستضعفان و سایر دستگاه ها برگزار می شود.
ظریف منش با اعلام نتایج جلسات برگزار شده كمیته برگزاركننده دهه امامت و ولایت با روسای صدا وسیما و مجلس شورای اسلامی، از آمادگی این دو نهاد برای ترویج معارف علوی و نشر آن در جامعه سخن گفت.
** پرهیز از مسائل تفرقه انگیز
وی گفت: سیاست های این بنیاد برای بزرگداشت غدیر شامل تلاش در جهت گسترش حضور مردم در صحنه های گرامی داشت غدیر، جلب مشاركت نهادها و دستگاه های اجرایی و همچنین تاكید بر محور بودن غدیر و پرهیز از مسائل تفرقه انگیز است.
وی درباره محورهای برنامه های امسال گفت: ترویج نهج البلاغه به عنوان كتاب زندگی، یكی از مهمترین محورهاست و اگر نهج البلاغه وارد زندگی مردم شود، مسیر حركت فردی و اجتماعی و سیاسی ملت ما در جهت دستیابی به طراز نوین اسلامی سوق داده خواهد شد.
ظریف منش از مهمترین برنامه ها به ترویج زیارت غدیریه امام هادی(ع)، خطبه غدیر و زیارت جامعه كبیره كه منشور امامت شیعه است اشاره كرد.
** عناوین روزهای دهه ولایت و امامت
مدیرعامل بنیاد غدیر با اعلام اسامی روزهای دهه امامت و ولایت گفت: فردا (یكشنبه) مصادف با نهم ذیحجه و روز عرفه به عنوان «ولایت، معرفت، محبت» نامگذاری شده و دوشنبه 22 شهریور مصادف با عید قربان «بندگی، اطاعت، ولایت» است و سه شنبه سومین روز این دهه به «ولایت، بصیرت، دشمن ستیزی» نامگذاری شده است.
وی افزود: چهارشنبه 24 شهریور «ولایت، وحدت اسلامی، اقتدار اسلامی»، پنجشنبه به عنوان پنجمین روز از این دهه به نام «ایثار و دفاع از حریم ولایت» و جمعه نیز به عنوان ششمین روز «ولایت، مهدویت و عدالت» نام گرفته است.
ظریف منش اضافه كرد: شنبه 27 شهریور مصادف با سالروز ولادت امام هادی(ع) به عنوان «ولایت، هدایت، عزت اسلامی»، یكشنبه هشتمین روز «ولایت، دین و سیاست»، دوشنبه 29 شهریور «قرآن و عترت دو میراث نبوت» و سه شنبه 30 شهریور مصادف با 18 ذیحجه روز عید غدیر خم «غدیر، امامت و ولایت» نامیده شده است.
** بیعت با امام زمان(عج)
ظریف منش با بیان اینكه بازسازی واقعه غدیر توسط مردم با هماهنگی بسیج و بنیاد غدیر در 168 نقطه از شهرستان ها صورت گرفته، افزود: اجتماع غدیریون و مراسم بیعت با ولایت در شب عید غدیر برگزار می شود كه بر اساس روایات این بیعت در واقع بیعت با امام زمان(عج) و تجدید میثاق با رهبر معظم انقلاب است و این بیعت یادآور بیعت 120 هزار نفری مسلمانان با امیرمومنان(ع) در غدیر است.
** سفره احسان و اطعام در سراسر كشور
وی گفت: با توجه به ارزش اطعام و افطاری دادن در روز عید غدیر كه در متون دینی آمده است، بیش از یك میلیون و 200 هزار غذا در استان ها و از سوی هیات های مذهبی برآورد شده است.
مدیرعامل بنیاد غدیر افزود: البته هر خانواده ای می تواند علاوه بر غذای مصرفی خود یك وعده غذا به نیت عمل كردن به روایات وارد شده بدهد تا از پاداش معنوی آن بهره مند شود.
ظریف منش با سفارش اطعام های خانوادگی، صله رحم و سایر اعمال وارد شده در روز غدیر گفت: سازمان اوقاف برنامه هایی را در بقاع متبركه و امامزادگان دارد و سازمان بهزیستی، كمیته امداد امام خمینی(ره) و مراكزی كه یتیمان در آن نگهداری می شوند نیز برنامه هایی در این زمینه دارند.
