به گزارش ایرنا،سید مهدی هاشمی امروز (شنبه) در نشست خبری با خبرنگاران، افزود: ورزش به واسطه ایجاد زیرساخت ها در جامعه توانایی این را دارد كه سلامت و نشاط اجتماعی را افزایش دهد به همین خاطر ضروری است كه هزینه های بیشتری در بخش عمرانی ورزش نیز صورت گیرد درحالی كه طی سال های گذشته متاسفانه این هزینه بسیار ناچیز بوده است.
هاشمی اظهار داشت: هر زمانی كه به یك رویداد بین المللی ورزشی مانند المپیك نزدیك می شویم، مسئولان به ورزشكاران وعده پرداخت پاداش های كلان و میلیاردی در ازای مدال آوری داده می شود در حالی كه اگر مدال جهانی و المپیك می خواهیم و به دنبال ارتقا ورزش هستیم باید در رشته های مختلف ورزشی سرمایه گذاری لازم و كافی انجام دهیم.
رئیس فدراسیون تیراندازی با بیان اینكه ورزش سیاسی نبوده و نباید محل مناقشه جناح های خاص باشد،گفت: چرا از اعتبارات ورزش برای افزایش نشاط و تضمین سلامت جامعه استفاده نمی شود؟ متاسفانه تفكر حاكم بر توزیع و تخصیص بودجه در كشور، تفكری عادلانه حداقل در بخش ورزش نیست و چانه آن در تخصیص اعتبارات، كوچك گرفته می شود.
هاشمی تصریح كرد: اگر بودجه ورزش افزایش داده شود به طور قطع تعادل در سطح كشور ایجاد می شود و در رقابت های بین المللی همچون بازی های آسیایی ، جهانی و المپیك نیز شانس مدال آوری ایران در رشته های مختلف بیشتر می شود.
هاشمی با درخواست از معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه برای عمل وعده هایش درمورد بودجه ورزش، گفت: از دولت می خواهیم بودجه ورزش را در همین حوزه هزینه كرده و به دیگر بخش ها ندهد.
هاشمی كه به عنوان نماینده تهران در مجلس نهم، ریاست كمیسیون عمران را برعهده داشته است،افزود: بودجه عمرانی ورزش در سال 94 و 95صفر در نظر گرفته شده بود كه این مساله با پیگیری كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی سال گذشته به یك هزار میلیارد ریال افزایش یافت و در بودجه سال جاری نیز این رقم یك هزار و 200میلیارد ریال رسید.
هاشمی مدعی شد كه سال گذشته درصد بسیار ناچیزی از بودجه عمرانی بخش ورزش كشور به زیر ساخت های همین حوزه اختصاص یافته است و بخش زیاد آن در سایر بخش ها هزینه شده است.
رئیس فدراسیون تیراندازی،اظهار داشت: بودجه عمرانی ورزش با تصویب مجلس از صفر به این مبلغ رسیده است اما متاسفانه نه تنها این بودجه در اختیار ورزش قرار نگرفت، بلكه دولت با پیشنهادی مبنی بر واگذاری طرح های نیمه تمام ورزشی به بخش خصوصی نیز مخالفت كرده و در این زمینه مقاومت نمود.
وی ادامه داد: براساس بررسی های انجام شده،700 هزار میلیارد تومان برای اتمام طرح های نیمه تمام نیاز است و با فرض اینكه سالانه 50هزار میلیارد تومان در سال برای اتمام طرح های نیمه تمام هزینه شود، اتمام همه طرح های نیمه تمام 14 سال زمان خواهد برد كه با توجه به این زمان، بسیاری از طرح ها مستهلك و فرسوده می شود و یا اینكه دیگر كاریایی لازم را نخواهد داشت.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه با این موضوع به صورت منطقی برخورد نمی شود زیرا با درآمدهای كشور می توان طرح های عمرانی نیمه تمام را در زمانی كوتاه تر به سرانجام رساند.
