ابراهیم رحیم پور روز شنبه در نشست مشترك استانداران، سفیران و نمایندگی های جمهوری اسلامی در كشورهای منتخب در تبریز با بیان اهداف این نشست اظهار كرد: هدف از این نشست دستیابی به همدلی بود كه خوشبختانه حاصل شده و وزارت امور خارجه و سفیران در این میان نقش دیده بان را ایفا می كنند.
وی گفت: مراوده موجب پیوستگی با كشورهای همسایه می شود از این رو باید خودمان را با این كشورها بیشتر مانوس كنیم و با در نظر گرفتن این كه تجارت رفاقت را قوی تر می سازند مسئولیت مان را بهتر انجام دهیم.
وی خاطرنشان كرد: شرایط منطقه بسیار سخت شده و برای دستیابی به امنیت به تلاش بیشتری نیازمندیم و در شرایطی كه تحریم های چهار ساله را پشت سر گذاشته ایم باید از شرایط پساتحریم به نحو مطلوبی بهره برداری كنیم.
رحیم پور به ظرفیت های همكاری با كشورهای همسایه اشاره كرد و گفت: سهم 15 كشور همسایه از تجارت خارجی با ما به 15 درصد هم نمی رسد در حالی كه در دنیا، مراودات با كشورهای همسایه در اولویت است و این به دلیل مشكلات ناشی از سازوكار داخلی در توسعه صادرات است و ما باید این سازوكار را روان تر كنیم.
وی افزود: هر هفته بیش از 150 پرواز بین ایران و كشورهای همسایه انجام می شود و ضمن حذف روادید بین ایران و سه كشور، با روسیه و آذربایجان نیز تسهیلات روادیدی برقرار شده و به دلیل اهمیت منطقه، ما بهترین سفرا را در این كشورها مستقر كرده ایم.
رحیم پور با بیان اینكه ایران از لحاظ ترانزیتی در موقعیت بسیار خوبی قرار گرفته افزود: البته به حد مطلوب از این موقعیت استفاده نمی شود اما اخیرا جلسه ای بین سران هند، افغانستان، روسیه و آذربایجان داشته ایم كه گام مهمی در استفاده بهینه از این موقعیت است.
وی به مشكلات فراروی همكاری های اقتصادی خارجی استان ها اشاره كرد و گفت: نبود بانك اطلاعاتی قوی از ظرفیت های اقتصادی استان ها یكی از مشكلات مربوط به توسعه همكاری اقتصادی خارجی است و برگزاری این نشست ها به تقویت این اظلاعات این بانك و آشنایی بیشتر با ظرفیت اقتصادی استان ها كمك خواهد كرد.
*** مدیركل وزارت خارجه: سفارت خانه ها از روابط خارجی استان ها برای ساماندهی اقتصاد حمایت می كنند
مدیركل دفتر هماهنگی و راهبرد امور اقتصادی وزارت خارجه با تاكید بر تنظیم هوشمندانه و حقوقی اسناد ما بین استانداران و مقام های خارجی گفت: سفارت خانه ها از روابط خارجی استان ها برای ساماندهی اقتصادی حمایت می كنند.
به گزارش ایرنا، فریدون حق بین در این نشست اظهار كرد: آن چیزی كه روابط اقتصاد خارجی را می سازد، ارتباطات و اطلاعاتی است كه ارزش استراتژیك فراوان دارد.
وی افزود: برای شناسایی ظرفیت كشور، استان ها برنامه ایجاد بانك اطلاعاتی از ظرفیت های خودشان در حوزه های گردشگری، تولید، تجارت و سرمایه گذاری تهیه كنند كه سفارت خانه ها به صورت آنلاین به اطلاعات دسترسی داشته باشند.
حق بین با تاكید بر بكارگیری ظرفیت های فنی در روابط خارجی، خاطر نشان كرد: برای ساماندهی روابط خارجی استانی حتما كادر مجرب مسلط به حقوق تجارت و روابط خارجی و تحلیل اطلاعات فراهم بشود.
وی از تشكیل سه كارگروه تخصصی تجارت، سرمایه گذاری و گردشگری با محوریت سازمان توسعه تجارت و معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی خبر داد و خاطر نشان كرد: كارگروه های تخصصی برنامه مطالعه شده شان را برای شكل دهی به نقشه راه ارئه دهند.
حق بین با بیان اینكه وظیفه سفارت خانه ها اطلاع رسانی است نه بازاریابی، گفت: در چارچوب صادرات غیر نفتی استان ها در خیلی زمینه ها مازاد مشخصی دارند كه می توانند بازار صادراتی داشته باشند كه در این زمینه از هر استان 10 شركت برتر در زمینه صادرات انتخاب شوند تا برای ایجاد ارتباطات وسیع و كارسازی از طرف سفارت خانه ها با بازارهای هدف مرتبط شوند.
وی با بیان اینكه در چارچوب روابط خارجی باید به درهم تنیدگی روابط با همسایگان توجه شود، افزود: برای مقاوم سازی اقتصاد و كاهش آسیب توجه به روابط با كشورهای جهان، منطقه و به ویژه همسایگان در ماده 12 سیاست اقتصاد مقاومتی تاكید شده است.
حق بین از تشكیل دو اجلاس سراسری سفرا و استانداران طی دو سال گذشته خبر داد و گفت: خروجی این اجلاس ها مصوبه ای برای تاسیس كمیته مرزی روابط خارجی استان ها در چارچوب ستاد هماهنگی روابط خارجی اقتصاد بود.
وی حمایت و تقویت استان ها از حیث چگونگی برقراری ارتباط با نهادهای همكار در دیگر كشورها، رفع زمینه های رقابت در روابط با كشور مشخص، توجه به تشریفات و پروتكل ناظر بر روابط خارجی میان دولت ها در روابط میان استانداران و همتایان و اهمیت ایجاد نقشه راه در مورد چگونگی مدیریت این روابط با هدف ارتقای ظرفیت اقتصادی در روابط خارجی را از جمله محورهای این كمیته اعلام كرد.
حق بین زمینه سازی برای توسعه روابط اقتصادی با تاكید بر حضور فعال بخش خصوصی در روابط اقتصادی را از جمله خروجی كمیته مرزی روابط خارجی استان ها ذكر كرد
نشست دو روزه منطقه ای استانداران، سفیران و نمایندگی های جمهوری اسلامی در كشورهای منتخب در تبریز صبح امروز شروع به كار كرده و فردا به پایان می رسد.
3077/6183
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۶
تبریز - ایرنا - معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه با اشاره به اینكه تجارت، صنعت و ترانزیت با اتصال كشورها به همدیگر موجب امنیت می شود گفت: ارتباطات اقتصادی با كشورهای همسایه بسیار حائز اهمیت بوده و در اولویت سیاست های كشور قرار دارد.