به گزارش ایرنا، سنكرون به معنی وصل دو شبكه كاملا مجزا به شیوه ای است كه هیچ نوع شدت جریان ضربه ای قابل ملاحظه ایجاد نشود.
نیروگاه سیكل تركیبی در واقع تركیبی از توربین بخار و توربین گازی است؛ ژنراتور توربین گازی، برق تولید می كند و همزمان، انرژی حرارتی تلف شده از توربین گاز (توسط محصولات احتراقی) برای تولید بخار مورد نیاز توربین بخار استفاده و به این ترتیب برق اضافی تولید می شود. با تركیب كردن این دو، سیكل بهره وری نیروگاه افزایش پیدا می كند.
ظرفیت اسمی نیروگاهی ایران اسلامی بیش از 75 هزار مگاوات است و از این نظر در رتبه نخست منطقه و جایگاه چهاردهم جهان قرار دارد.
به گزارش شركت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، با بهره برداری از واحد دوم گازی نیروگاه سمنگان در استان كرمان، ظرفیت تولید برق این نیروگاه به 332 مگاوات و ظرفیت نیروگاه سیكل تركیبی شوباد (كهنوج) به 484 مگاوات رسید.
نیروگاه سیكل تركیبی كهنوج از سوی بخش خصوصی در دو واحد گازی و یك واحد بخاری در كیلومتر15 جاده كهنوج به جیرفت در استان كرمان و نیروگاه سیكل تركیبی سمنگان در كیلومتر10 جاده سیرجان به كرمان واقع شده است.
با بهره برداری از این واحدهای نیروگاهی، سهم بخش خصوصی در تولید برق كشور به 11 هزار و 785 مگاوات در قالب 77 واحد نیروگاهی و میزان تولید برق، توسط شركت مادرتخصصی تولید برق حرارتی به 37 هزار و 834 مگاوات (253 واحد) رسیده است.
با بهره برداری از دومین واحد گازی نیروگاه سیكل تركیبی سمنگان به ظرفیت 166 مگاوات، بخش گاز این نیروگاه خصوصی به ظرفیت كل 322 مگاوات به طور كامل وارد مدار شبكه سراسری برق كشور شد و طبق پیش بینی های صورت گرفته، بخش بخار نیروگاه سیكل تركیبی سمنگان به ظرفیت 160 مگاوات در تابستان سال آینده به بهره برداری می رسد.
نیروگاه سیكل تركیبی سمنگان با سرمایه گذاری مشترك شركت های قدس نیرو، كرمان تابلو و كانی مس و نیروگاه سیكل تركیبی شوباد (كهنوج) با سرمایه گذاری شركت آرین ماه تاب گستر در استان كرمان ساخته شده كه شركت مپنا پیمانكار ساخت این دو نیروگاه است.
به گزارش ایرنا، اواخر مردادماه امسال نیز واحد نخست بخش گاز نیروگاه سیكل تركیبی سمنگان به ظرفیت 166 مگاوات به بهره برداری رسید.
به گفته وزیر نیرو، بیش از 99 درصد جمعیت شهرها و روستاهای كشور به شبكه سراسری برق دسترسی دارند.
تبادل برق با هفت كشور پیرامونی عراق، افغانستان، پاكستان، ارمنستان، آذربایجان، تركمنستان و تركیه و همچنین جمهوری خودمختار نخجوان و فعالیت بدون خاموشی شبكه برق برای چهاردهمین سال پیاپی، از دیگر دستاوردهای صنعت برق كشور است.
در برنامه ششم توسعه ساخت 26هزارمگاوات نیروگاه جدید برنامه ریزی شده است كه 16هزار مگاوات آن با تبدیل نیروگاه های گازی موجود به سیكل تركیبی، سه هزار مگاوات آن ساخت نیروگاه های تولید پراكنده، DG و CHP و پنج هزار مگاوات دیگر آن نیروگاه های تجدیدپذیربادی و فوتوولتائیك(خورشیدی) خواهد بود.
اقتصام ** 3065 **1961
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶
تهران- ایرنا- واحد دوم گازی نیروگاه سیكل تركیبی «سمنگان» و واحد بخار فاز نخست نیروگاه سیكل تركیبی «شوباد» (كهنوج) به ظرفیت كل 326 مگاوات همزمان به شبكه برق سراسری كشور سنكرون شدند.