تهران-ایرنا- «مجید جوهری» نماینده ایرانی تبار حزب لیبرال كانادا از سرگیری روابط تهران و اوتاوا را خواستار شد و گفت: فقدان نمایندگی دیپلماتیك به شهروندان هر دو كشور لطمه خواهد زد.

به گزارش خبرگزاری «كانادین پرس/Canadian Press»، جوهری نماینده ایرانی-كانادایی حزب لیبرال به رهبری
«جاستین ترودو» نخست وزیر كانادا در همكاری با تشكل موسوم به «كنگره ایرانیان كانادا»، دولت اوتاوا را برای از سرگیری روابط دیپلماتیك با تهران و گشایش سفارتخانه های دو كشور تحت فشار قرار داده است.
این نماینده منطقه «ریچموند هیل» كه توانست در انتخابات اكتبر 2015 در این منطقه به پیروزی برسد، توماری را كه به امضای بیش از 5 هزار و 600 نفر از حامیان عادی سازی روابط با تهران رسیده تهیه كرده و معتقد است كه این تومار به عنوان «یك دارایی در پیشبرد دستور كار دولت» خواهد بود.
وی در یك كنفرانس خبری در منطقه ریچموند هیل در شمال تورنتو گفت: دولت ما بر این موضع است كه قطع روابط با تهران تبعات مثبتی برای هیچ طرفی از جمله شهروندان كانادا و ایرانی، هم پیمانان كانادا و امنیت جهانی ندارد و فقدان نمایندگی دیپلماتیك به شهروندان دو كشور ایران و كانادا لطمه می زند.
«بیژن احمدی» رئیس كنگره ایرانیان كانادا نیز در این زمینه گفت: از زمان قطع روابط با ایران در دولت محافظ كار قبلی كانادا در سال 2012 و اخراج دیپلمات های ایرانی از كانادا، اوتاوا نتوانسته به طور مستقیم با ایران مذاكره كند.
وی افزود: كانادا مجبور است برای ارتباطات خود به كشورهای دیگر و در این زمینه به ایتالیا اتكا كند و این سیاست خوبی نیست. كانادا برای حفاظت از منافع شهروندانش نیاز به مذاكرات مستقیم با مقام های ایرانی دارد. ما فقط می توانیم در مواردی از هم پیمانان خود بخواهیم چنین مسائلی را رفع و رجوع كنند. بدون امكان روابط با ایران، ایرانی و كانادایی ها نمی توانند گذرنامه های خود را تمدید، شناسنامه یا گواهی مرگ بگیرند. این همچنین بدین معنا خواهد بود كه ایرانی ها نمی توانند برای دیدار با خویشاوندان خود روادید دریافت كنند و كانادایی هایی كه به ایران سفر می كنند از خدمات كنسولی مورد نیاز محروم خواهند بود.
كانادا در فوریه 2016 (اسفند 94) اعلام كرد كه برخی تحریم ها علیه ایران را لغو می كند. این تصمیم كانادا پس از آغاز اجرای برجام اعلام شد.
صادرات كانادا به ایران در سال 1997 به بالاترین میزان خود رسید و از 772 میلیون دلار عبور كرد، اما پس از آن بتدریج كاهش یافت.
كانادا در سال 2014 میلادی، 67 میلیون دلار كالا كه به طور عمده محصولات خوراكی بود به ایران صادر كرد.
اروپام**9158**1144*خبرنگار- بهجت عباسی*دبیر- علیرضا جباری