به گزارش ایرنا، هاشم نصیری یكشنبه در حاشیه آیین بهره برداری از خط تولید شیر فراپاستوریزه موسوم به Extended Shelf Life) ESL )در شركت تولید فرآورده های لبنی رامك واقع در استان فارس افزود: هر اقدامی كه برای بهینه سازی تولید و تولید بر اساس ذائقه و سلیقه مشتری انجام شود یا دست تولیدكنندگان محصولات غذایی را برای مشتری پسند تر شدن محصولات باز بگذارد اقدامی شایسته و در راستای مقاوم سازی اقتصاد است.
وی اظهار كرد: اجرای اقتصاد مقاومتی، ملزومات خاصی را میطلبد كه عزم راسخ مسئولان ، پرهیز از شعارزدگی و باور به اجرای آن نخستین شرط آن است.
مدیرعامل شركت تولید فرآورده های لبنی رامك با اشاره به سهم 80 درصدی شیر فراپاستوریزه (ESL) در سبد مصرف مردم اروپا گفت: با توجه به نیاز بازار و جامعه، تولید این نوع محصول با ماندگاری بالا را در این شركت آغاز كردیم.
وی با اشاره به تاكید بر خوداتكایی و ارتقای بهره وری در سیاست های اقتصاد مقاومتی اظهار كرد: تولید شیر فراپاستوریزه با توجه به ماندگاری بالاتر نسبت به شیر پاستوریزه، بهره گیری از فناوری های جدید در تولید بطری، كاهش مصرف آب و پساب خط تولید و در نتیجه كاهش آلودگی محیط زیست، گامی اساسی در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی در صنعت شیر كشور تلقی می شود.
نصیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خاصیت های شیر و نیاز بدن انسان به آن گفت: سرانه مصرف این ماده مهم غذایی در ایران 60 تا 70 كیلوگرم است اما در كشورهای اروپایی 300 كیلوگرم است كه این موضوع نشان می دهد میزان مصرف شیر در الگوی مصرف غذایی خانوار در مقایسه با سبد مطلوب غذایی كشور فاصله زیادی دارد.
فعال صنعت شیر و فرآورده های لبنی كشور گفت: اكنون ایرانیان روزانه 190 گرم شیر و مواد لبنی مصرف می كنند، درحالی كه طبق سبد مطلوب پیشنهادی غذایی، باید دست كم 250 گرم شیر و لبنیات در روز مصرف كنند.
وی ادامه داد: برای افزایش تمایل مصرف كنندگان به مصرف بیشتر و بهتر شیر روش فرآیندی به نامESL در صنایع لبنی به كار گرفته می شود و بر اساس آن شیری كه با فرآیند ESL تولید می شود ، نوعی شیر فراپاستوریزه است كه با انجام فرآیندی اضافی، زمان ماندگاری محصول در دمای چهار تا شش درجه سانتی گراد به نسبت شیرهای پاستوریزه معمولی به مدت چند روز افزایش می یابد.
وی ادامه داد: كه این افزایش بسته به شرایط مختلف از جمله كیفیت شیر اولیه ، نوع فرآیند ، شرایط بسته بندی و نگهداری و حمل ونقل می تواند زمان طولانی تری دراختیار مصرف كننده باشد .
نصیری گفت: امید است با تولید محصولات شیر فراپاستوریزه، شرایط برای تولید محصول با تنوع بیشتر فراهم شود و استان فارس كه جایگاه خاص در تولید محصولات لبنی دارد بتواند گام های اساسی برای خودكفایی بهینه كشورمان در تامین محصولات استراتژیك و راهبردی غذایی بردارد.
وی گفت: برای راه اندازی خط تولید شیر فراپاستوریزه در این شركت، 40 میلیارد ریال سرمایه گذاری صورت گرفته و به دنبال آن، 40 نفر به صورت مستقیم مشغول به كار شده اند.
به گزارش ایرنا ،مدیر كارخانه شیر رامك نیز در جمع خبرنگاران گفت: شیر فراپاستوریزه موسوم به (Extended Shelf Life) ESL در مقایسه با محصولات پاستوریزه معمولی دارای قدرت ماندگاری بالاتر در شرایط یكسان و مناسب (چهار تا شش درجه سانتیگراد) است.
