به گزارش ايرنا از واحد علوم و تحقيقات، با توجه به اينكه در زمانهاي بخصوصي از سال به دليل كاهش نفوذ هواي بيرون، غلظت دي اكسيد كربن در گلخانهها به راحتي به پايين تر از ppm340 افت پيدا مي كند و اين امر تأثير نامناسبي بر رشد گياهان گلخانه اي دارد، بكارگيري روش هايي براي جلوگيري از اين معضل در گلخانه ها به عنوان يك ضرورت احساس مي شود.
امروزه روش هاي مختلفي براي تامين غني سازي دي اكسيدكربن در گلخانه وجود دارد اما معمولا به دليل هزينه هاي بالاي آنها، گلخانه داران تمايلي به استفاده از اين روش ها نشان نمي دهند.
دانشجويان واحد علوم و تحقيقات هدف از 'طراحي سيستم كنترل هدر رفت انرژي حرارتي دستگاههاي گرمايشي گلخانهها و استفاده از دي اكسيد كربن ناشي از آن' را پياده سازي سيستم كنترلي هوشمند بر روي سيستم گرمايشي گلخانه براي تنظيم ميزان دي اكسيد كربن عنوان كرده اند.
به گفته اين محققان با قراردادن يك بخاري متصل به گاز شهري و بازخورد كلاهك اگزوز بخاري در گلخانه، علاوه بر كنترل دماي محيطي و جلوگيري از هدر رفت گرما، مي توان با استفاده از فيلترهاي مجزا كننده گازهاي مضر از دي اكسيد كربن حاصل از سوخت گاز شهري، دي اكسيد كربن مورد نياز گلخانه را تامين كرد.
اين سيستم داراي ويژگي بارز كنترل خودكار بوده كه به سهولت قادر به كنترل ديگر پارامترهاي گلخانه است.
كنترل گلخانه توسط اپراتور در هر مكان و زماني از طريق ارتباط با يك گوشي تلفن همراه با سيستم عامل اندرويد نيز از ديگر ويژگي هاي اين طرح است.
از ديگر مشخصه هاي طرح سيستم كنترل هدر رفت انرژي حرارتي دستگاههاي گرمايشي گلخانهها و استفاده از دي اكسيد كربن ناشي از آن، امكان ثبت و نگهداري اطلاعات و پارامترهاي گلخانه براي دوره هاي زماني طولاني، صرفه جويي اقتصادي در تجهيزات و انرژي، حفاظت از محيط زيست، تامين دي اكسيد كربن به صورت رايگان و ارائه فناوري صنعتي مدرن و هوشمند با قابليت اطمينان بالا است.
اين طرح با همكاري الهه محمدي، علي جلالوند، ناصر بخشياني، محمدحسين حسين پور و محمد صياد از دانشجويان واحد علوم و تحقيقات تهيه و اجرا شده است.
علمي**1055**1440
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۰
تهران- ايرنا - سيستم كنترل هدر رفت انرژي حرارتي دستگاههاي گرمايشي گلخانهها و استفاده از دي اكسيد كربن ناشي از آن به همت دانشجويان واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي طراحي شد.