شيراز- ايرنا- سرپرست گروه مخترعان شيرازي سازنده نسل دوم و سوم راكت هوشمند مهار آتش گفت: درخواست هاي متعددي براي خريد اين محصول دانش بنيان از داخل و خارج كشور دريافت كرده ايم.

اميد داوودي جمعه در گفت و گو با ايرنا افزود: نسل دوم و سوم راكت هوشمند مهار آتش پس از پرتاب توسط بالگرد يا هواپيما به سمت جنگل و مناطق در حال حريق، از طريق ارزيابي دماي محيط، كانون آتش سوزي را تشخيص مي دهد و آتش را به سرعت مهار و خاموش مي كند.
مديرعامل شركت دانش بنيان آلتون صنعت جنوب اظهار كرد: ويژگي هاي منحصر به فرد و جديد اين راكت هوشمند سبب شده است كه اين محصول در داخل و خارج از كشور خواهان داشته باشد و در اين ميان، شماري از كشورها نيز خواستار خريد دانش فني اين محصول هستند.
وي اظهار كرد: اين محصول هم اينك و با موفقيت در مراحل آزمايش، آماده ورود به بازار است و با اين هدف در حال مذاكره با طرف هاي داخلي و خارجي براي توليد صنعتي و انبوه اين اختراع هستيم.
داوودي به خبرنگار ايرنا همچنين گفت: از هفت سال قبل، تحقيقات درباره ساخت اين راكت هوشمند و نيز گونه هاي مختلف گياهي داخل و خارج كشور آغاز كرديم تا اين كه توانستيم اين محصول را به توليد نيمه صنعتي برسانيم.
وي ادامه داد: اين راكت هوشمند با قابليت حمل و پرتاب از بالگرد و هواپيما طراحي و ساخته شده است.
اين مخترع فعال در پارك علم و فناوري فارس گفت: اين راكت مي تواند مواد خاموش كننده آتش در قالب پودر و مايع را حمل كند و از اين ويژگي برخوردار است كه مي تواند با تشخيص حرارت محل آتش سوزي، كانون هاي حريق را به صورت هوشمند شناسايي و هدف قرار دهد.
وي اظهار كرد: راكت هوشمند اطفاي حريق هيچگونه آلايندگي زيست محيطي ندارد و آتش را در چهار مرحله خاموش مي كند.
داوودي گفت: اين راكت عمليات هاي خنك كنندگي، جداسازي منطقه آتش سوزي براي گسترش نيافتن حريق به ساير مناطق و جلوگيري از واكنش هاي زنجيره اي آتش سوزي است، چرا كه در شرايط ايجاد حرارت زياد در جنگل، گازي در محيط متصاعد مي شود كه ساير مناطق جنگل را نيز آماده حريق مي كند.
اين مخترع شيرازي گفت: همه مراحل توليد راكت هوشمند اطفاي حريق توسط محققان ايراني صورت گرفته است و هيچ گونه وابستگي به خارج كشور ندارد.
وي ادامه داد: با استفاده از اين راكت، ديگر هواپيما يا بالگرد نياز به كم كردن ارتفاع و به خطر افتادن ندارد و از ارتفاع بالا و دور از شعله هاي آتش نيز مي تواند راكت را رها كند.
داوودي بيان كرد: اين راكت را مي توان با ابعاد، اندازه ها و حجم هاي مختلف براي پوشش مناسب، طراحي، توليد و استفاده كرد.
وي اظهار كرد: اين راكت در وزن يك و نيم تن ساخته شده و از ارتفاع 300 متري قابليت پرتاب دارد و به روش پاشش انفجاري حريق را در قطر 200 متري اطفا مي كند.
داوودي اظهار كرد كه پيش از اين هفت اختراع را به همراه الهام زماني همسرش در زمينه ساخت ماشين آلات و تجهيزات نوين صنعتي در صنايع مختلف و بخش هاي توليد و فروش به ثبت رسانده است.
مديرعامل شركت دانش بنيان آلتون صنعت جنوب گفت: از سال 89 فعاليت خود را در پارك علم و فناوري استان فارس دنبال كرده ايم و هم اينك، توليد برخي طرح هاي ابتكاري و اختراع هاي ديگر را در دستور كار داريم.
نسل دوم و سوم سامانه راكت هوشمند مهار آتش روز چهارشنبه 24 شهريورماه جاري در پارك علم و فناوري استان فارس رونمايي شد.
فريد مُر رئيس پارك علم و فناوري فارس پيرامون ويژگي هاي اين سامانه گفت: اين سامانه به عنوان نمونه اي از يك محصول منحصر بفرد و كاملا بومي است كه با تلاش متخصصان و توان داخلي طراحي و ساخته شده است.
2027 /1876
خبرنگار: سيد احمد نجفي - دبير: غلامرضا مالك زاده