مرتضی نداف روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری نمایشگاه سوخته نگاری و ریز نگاری به میزبانی كیش در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اعلام اینكه بیش از 40 اثر در این نمایشگاه در موضوعات مذهبی و غیر مذهبی را به نمایش گذاشته ام اظهار كرد : دو اثر جدید پنجره فولاد و میراث نبی از آخرین كارهایی است كه ویژه این نمایشگاه خلق كرده ام كه قرار است رونمایی شود.
وی گفت : در تابلو میراث نبی دو كلمه محمد و علی با خط جدید ابداعی در هم تنیده شده و نمادی از غدیر است كه دو دست همراه با چهار فرشته الهی در آن گنجانده شده است ، پنجره فولاد نیز با خط ملك طراحی شده و تمام اتصالات خطوط عدد 8 و عبارت 'علی ابن موسی الرضا ' را نشان می دهد وحس و حال خاصی به بیننده می دهد.
این هنرمند معاصر با تاكید بر اینكه هنر سوخته نگاری در كشور به نوعی منسوخ و به فراموشی سپرده شده بود گفت : با سبك و سیاقی خاص و نوآوری آن را احیا كردم .
وی استقبال از این هنر را خوب عنوان كرد و افزود : چند سال گذشته برای آموزش این هنر به تلویزیون دعوت شدم كه برنامه ای پر مخاطب بود و افراد زیادی از این طریق آموزش دیدند ، معتقدم زكات علم و هنر نشر آن است ، هنر نباید فراموش شود و در گوشه اتاق و روی دیوارها بماند ، افراد زیادی علاقه مند به یادگیری هستند كه می توان با آموزش از راه های مختلف هنر را نسل به نسل منتقل كرد .
این هنرمند در مورد فعالیت خود در حوزه بین الملل و شركت در نمایشگاه های خارجی گفت : در دو سه سال اخیر بر روی این بخش متمركز شده ام و استقبال خوبی از سوی كشورها نسبت به این هنر شده است .
وی یاد آور شد : به مناسبت هشتصدمین سال مولانا (سال 86) آثارم را در موزه ملی آلبانی به نمایش گذاشتم ، همچنین در اكسپوی شانگهای نیز شركت داشتم و در ایام و لادت حضرت علی (ع) نیز در بلا روس كار هنری را به صورت زنده ارائه كردم .
نداف با تاكید بر اینكه با زبان هنر می توان بسیاری از مفاهیم و پیام های اخلاقی و رفتاری را به مخاطب انتقال داد گفت : گاه تاثیر یك اثر هنری بیشتر از هزار بار سخن گفتن است ، من درموضوع حجاب كار كردم و در نمایشگاهی كه در بلا روس داشتم بسیاری از زنان روسی تحت تاثیر هنر ارائه شده قرار گرفتند و برخی با حجاب شدند .
این هنرمند پیشكسوت در سوخته نگاری چوب با انتقاد از اینكه حمایت زیادی از هنرمندان صورت نمی گیرد تصریح كرد : هنرمند برای اینكه بتواند اثری ماندگار و بدیع از خود به یادگار بگذارد نباید دغدغه مالی و معیشتی داشته باشد .
وی با تاكید بر اینكه حمایت نباید زبانی بوده و در شعار خلاصه شود اظهار كرد :هنرمند برای سرپا ماندن نیاز به حمایت و انگیزه دارد ، اگر این انگیزه ایجاد نشود و حمایت صورت نگیرد سایر كشورها هنرمندان را خواهند برد .
خالق اثر هنری ' ماه رستگاری ' هنرمندان را سرمایه فرهنگی و هنری یك كشور دانست و به ایرنا گفت : وضعیت نباید به گونه ای شود كه حاصل تجربه و هزینه های ما را دیگر كشورها ببرند ، وقتی یك هنرمند تامین نشود ممكن است دیگر كشورها با هزینه هایی كه برای آنها می كنند هنر و هنرمند را به نام خود ثبت و ضبط كنند .
وی با اعلام اینكه بیش از یك هزار اثر هنری در طول سالها فعالیت خود خلق كرده ام اظهار كرد : بارها از كشور امارات و عربستان برای خلق آثار هنری خاص و برای افرادی خاص با مبالغ بسیار بالا و وسوسه كننده به من پیشنهاد شد اما عرق ایرانی بودن ،حس میهن پرستی و عشق به وطن و خاك مانع از این كار شد .
