سنندج- ایرنا- مدیركل دامپزشكی استان كردستان گفت: گروههای دامپزشكی این استان در عید سعید قربان بیش از پنج هزار راس دام را برای ذبح معاینه كردند.

مجتبی ورمقانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 53 اكیپ ثابت و سیار امر نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام های قربانی را در استان كرستان عهده دار بودند.
وی اضافه كرد: این گروههای دامپزشكی از روزهای منتهی به عید و در روز عید قربان از ساعت هفت صبح فعالیت خود را به منظور نظارت بهداشتی و شرعی بر كشتار دام های قربانی اجرا كردند.
وی اظهار كرد: از این تعداد گروه دامپزشكی 26 گروه ثابت و 27 گروه سیار بوده و فعالیت خود را در شهرستان های مختلف استان از روز یكشنبه شروع كرده بودند.
وی اضافه كرد: این گروه ها شامل 25 دامپزشك، 50 نفر بازرس و 13 نفر ناظر ذبح شرعی بوده و در این مدت خدمات رسانی به مردم در خصوص قربانی كردن را پاسخ دادند.
وی اضافه كرد: كشتارگاه صنعتی دام نیز در مدت زمان تعیین شده به صورت رایگان كار ذبح دام های قربان و حمل لاشه دام را برای مردم انجام می دادند.
مدیركل دامپزشكی استان كردستان گفت: برای جلوگیری از انتقال بیماری های مشترك دام و انسان لازم است لاشه حیوانات بعد از ذبح مدت 24 تا 48 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد نگهداری شود.
وی با تاكید بر ضرورت جلوگیری از كشتار غیرمجاز و غیر بهداشتی دام افزود: ‌بر اساس قوانین دامپزشكی، كشتار دام در خارج از كشتارگاه ممنوع است اما به واسطه احترام به اعتقادات مذهبی مردم و با استناد به تبصره 2 ماده 2 آئین نامه نظارت بهداشتی همه ساله در عید قربان امكانات ذبح دام در مكان های مشخص شده برای مردم فراهم می شود.
وی از شهروندان درخواست نمود گوشت و فرآورده خام دامی را از مراكز معتبر و تحت نظارت بازرسان اداره كل دامپزشكی تهیه و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را به نزدیكترین شبكه دامپزشكی و یا سامانه پیغام گیر 1512 اطلاع دهند.
3020