شيراز - ايرنا - كارشناس تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، اهميت صرف صبحانه در دانش آموزان را گوشزد كرد وگفت: تغذيه صحيح در قدرت يادگيري دانش آموزان موثر است و نخوردن صبحانه مي تواند اثرات منفي بر يادگيري آنها داشته باشد.

به گزارش دريافتي چهارشنبه ايرنا از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، زينب رشيدي بر لزوم ترغيب دانش آموزان به صرف صبحانه تاكيد كرد و گفت: در شرايط ناشتايي كوتاه مدت طبيعي، مكانيسم هموستاتيك، گلوكز خون را در سطحي نگاه مي دارد كه به عملكرد طبيعي مغز لطمه وارد نشود و اگر مدت زمان ناشتايي طولاني تر باشد، نگهداري قندخون در سطحي كه مغز قادر به فعاليت طبيعي خود باشد، دشوارتر و يادگيري و تمركز حواس مختل مي شود.
وي افزود: بررسي ها در سال هاي گذشته نشان مي دهد كه افزايش نسبي قندخون موجب بهبود عملكرد مغز و يادگيري دانش آموزان مي شود؛ يكي از دلايل افزايش يادگيري به علت بالا رفتن قندخون، ساخته شدن 'استيل كولين' است كه نقش آن در تقويت حافظه، به اثبات رسيده است.
او تداوم در نخوردن صبحانه و تبديل به عادت شدن را موجب كمبود دريافت مواد مغذي روزانه موردنياز فرد دانست و اضافه كرد: صبحانه در وعده هاي ديگر جايگزين نمي شود و در نتيجه كمبود كالري، ويتامين ها و املاح را به همراه دارد.
اين كارشناس تغذيه دانشگاه، ادامه داد: مطالعات جديد نشان مي دهد، دانش آموزاني كه صبحانه نمي خورند، بيشتر در معرض اضافه وزن و چاقي قرار دارند؛ نخوردن صبحانه و ناشتايي طولاني مدت موجب افت قندخون شده و در وعده ناهار به علت گرسنگي و اشتهاي زياد، غذاي بيشتري خورده مي شود كه در نهايت اضافه وزن و چاقي را به دنبال دارد.
رشيدي افزود: براي اينكه دانش آموزان اشتهاي كافي براي خوردن صبحانه داشته باشند، بايد شام را در ساعت هاي ابتداي شب صرف كنند و شب ها در ساعت معين بخوابند تا صبح بتوانند زودتر بيدار شوند و وقت كافي براي خوردن صبحانه داشته باشند.
وي يادآور شد: اگر والدين صبحانه را به عنوان يك وعده غذايي مهم تلقي كنند و هر روز دور سفره صبحانه بنشينند، مشوق دانش آموزان براي صرف صبحانه هستند؛ پدر و مادرها بايد سحرخيزي، ورزش و نرمش صبحگاهي و خوردن صبحانه در محيط گرم خانواده را به كودكان خود آموزش دهند.
كارشناس تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز اضافه كرد: غذاهايي مانند فرني، شيربرنج، حليم، عدسي و آش، بيشتر مورد علاقه دانش آموزان هستند و از ارزش غذايي بالايي برخوردارند كه مي توان به عنوان وعده صبحانه براي كودكانمان تهيه كنيم.
رشيدي تاكيد كرد: غذاهايي مانند نان و پنير و گردو، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگي، نان و كره و مربا، نان و كره و عسل، نان و كره و خرما، همراه با يك ليوان شير، يك صبحانه سالم و مغذي براي دانش آموزان است.
وي در پايان گفت: يكي از دلايل نخوردن صبحانه در دانش آموزان، تكراري و يكنواخت بودن آن است؛ تنوع در صبحانه، دانش آموزان را به خوردن صبحانه تشويق مي كند.
6113 /1876