بیروت – ایرنا – « مایا شون»عكاس آمریكائی در باره كشتار آوارگان فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی و مزدوران فالانژ آنها در اردوگاه صبرا و شتیلا می گوید: دست و پاهای قربانیان با طناب بسته شده بود و پشت سر آنها مردهائی چاقو بدست ایستاده بودند، قبل از اینكه روی زمین كشیده شوند.

34 سال از كشتار فجیع و وحشیانه صهیونیست ها و همدستان مزدورشان در « صبرا و شتیلا» اردوگاه پناهجویان فلسطینی در حومه جنوبی بیروت گذشت.
به گزارش ایرنا، خبرنگار روزنامه دیلی تلگراف هم یك روز بعداز پایان این جنایت و كشتار می نویسد: درهر جائی از صبرا و شتیلا، تابلوهای مرگ دیده می شد.
صهیونیست ها و مزدوران فالانژ آنها بسیاری از خبرنگاران و عكاسان خارجی را بازداشت و بعداز نابودكردن فیلم ها، آنها را از لبنان اخراج كردند تا صحنه های بیشتری از این جنایت برملا نشود و رسوائی های سكوت حاكم بر این پرونده ادامه یابد.
16 سپتامبر تا 18 سپتامبر 1982 میلادی در دو اردوگاه پناهنجویان فلسطینی صبرا و شتیلا ، اشغالگران صهیونیست به بهانه یافتن رزمندگان فلسطینی و شبه نظامیان فالانژ لبنانی به بهانه انتقام ترور«بشیر جمیل» رئیس جمهوری وقت لبنان و سركرده حزب «فالانژ» (نیروهای لبنانی) صدها تن از فلسطینیان را قتل عام كردند.
كشتار نیروهای فالانژ لبنانی تحت رهبری «ایلی حبیقه» صورت گرفت كه بعدها در دهه 1990 میلادی به عضویت مجلس لبنان درآمد و به عنوان وزیر نیز انتخاب شد.
فالان‍ژها از جمله « سمیر جعجع» رییس كنونی حزب «نیروهای لبنانی» در جریان آن كشتار از حمایت كامل صهیونیست ها كه خاك لبنان را اشغال كرده بودند، برخوردار بودند.
« آریل شارون » آن زمان وزیر جنگ وقت رژیم صهیونیستی و فرمانده نظامی مناطق اشغالی لبنان بود كه در این كشتار وحشیانه نقش اصلی را برعهده داشت.
جنایت صهیونیست ها و مزدورانشان علیه ساكنان اردوگاه صبرا و شتیلا 3 روز پی در پی ادامه داشت و طی آن شمار زیادی زن ، مرد و كودك بی گناه كه بیشتر آن ها فلسطینی بودند به شهادت رسیدند.
شمار شهدای این كشتار وحشیانه 3500 الی 5000 نفر از مجموع 20 هزار نفر ساكن اردوگاه برآورد شده است.
این جنایت این گونه آغاز شد كه ارتش رژیم صهیونیستی به فرماندهی آریل شارون وزیر جنگ آن زمان رژیم صهیونیستی و «رافائل ایتان» اردوگاه صبرا و شاتیلا را به محاصره درآورده و این جنایت وحشیانه را با كمك مزدوران فالانژ خود مرتكب شد.
مزدوران فالانژ با سلاح سرد اقدام به كشتار ساكنان اردوگاه كردند تا حتی همسایگان اردوگاه متوجه جنایت نشوند و ماموریت ارتش صهیونیستی محاصره اردوگاه و روشن كردن آن در شب با شلیك گلوله های منور بود.
در اردوگاه جز زن و مرد و كودك و افراد سالخورده كس دیگری نبود و مزدوران رژیم صهیونیستی دست به قتل و كشتار آنان زدند و بیشتر اجساد در خیابان ها و روی زمین افتاده بود كه بعدها بولدوزرهای ارتش صهیونیستی وارد اردوگاه شده و شروع به تخریب خانه ها و نابودی اردوگاه كردند تا هیچ رد و اثری از این جنایت وحشیانه باقی نماند.
دشمن صهیونیستی در پاسخ به سه ماه مقاومت و مبارزه دلاورانه فلسطینیان تحت محاصره این جنایت ناجوانمردانه را مرتكب شد.
یكی از اهداف اصلی این جنایت ایجاد رعب و وحشت میان فلسطینیان و واداشتن آنان به ترك لبنان و برانگیختن فتنه و درگیری داخلی در این كشور بود.
جنایت صبرا و شتیلا اولین و آخرین جنایت صهیونیست ها علیه ملت فلسطین نبوده است و نخواهد بود.
قبل از این جنایت هم شاهد كشتارهای دیر یاسین و طنطوره و پس از آن نیز جنایت اردوگاه جنین بوده ایم و بعدها هم جنایت های اشغالگران در غزه و دیگر مناطق فلسطین نشین به وقوع پیوست.
تمامی جهانیان شاهد این جنایت ها بوده اند اما همچنان سكوت كرده و هیچ اقدامی صورت نمی دهند.
برخی منابع تاكید كرده اند بیشتر قربانیان این جنایت كه برخی از آنها هنوز زنده بوده اند با استفاده از بولدوزرها در كامیون ها ریخته ، به خارج از اردوگاه منتقل و در منطقه الناعمه و الدامور در حالی كه كیسه های سنگین به پایشان بسته شده بوده در دریای انداخته شده اند تا در آینده كشف اجساد آنها غیرممكن شود.
براساس گزارش پایگاه خبری العهد، هیات دیپلماتیك لبنان در سازمان ملل متحد دستور داشت كه از پذیرش هرگونه كمیته حقیقت یاب بین المللی خودداری كند، اسرائیل هم با هرگونه تحقیقی مخالفت كرد.
« یوسف بورگ» وزیر وقت داخلی رژیم صهیونیستی گفت: مسیحیان ، مسلمانان را كشتند، مسئولیت یهودیان چیست؟