هاشمی با بیان اینكه در بانك های متعدد كشور به جای استفاده از سرمایه های موجود، تنها به «پول بازی» مشغول هستیم،تصریح كرد: با توجه به دو برابر شدن نقدینگی در بین مردم و بخش خصوصی سئوال اینجا است كه این پول ها كجاست و چرا در بخش سودآوری و درآمد دو برابر نشده است.
* عملكرد تیراندازی در المپیك ریو
رئیس فدراسیون تیراندازی در ادامه این نشست با اشاره به حضور ورزشكاران این رشته ورزشی در رقابت های المپیك ریو، با بیان اینكه در المپیك ریو تیراندازان 99 كشور حضور داشتند كه ورزشكاران 60 كشور با كسب سهمیه و سایرین با وایلد كارت در این رقابت ها حاضر شدند، گفت: ایران با كسب پنج سهمیه برای شركت در هشت ماده در جایگاه بیست و یكم كشورهای شركت كننده در رشته تیراندازی قرار گرفت .
هاشمی ادامه داد: ایران تا پیش از المپیك لندن همیشه با وایلد كارت در این رقابت ها شركت می كرد اما در المپیك لندن با سه سهمیه و در ریو با كسب پنج سهیمه از لیست كشورهای استفاده كننده از وایلد كارت خارج شد و این روند رو به رشد به گونه ای بود كه فدراسیون بین المللی تیراندازی، ایران را پیش از المپیك ریو به عنوان اولین كشور در زمینه پیشرفت این رشته معرفی كرد.
وی افزود: حضور فدراسیون تیراندازی در المپیك های لندن ، ریو و المپیك 2020 توكیو براساس چشم انداز شش سال پیش برنامه ریزی شده و ما در دو المپیك لندن و ریو بیش از پیش بینی ها نیز ظاهر شدیم و این درحالی بود كه حتی نیمی از برنامه های فدراسیون در زمینه اردوهای آماده سازی و مسابقات تداركاتی به دلیل كمبود اعتبارات اجرایی و عملیاتی نشد.
هاشمی عملكرد تیراندازان ایرانی در المپیك 2016 ریو را قابل قبول ارزیابی كرد و گفت:البته نتایج و عملكرد ورزشكاران، آسیب شناسی شده كه نتایج آن نیز در جهت برنامه ریزی برای المپیك 2020 توكیو و حضور قدرتمندانه در این رقابت ها بزودی ارایه می شود.
هاشمی تلاش در زمینه استعداد یابی و توسعه و تكمیل اعضای تیم های ملی زنان و مردان را از مهم ترین برنامه های فدراسیون جهت شركت در المپیك 2020 توكیو عنوان كرد و افزود: البته تعدادی از تیراندازان مثل نجمه خدمتی ، پوریا نوروزیان و گلنوش سبقت اللهی جزو جوانترین ورزشكاران حاضر در المپیك بودند كه با حمایت و سرمایه گذاری روی این افراد به دلیل نداشتن محدویت سنی در این رشته ورزشی می توانند سالهای سال برای كشور مدال آوری كنند.
وی درخصوص اینكه در المپیك 2020 توكیو، ایران بدنبال كسب سهمیه اهداف پروازی در كنار رشته های تفنگ و تپانچه است یا خیر ؟ گفت: رشد خوبی در این رشته داشته ایم اما رضایت بخش نبوده و البته برای حضور در المپیك برنامه ویژه ای در نظر داریم .
*سه تیرانداز به رقابت های فینال فینالیست های ایتالیا اعزام می شوند
رئیس فدراسیون تیراندازی در ادامه با اشاره به اینكه برای حضور در مسابقات فینال فینالیست ها در ایتالیا، مشكل خاصی نداریم گفت: البته ما با 14 میلیارد تومان بدهی جزو بدهكارترین فدراسیون های ورزشی هستیم ولی برای اعزام سه ورزشكارمان به این رقابت ها كه اواسط مهرماه برگزار می شود در حال حاضر مشكل خاصی نداریم .
