دهلی نو-ایرنا- ارتش هند روز چهارشنبه با اعزام چهار هزار نیروی نظامی و با كمك نیروهای امنیتی و پلیس ایالت جامو و كشمیر ،عملیات پاكسازی معابر و تلاش برای برقراری امنیت درجنوب كشمیر را پس از 70 روز نا آرامی و خشونت دراین منطقه،آغاز كرد.

به گزارش ایرنا، این عملیات در مناطق 'پولواما'، 'شوپیان'، 'انانتاگ' و 'كولگام' كه در بیش از دو ماه گذشته شاهد شدیدترین درگیری بین معترضان و نیروهای امنیتی بوده در حال اجرا است .
این اقدام ارتش هند پس از پایان بی نتیجه گفت وگوهای هیات سیاسی 30 نفر به ریاست 'راجنات سینگ' وزیر كشور هند به كشمیر صورت گرفت .
رهبران جدایی طلب و برخی از مخالفان در این گفت وگوها شركت نكردند.
یك مقام دولتی هند گفت به ارتش دستور داده شده بدون كمترین خشونت،امنیت را در كشمیر برقرار كنند.
وی افزود:هم اكنون ارتش با كمك پلیس محلی در حال گشت زنی و برطرف كردن موانع ایجاد شده در خیابان ها است.
به گفته مقامات محلی، ارتش پس از پاكسازی منطقه كریم آباد واقع در بخش پولواما ، وارد بخش های شوپیان و كولگم شده است .
نیروهای اطلاعاتی كشمیر در روزهای اخیر در گزارش هایی اعلام كردند تعدادی از معترضان با تجهیز به سلاح سرد و پرتاب بمب های آتش زا مانع از رفت و آمد مردم در خیابان ها می شوند.
براساس این گزارش ، حدود یكصد نفر شبه نظامی با نفوذ از پاكستان به كشمیر به نا آرامی و خشونت ها در جنوب كشمیر دامن می زنند.
به گفته مقامات امنیتی این شبه نظامیان در مناطق جنوبی كشمیر مانند بخش های شوپیان ،كولگم و انانتاگ مخفی شده اند.
مناطق جنوبی كشمیر به علت جنگل های انبوه مكان مناسبی برای ایجاد پایگاه آموزش شبه نظامیان است.
درگیری در چند روز گذشته بین نیروهای امنیتی در شمال و جنوب كشمیر هشت كشته و یكصد مجروح برجای گذاشت .
دولت جامو و كشمیر روز عید قربان برای جلوگیری از اعتراض ها اقدام به برقراری محدودیت رفت و آمد در كشمیر و بستن مساجد و زیارتگاهها كرد.
خشونت ها در كشمیر از 19 تیرماه گذشته به دنبال كشته شدن برهان مظفر وانی فرمانده حزب المجاهدین توسط نیروهای امنیتی آغاز شد.
براساس گزارش های رسمی،براثر درگیری پلیس و نیروهای امنیتی با معترضان در 70روز گذشته 76 نفر كشته و هفت هزار نفر دیگر مجروح شدند.
وزیر كشور هند پیش از این اعلام كرده بود كه نیروهای امنیتی به جای درگیری با معترضان در خیابان ها ،عوامل اصلی ناآرامی ها و حامیان انها را دستگیر كنند.
مقامات امنیتی اعلام كردند كه عملیات دستگیری 400 نفر از رهبران جدایی طلب و حامیان آنها را برای برقراری آرامش در كشمیر آغاز شده است.
دولت هند تاكنون برای ارتباط بیشتر با مردم كشمیر و یافتن راه حلی برای پایان دادن به درگیری ها در كشمیر تاكنون 2 بار 'راجنات سینگ' وزیر كشور را به سرینگر فرستاده است.
سید علی شاه گیلانی از جمله رهبران برجسته جدایی طلب كشمیری اعلام كرده است كه حاضر به گفت و گو با هیات سیاسی منتخب دولت هند نیست.
پیش از این نیز هند با حضور گروه تحقیقاتی شورای حقوق بشر سازمان ملل به كشمیر مخالفت كرده بود.
هند كشمیر را مسئله داخلی این كشور می داند و با دخالت سازمان های بین المللی و خارجی در خصوص مسائل كشمیر مخالف است .
بخشی از خاك كشمیر در خاك هند و بخش دیگر در خاك پاكستان است ولی هر دو كشور ادعای مالكیت بر كل كشمیر را دارند و همین موضوع یكی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاكستان از سال 1947 از هند است.
*آساق*267*1600