وی افزود: مساجد تهران بیش از 100 تا 150 هزار غذا توزیع خواهند كرد و در سایر استان ها نیز به تناسب نیاز ده ها هزار پرس غذا توزیع خواهد شد.
** اختتامیه جشنواره شعر غدیر
مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر گفت: پنجمین جشنواره شعر غدیر با حضور شعرای آیینی 28 شهریور در تهران برگزار می شود كه درحدود 170 شعر تاكنون به دبیرخانه رسیده و محمدرضا سنگری به عنوان دبیر این جشنواره به همراه هیات داوران مسئولیت داوری اشعار را به عهده دارند.
وی همچنین افزود: رونمایی از خطبه غدیر كه توسط یكی از خوشنویسان با ترجمه به چند زبان خارجی نوشته شده از دیگر برنامه های این دهه است.
** بیعت در مسجد جمكران
ظریف منش گفت: برنامه بیعت با ولایت در عصر عید غدیر در مسجد جمكران با حضور زائران برگزار می شود و همچنین اجتماع هزار نفری رزمندگان دوران دفاع مقدس را خواهیم داشت كه با یاد شهدای مدافع حرم برگزار می شود كه این رزمندگان آمادگی خود را برای دفاع از اسلام و انقلاب و ولایت اعلام می كنند.
** برپایی 110 كارگاره غدیرشناسی
مدیرعامل بنیاد غدیر ادامه داد: با توجه به تلاش های دشمنان برای غبارآلوده كردن فضای فكری جوانان و شبهه افكنی در فضای مجازی و ماهواره ها كارگاه های آموزشی یك میلیون علاقه مند را تحت آموزش امام شناسی قرار می دهد.
وی افزود: 110 كارگاه به صورت نمادین با موضوع غدیرشناسی در دهه امامت و ولایت در تهران با حضور حجت الاسلام كاظم صدیقی رئیس بنیاد بین المللی غدیر و امام جمعه موقت تهران افتتاح می شود.
مدیرعامل بنیاد غدیر با اشاره به برگزاری سه كارگاره تربیت مربی غدیرشناسی از اجتماع طلاب در تهران و اجتماع سرمربیان حلقه های صالحان بسیج تهران در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی در شهرری خبر داد.
** اهدای 110 هدیه به كودكان
وی همچنین از برپایی نماز عید غدیر در مساجد و اعزام مبلغ از سوی حوزه های علمیه به ویژه حوزه قم نیز سخن گفت و افزود: طرح اهدای هدیه به منظور نهادینه كردن سنت حسنه ای كه در روایات به آن اشاره شده از سوی 110 طلبه تهران با مراجعه به منازل شهروندان و اهدای هدیه به كودكان صورت می گیرد.
ظریف منش افزود: هزار مسجد به صورت ویژه در تهران برنامه هایی را با هماهنگی مركز فعالیت های دینی شهرداری تهران، سازمان تبلیغات اسلامی و مركز رسیدگی به امور مساجد برگزار می كنند كه ضمن اجرای مسابقات و خطبه خوانی به بیان فضایل امیرمومنان(ع) می پردازند.
وی كمك به مساجد در مناطق محروم برای برپایی جشن های غدیریه را از دیگر برنامه ها برشمرد و گفت: مراسم ویژه در شهرهای استان كردستان همچون تجلیل از سادات شیعه و سنی، ازدواج 110 زوج در استان هرمزگان، هزار و 200 جشن ولایت در مساجد و بوستان های پایتخت را خواهیم داشت.
وی همچنین افزود: نورافشانی در 11 نقطه از شهر تهران، انتشار آلبوم صوتی غدیر و برپایی نمایشگاه های عكس و خوشنویسی در نقاط مختلف از دیگر برنامه هاست.
** عید غدیر فراتر از مرزها
ظریف منش گفت: برنامه های عید غدیر در خارج از كشور با هماهنگی وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار می شود كه این مجمع در 14 كشور همچون بنگلادش، تركیه، گرجستان و اوكراین سمینارها و جشن هایی را برگزار می كند.
وی افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات نیز در 57 كشور برنامه هایی را تدارك دیده است و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه برنامه هایی را برای نمایندگی های سراسر كشور ابلاغ كرده است.
مدیر عامل بنیاد غدیر افزود: اطعام مومنین در شهرهای نجف اشرف نیز از برنامه های خارجی دهه امامت و ولایت است.