** بیانیه حماس
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با صدور بیانیه ای تاكید كرد كه پیگیری كشتار وحشیانه صبرا و شتیلا تا زمانی كه دشمن صهیونیستی به خاطر این جنایت هولناك مجازات نشود، همچنان ادامه دارد.
این جنبش تاكید كرد كه این جنایت موجودیت فلسطینیان در اردوگاه های خارج از فلسطین را هدف قرار داده بود.
دفتر امور آوارگان حماس در این بیانیه كه دیروز جمعه صادر شد خواستار مجازات عاملان این جنایت و احقاق حقوق قربانیان شده است.
جنبش حماس با بیان اینكه « این جنایت هرگز نباید از اذهان جامعه جهانی پاك شود»،تاكید كرد كه مقاومت تنها راه آزاد سازی فلسطین و بازگشت آوارگان فلسطینی به شهر و دیار خود خواهد بود.

** تاكید راهپیمانان در بیروت بر تمسك به الگوی مقاومت
همزمان با سی و چهارمین سالگرد كشتار صبرا و شتیلا، در ضاحیه جنوبی بیروت ، راهپیمایان تاكید كردند كه نه تنها این جنایت صهیونیست ها و مزدوران فالانژ آنها را فراموش نمی كنند بلكه برای مجازات مرتكبان این جنایت فجیع به الگوی مقاومت تمسك می كنند.
« میلانا برجی» كه در دهه هفتاد عمر خود است در حالیكه عكس همسرش را كه در كشتار صبرا و شتیلا به شهادت رسیده است، در دست دارد ، خاطرات آن ایام دردناك به ویژه عصر پنجشنبه 16 سپتامبر 1982 را بخوبی به یاد می آورد.
میلانا برجی كه سه فرزندش او را در این راهپیمائی همراهی می كنند، تاكید كرد: با گذشت زمان كشتار صبرا و شتیلا را فراموش نمی كنیم و آتش انتقام از جنایتكاران صهیونیست در وجود ما بیشتر زبانه می كشد.
راهپیمایان خواستار محاكمه جنایتكاران شدند و تاكید كردند تا تحقق عدالت و بازگشت به فلسطین لحظه ای آرام و قرار نخواهیم گرفت.
« معن الخلیل» شهردار منطقه الغبیری كه اردوگاه صبرا و شتیلا در آنجا واقع است، گفت: ملت فلسطین درهم نمی شكند و این ملت برای تحقق حقوق خود و بازگشت به سرزمینش فلسطین لحظه شماری می كند.
« استفانا لیمیتی» عضو یك هیات اروپائی كه در این راهپیمائی شركت كرده بودند، گفت: از دولت های جهان از جمله اروپا می خواهیم برای تحقق عدالت اقدام و به ویژه برای بازگشت آوارگان فلسطینی به كشورشان تلاش كنند.
در این مراسم « فتحی ابوالعردات» رئیس دبیرخانه جنبش فتح و گروه های سازمان آزادیبخش فلسطین در لبنان ، « حسن حدرج» عضو شورای سیاسی حزب الله هم سخنرانی كردند.
این راهپیمائی از مقابل سالن الرسالات منطقه الغبیری تا محل دفن شهدای كشتار اردوگاه صبرا و شتیلا كه در محل این اردوگاه قرار دارد، برگزار شد.
خاورم ** 1324