تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۶

تهران - ايرنا - مطالعات جديد نشان مي دهد علايم اوليه ناشنوايي بسيار پنهان است و معمولا از نوجواني آغاز مي شود.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پلاس وان، محققان درمانگاه گوش و چشم ماساچوست در بوستون با بررسي ميزان شنوايي و حساسيت گوش نوجوانان دريافتند نوجواناني كه در معرض صداهاي بلند قرار دارند، در درك گفتار در اماكن پرجمعيت با مشكل مواجه هستند و سيناپس آسيب ديده اي دارند.
نقش سيناپس ها كمك به اعصاب شنوايي براي برقراري ارتباط با يكديگر است. اين مطالعه نشان مي دهد گرچه ميزان حساسيت و شنوايي نوجواناني كه از گوش خود در برابر صدا محافظت مي كنند و نوجواناني كه در معرض صداهاي بلند قرار دارند در ظاهر يكسان است، ولي پاسخ اعصاب شنوايي گروه دوم در اماكن شلوغ بسيار ضعيف تر از گروه اول است. محققان اين تفاوت جزئي را اختلال شنوايي پنهان مي نامند و معتقدند علايم كاهش شنوايي به قدري پنهان و موذي است كه فرد با گذشت زمان متوجه آن نمي شود.
تا امروز محققان دليل اصلي ناشنوايي را آسيب به سلول هاي مو در گوش مياني يا سلول هاي شنوايي انتقال دهنده سيگنال هاي الكترونيكي به مغز مي دانستند؛ ولي مطالعات جديد نشان مي دهد ناشنوايي ناشي از آسيب به سيناپس بسيار شديدتر از آسيب به سلول هاي عصبي است.
وزوز و سوت كشيدن مداوم گوش از جمله شايع ترين مشكلات شنوايي محسوب مي شود.‌
عدم استفاده از هدفون، محافظت از گوش در برابر صداي بلند و ضربه و اجتناب از فروبردن اشياي نوك تيز در گوش، از مهمترين روش هاي محافظت از سيستم شنوايي است. به محض مواجهه با مشكلات شنوايي مراجعه به پزشك الزاميست.
نتايج اين تحقيقات در نشريه PLOS ONE منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440