قم - ايرنا - رئيس اتحاديه درودگران استان قم گفت: بيش از 12 هزار تن به طور مستقيم در صنعت چوب استان مشغول به كار هستند، ضمن اين كه صنايع و اشتغالزايي بسياري وابسته به اين صنعت است.

به گزارش ايرنا، مجتبي صفايي عصر سه شنبه در جلسه بنياد قم پژوهي در مجتمع آموزشي طلوع مهر تصريح كرد: استان قم دومين قطب صنعت مبلمان در كشور بوده و حدود سه هزار واحد صنفي با اشتغالزايي مستقيم و غيرمستقيم در صنعت چوب در استان مشغول به فعاليت هستند.
وي با اشاره به تاريخچه صنعت چوب در استان قم، توانمندي و ظرفيت هاي گسترده استان در اين صنعت را مورد توجه قرار داد و گفت: متاسفانه در دولت دهم، دلالي گري و واردات بي رويه، ضربه سنگيني به صنعت چوب كشور و استان قم زد و امروز كشورهايي مثل چين و تركيه بسيار از ما سبقت گرفته اند.
رئيس اتحاديه درودگران استان قم بر ضرورت حمايت دستگاه هاي اجرايي از صنعت چوب در استان تاكيد و اظهار كرد: نداشتن بازاريابي، تبليغات مناسب و كار گروهي و سرمايه گذاري مشترك، فقدان برندسازي، نبود بانك اطلاعات از فعالان در اين حوزه و فرسودگي ماشين آلات و تجهيزات از جمله چالش ها و آسيب هاي صنعت چوب در قم است.
وي با اشاره به صادرات خام مصنوعات چوبي استان قم به ديگر استان ها و عدم بهره مندي اقتصادي توليدكنندگان اصلي از اين صنعت، خاطرنشان كرد: بايد با تعامل، جذب سرمايه گذاري و انجام كار گروهي، فرآيند توليد مبلمان در استان را تكميل كرده و ارزش افزوده واقعي را به دست بياوريم.
صفايي هم چنين با اشاره به برخي موانع قانوني از جمله ماليات و بيمه كه فعالان صنعت چوب استان قم را با مشكلات جدي مواجه كرده است، اظهار داشت: بانك ها بايد با ارائه تسهيلات كم بهره از صنعت چوب كه بدون ترديد مي تواند صادرات خوبي به همراه داشته باشد، حمايت كنند.
وي در پايان تصريح كرد: نداشتن نظارت و كنترل كيفي بر واحدهاي صنفي درودگران و نيز نبود انطباق مصنوعات چوبي با استانداردهاي جهاني، معضلي است كه براي تحقق اهداف بلندمدت اقتصادي در اين صنعت و افزايش صادرات بايد به صورت جدي مورد توجه قرار بگيرد.
8146 / 1175