خالق اثر ' علی قلب زمین ' با انتقاد از بی توجهی به هنرمندان به گفت: وقتی مسئولان از آدم سراغی نمی گیرند خستگی به تن می ماند و حرف ها بر دل سنگینی می كند و این رفتارها هنرمند را در زمین و هوا معلق و بلاتكلیف نگه می دارد از سویی وضعیت حاضر و از سویی دیگر استقبال كشورها از هنر ایرانی آدمی را دچار سردرگمی می كند.
وی هنر را در ارز آوری برای كشور موثر دانست و تصریح كرد: در گذشته های دور اگر هنرمندی در طی جنگی توسط حكام به اسارت گرفته می شد ، حاكم آن شهر و دیار برای آزاد كردن آن هنرمند هزینه زیادی پرداخت می كرد چرا كه هنر برای آنان از اهمیت بالایی برخوردار بود در اینجا هنرمندان مدت ها بر تخت بیمارستان می مانند و مسئولان تنها به دیدار و عیادت بسنده می كنند.
نداف با ابراز تاسف از اینكه برخی هنرمندان از بی توجهی دچار افسردگی شده اند افزود : تا زمانی كه هنرمند زنده است باید به سراغ او رفت و قدر آثارش را دانست ، مسئولان و دولت هزینه می كنند اما خوب است به وقت هزینه شود ، نوش دارو پس از مرگ سهراب فایده ندارد .
وی هنرمندان را سفیران فرهنگی ، هنری و ادبی یك كشور دانست و افزود : خوب است مسئولان فرهنگی هنرمندان را در رشته های مختلف گلچین كرده و اثار آنها را در اكسپو ها و نمایشگاه های مختلف ارائه كنند از این راه می توان پیام های فرهنگی زیادی را به دیگر كشورها منتقل كرد .
نداف مهمترین دغدغه و خواسته خود را ایجاد یك آموزشگاه برای آموزش رشته هنری خود ذكر كرد و به خبرنگار ایرنا گفت : با این اقدام هم می توان زمینه اشتغال زایی را فراهم كرد و هم در آمد زایی كرد، طرح ها و ایده های زیادی در حوزه زیبا سازی شهری از منظر هنر دارم اگر مسئولان بخواهند همكاری می كنم .
وی خرید آثار هنری هنرمندان را مهمترین خواسته خود عنوان كرد و افزود : اگر امروز به داد هنرمندان نرسیم ممكن است برخی به نقطه ای برسند كه هنر و استعداشان را در جای دیگری ارائه كنند .
به گزارش ایرنا ، مرتضی نداف متولد 1359 است و در رشته هنری سوخته كاری و ریزنگاری فعالیت می كند ، وی عنوان نخست جشنواره بین المللی امام رضا (ع ) در سال 90، عنوان برگزیده دو سالانه كشوری نگاره های چوبی میراث فرهنگی در سال 86 ، برگزیده جشنواره بین المللی امام رضا در سالهای 88 و 89، برگزیده مسابقات هنری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم در سال 85 ، برگزیده جشنواره قرآن و عترت دهه كرامت سال 83 در قم را كسب كرده است .
این هنرمند پیشكسوت علاوه بر سوخت بر روی چوب و تابلو های ابعاد بزرگ، سوخت نگاری بر روی دانه های گندم، ارزن، پركاه را همچون كلمه الله، نام حضرت ابوالفضل (ع)، عبارت ان الله مع الصابرین ، آیه الكرسی و هفت مرتبه سوره مباركه توحید بر روی یك دانه گندم را انجام داده است .
سوخت نگاری، هنر سوزاندن چوب با هویه است كه این هنر به طور كامل با دست انجام می شود و تناسب سایه روشن های اعمال شده بر روی چوب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است ، در سوخته كاری از دو رنگ اصلی قهوه ای و طلایی و طیف های مختلفی كه از این دو رنگ بوجود می آید، استفاده می شود.
نمایشگاه آثار ریزنگاری و سوخت نگاری مرتضی نداف كه با عنوان نمایشگاه میراث نبی از روز دوشنبه و به مناسبت اعیاد قربان و غدبر در مركز همایش های بین المللی جزیره كیش گشایش یافته تا 30 شهریور ماه پذیرای بازدید كنندگان است .
1630**1641
تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۶
كیش – ایرنا - هنرمند پیشكسوت سوخته نگاری و ریز نگاری با تاكید بر اینكه هنرمندان نباید دغدغه معیشت داشته باشند و در زنده بودن باید بدان ها توجه كرد خواستار حمایت بیشتر دولت از این قشر به عنوان سفیران فرهنگی و هنری كشورشد.