به گزارش ايرنا، «مهدي روحاني» روز شنبه در يك نشست خبري مشترك با سخنگوي وزارت تجارت و صنايع افغانستان در كابل به خبرنگاران گفت: با تكميل شدن 35درصد باقي مانده از راه آهن خواف - هرات، اين خط آهن از طريق جمهوري اسلامي ايران در «بندرچابهار» و «بندرعباس» به راه آهن تركيه و اروپا نيز وصل خواهد شد.
وي افزود: با وصل شدن افغانستان از اين مسير به تركيه و اروپا، كارصادرات و واردات كالاي افغانستان با قيمت ارزان و كيفيت بهتر آغاز مي شود و راه آهن، بعد از راه دريائي، ارزان ترين راه براي انتقال كالاهاي تجاري افغانستان است.
روحاني افزود: راه آهن هرات - خواف به چهار قطعه تقسيم شده كه دوقطعه آن به بطول 76 كيلومتر در خاك ايران قرار دارد و كار آن تكميل شده است.
به گفته روحاني كار 35 درصد باقي مانده قطعه سوم راه آهن هرات - خواف كه 65 كيلومتر طول دارد، تا 4 ماه ديگر تكميل و به بهره برداري مي رسد.
روحاني طول قطعه چهارم از شهرستان «غوريان» از توابع استان هرات تا فرودگاه اين شهر را 87 كيلومتر عنوان كرد كه هزينه آن را كشور ايتاليا پرداخت خواهد كرد و به گفته وي، كار مطالعات آن نيز بزودي آغاز مي شود.
روحاني همچنين گفت: اكنون افغانستان از طريق مرز «حيرتان» ازبكستان و قزاقستان به چين وصل شده و اولين قطار دو هفته قبل با حركت از مرز چين مسير 2 هزارو 730 كيلومتري را با 2 هزار تن كالاي بازرگاني پيمود و پس از 11 روز، سه شنبه هفته گذشته وارد افغانستان شد.
روحاني همچنين گفت كه بزودي به كمك بانك توسعه آسيايي و كشور ژاپن كار مطالعات راه آهن هرات – تورغندي به طول 200 كيلومتر آغاز مي شود و هزينه آن 1.6 ميليون دلار برآورد شده است.
خط آهن هرات-تورغندي از ولسواليهاي كشك كهنه، كشك رباط سنگي، گلران، انجيل و گذره عبور ميكند. اين خط آهن ۱۲۴ كيلومتر طول دارد و تا فرودگاه ولايت هرات ادامه خواهد يافت.
به گفته سخنگوي وزارت فوايد عامه افغانستان براساس برنامه اين وزارت تا سال 2030 ميلادي در افغانستان 5 هزارو 555 كيلومتر راه آهن ايجاد خواهد شد.
«مسافرقوقندي» سخنگوي وزارت تجارت و صنايع افغانستان نيز در اين نشست آغاز بكار راه آهن چين- افغانستان را كار بزرگ براي رونق تجارت و گسترش روابط با كشور چين خواند و افزود:هرماه دو يك بار كالاي بازرگاني چين با 84 واگن و 2 هزار تن كالا وارد افغانستان مي شود و كالاهاي افغانستان مثل سنگ مرمر، زعفران، ميوهه هاي خشك و ديگر اموال بازرگاني را به چين انتقال خواهد داد.
وي گفت: تا آخرماه نوامبر ميلادي امسال نيز راه آهن لاجورد افغانستان را به كشورهاي حوزه درياي سياه و اروپا وصل مي كند.
اساق*291*1610
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۶
كابل - ايرنا - سخنگوي وزارت«فوايد عامه» افغانستان اعلام كرد كه كار ريل گذاري قطعه سوم راه آهن هرات - خواف روز چهارشنبه هفته گذشته آغاز شده و تا 4 ماه ديگر بهره برداري از اين خط آهن آغاز مي شود.