** پیام غدیر را دریابیم
ظریف منش با اشاره به پیام غدیر گفت: در یك حكومت الهی حاكمیت در دست مردان الهی و ارزشمدار است و همانگونه كه حضرت امام خمینی(ره) فرمود حكومت و سیاست جزء جدانشدنی دین هستند و اگر ارزش های اسلامی همچون ساده زیستی، عدالت و هم نشینی با پایین ترین اقشار جامعه حاكم باشد، آموزه های علوی در جامعه پیاده شده و نظام اسلامی تراز جدیدی پیدا می كند.
وی افزود: مهمترین دغدغه امیرمومنان(ع) اجرای عدالت بود به گونه ای كه تاكید بر این مساله داشتند كه اموال مردم باید در دستان مردم باشد و لذا در ابتدی حكومت خود فرمود كه حقوق مردم را حتی اگر جزو كابین زنان عده ای قرار گرفته باشد، خواهد گرفت و این موضوع یكی از مهمترین شاخص های جامعه اسلامی برای برقراری عدالت است.
** نهج البلاغه هنوز مهجور است
ظریف منش افزود: نهج البلاغه مهجور مانده و در متن زندگی ما نیست در حالیكه اگر فقط نامه 53 نهج البلاغه كه منشور حكومت داری و خطاب به مالك اشتر است در سازمان های ما و در انتصاب ها و رسیدگی به محرومان و نحوه ارتباط و تعامل مدیران و زیردستان رعایت می شد، انقلابی ایجاد می كرد.
وی ادامه داد: نهضتی در دستگاه های اجرایی برای تبیین آموزه های علوی نیاز است و اگر مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی می توانست در این زمینه قوانینی را وضع كند، الگویی كارآمد و ارزشمند بر اساس آموزه های علوی به جهان صادر كند و نیازی به اعزام مبلغ و استناد به آموزه های آن حضرت نبود.
** نهضت نرم افزاری عمل به آموزه های علوی ایجاد شود
مدیرعامل بنیاد غدیر با اشاره به كلامی از حضرت آیت الله خامنه ای گفت: رهبر معظم انقلاب معتقدند گسترش آموزه های علوی در جهان به خاطر یتیم نوازی و ساده زیستی و زهد آن حضرت بوده و لذا نیازمند نهضت نرم افزاری و عمل به آموزه های علوی هستیم.
ظریف منش با اشاره به كارهای انجام شده در حوزه نهج البلاغه به كتاب بررسی اسناد نهج البلاغه پرداخت و گفت: این كتاب با تحقیقات شش پژوهشگر مذهبی به مدت سه سال طول كشید و امیدواریم این كتاب طی سه ماه آینده منتشر شود.
** فلسفه غدیر حاكمیت پارسایی و عدالت است
مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر، مهمترین فلسفه و درس عید غدیر را حاكمیت پارسایی و فضیلت و عدالت دانست.
ظریف منش، از اهمیت توجه به ابعاد حكومتی غدیر سخن گفت و افزود: عید غدیر نقطه عطفی در تاریخ اسلام و جهان اسلام است كه در آن روز امیرمومنان(ع) از سوی خداوند به عنوان حاكم و سرپرست بعد از رسول خدا(ص) در جامعه منصوب شد.
وی گفت: حاكمیت ارزش های الهی در جامعه از دیگر درس های غدیر است و پیام غدیر می تواند خلاء نظری موجود در جهان اسلام و ملت های مسلمان را كه به دنبال آزادی و عدالت هستند، پر كند و اگر حقیقت غدیر بیش از گذشته در جامعه تبیین شود، می توان به جامعه ای دست یافت كه با آموزه های علوی به سعادت برسد.
ظریف منش ادامه داد: همانگونه كه رهبر معظم انقلاب فرمودند غدیر فقط به شیعیان منحصر نیست بلكه متعلق به جهان اسلام و همه بشریت است، از این رو معتقدیم زمانی نقش برجسته غدیر در جامعه آشكار می شود كه این واقعه به عنوان یك حركت فراگیر و مردمی مطرح شود و به همین دلیل فعالیت های مردمی، تشكل های دینی، موسسات فرهنگی و هیات های مذهبی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
فراهنگ ** 1003 ** 1071
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۱
تهران - ایرنا - مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر، از برگزاری 15 همایش با موضوع غدیرشناسی در استان های مختلف خبر داد كه تا پایان سال برگزار خواهد شد.