علی زارعی افزود: در متداول ترین روش سالم سازی حرارتی شیر كه پاستوریزاسیون نام دارد، محصول به مدت 15 تا 20 ثانیه در شرایط دمایی بین 72 تا 75 درجه سانتیگراد قرار می گیرد كه در این روش همه باكتری های بیماری زا و 99.5 درصد باكتری های غیربیماری زا از بین می روند.
وی اظهار كرد: در فرایند تولید شیر فراپاستوریزه (ESL ) شیر را در دمای 125 تا 130 درجه سانتیگراد به مدت دو تا چهار ثانیه حرارت می دهند و سپس آن را به سرعت سرد می كنند و به دمای كمتر از هشت درجه سانتیگراد می رسانند.
وی ادامه داد: بهره گیری از فناوری پیشرفته ESL ضمن از میان برداشتن همه باكتری های بیماری زا، حدود 99.9 درصد باكتری های غیربیماری زا را نیز نابود می كند.
معاون اجرایی شركت تولید فرآورده های لبنی رامك نیز با اشاره به حفظ ارزش تغذیه ای شیر در روش فراپاستوریزه یادآوری كرد: با وجود استفاده از دمای بالاتر در این فرایند نسبت به فرآیند پاستوریزاسیون معمول، میزان كاهش مواد مغذی مانند ویتامین های حساس به حرارت شامل ویتامین های گروه B و ویتامین C در این روش قابل ملاحظه نیست.
بابك مازندرانی افزود: بالاتر بودن كیفیت شیرهای فراپاستوریزه نسبت به شیرهای پاستوریزه معمولی، استفاده از تكنولوژی پیشرفته در محیط فوق تمیز، عدم استفاده از مواد نگهدارنده و افزایش تاریخ انقضای محصول از دیگر مزایای شیرهای فراپاستوریزه است و به همین دلیل، مقبولیت این محصولات در بین مصرف كنندگان در حال افزایش است.
وی اظهار كرد: درآخرین آمارگیری معتبر كه توسط شركت تتراپك در سال 2005 انجام شده است، كشورهای آلمان با حدود 180 میلیون لیتر ، ایتالیا با 40 میلیون لیتر و استرالیا با حدود 15 میلیون لیتر در صدر كشورهای مصرف كننده شیرهای ESL در آن سال بوده اند.
معاون اجرایی شركت فرآورده های لبنی رامك در ادامه به مصرف كنندگان شیر توصیه كرد كه با توجه به اعمال شیوه های تضمین كیفیت و كنترل آزمایشگاهی در كارخانه های بزرگ فرآورده های لبنی، از این محصولات كه تحت نظارت اداره كل استاندارد و سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی هستند استفاده كنند.
مازندرانی گفت: ما نگران سلامت مصرف كنندگان فرآورده های لبنی تولید شده در مراكز تولید سنتی هستیم چرا كه سنجش میزان آنتی بیوتیك شیر دامداری ها و كشف تقلب های ناشی از ماندگاری شیر در این گونه مراكز صورت نمی گیرد.
معاون اجرایی شركت فرآورده های لبنی رامك افزود: ممكن است این واحدهای تولید سنتی لبنیات از شیرهای بی كیفیتی كه در كارخانه های لبنی پذیرفته نمی شود، در تولید محصولات خود بهره گیرند.
مازندرانی در پاسخ به پرسش خبرنگاری نیز گفت: بنا بر دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و سازمان استاندارد، استفاده از هر گونه روغن گیاهی در محصولات لبنی ممنوع است و استفاده از این روغن ها مانند پالم تخلف محسوب می شود.
معاون اجرایی شركت فرآورده های لبنی رامك افزود: با نظارت دقیقی كه دانشگاه علوم پزشكی شیراز و اداره كل استاندارد فارس بر محصولات لبنی استان دارند، اطمینان داریم كه نه تنها در محصولات این شركت بلكه در محصولات لبنی دیگر واحدهای معتبر تولید لبنیات استان فارس از این اقلام استفاده نمی شود.
2027/ 5054
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۱
شیراز- ایرنا- عضو انجمن مدیران صنایع كشور گفت: واحدهای صنعتی و تولیدی در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل باید از همه ظرفیت ها برای دستیابی به خودكفایی اقتصادی به ویژه در حوزه تولید محصولات غذایی گام بردارند و به طور قطع، مشتری پسند كردن محصولات گامی در این راستا است.