وی همچنین به میزبانی ایران برای مسابقات سلاح های بادی قهرمانی آسیا در آذر ماه اشاره كرد و گفت:تاكنون كشورهای بنگلادش ، هند ، عراق ، چین ، چین تایپه ، ژاپن ، كویت ، پاكستان و ازبكستان برای حضور در این رقابت ها اعلام آمادگی كرده اند و این تعداد رو به افزایش است اما برای برگزاری این رقابت ها ما از نظر مالی نیاز به حمایت داریم .
هاشمی در ادامه به برگزاری اولین دوره مسابقات جاده ابریشم اشاره كرد و گفت: شركت در این رقابت ها تیراندازان را برای حضور در بازی های 2018 آسیا و المپیك 2020 آماده می كند و باید این مساله را در نظر بگیریم كه رشته تیراندازی بعد از ورزش های آبی و دوومیدانی كه ایران به دلیل برخی محدودیت ها شانس زیادی برای حضور در آنان ندارد ، تیراندازی می تواند سهم ایران را از 135 مدال تیراندازی در بازی های آسیایی و 45 مدال این رشته در المپیك در سطح قابل توجهی افزایش دهد.
*لازلو همچنان از فدراسیون طلبكار است
رئیس فدراسیون تیراندازی همچنین در این نشست خبری به وضعیت قرارداد این فدراسیون با لازلو سوچك سرمربی تیم ملی تفنگ اشاره كرد و گفت: بیش از یك میلیارد تومان از بدهی ما مربوط به طلب لازلو است و البته قرار داد این مربی تا پایان المپیك 2016 ریو بوده است .
هاشمی اضافه كرد:به نظر می رسد كه لازلو خودش مایل به ادامه همكاری با فدراسیون نیست و اگر وی به جمع بندی لازم برای ادامه همكاری با فدراسیون برسد اولویت با وی است اما كمیته فنی و مدیران فدراسیون نیز تصمیم گرفته اند تا با توجه به وضعیت اعتبار فدراسیون و نیاز به سرمربی خارجی ، قرار داد جدید به صورت پاره وقت و با یك چهارم تا یك پنجم مبلغ قبلی قرارداد با لازلو باشد.
وی ادامه داد:البته قسمتی از بدهی لازلو در دو بخش پیش و پس از المپیك به وی پرداخته شده است اما این مربی همچنان از فدراسیون طلبكار است و بنظر می رسد كه با این وجود مایل به ادامه همكاری با ما باشد.
به گفته هاشمی كسب هشت سهمیه برای المپیك 2020 و مدال آوری در توكیو از جمله اهداف پیش بینی شده فدراسیون تیراندزای برای المپیك آینده است كه قطعا در تنظیم قرارداد با سرمربی در نظر گرفته می شود.
هاشمی درخصوص مشكلات تیراندازان ایران در المپیك در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص حل مشكل فشنگ تیراندازان، گفت: مشكل فشنگ به دلیل تحریم ها ناجوانمردانه به ایران تحمیل شده است و با وجود اینكه بخشی از مشكل ما در بخش صنایع دفاع حل شده است اما سلاح و مهمات همچنان در لیست تحریم ها است و به همین دلیل شركت های تولید كننده در این زمینه دچار مشكل هستند و یكی از دلایل عمده برگزاری اردوهای آماده سازی در هانوفر آلمان امكان استفاده تیراندازان از فشنگ در این كشور بود.
وی از سوی دیگر تعدد دستگاهای مسئول در زمینه تهیه سلاح و فشنگ همچون وزراتخانه های دفاع ،وزات كشور ، صنعت و معدن، اطلاعات و ورزش و جوانان را از عوامل مشكل ساز در این زمینه عنوان كردو گفت:امیدوارم با تصویب قانون شرح وظایف وزارت ورزش و جوانان این مشكل حل و تیراندازی در شرایط خوبی قرار گیرد.
* برای خبرنگاران و اصحاب رسانه دوره های آموزش تیراندازی برگزار می كنیم
هاشمی یكی از دلایل ناموفق بودن تیراندازی در المپیك را نا آشنا بودن خبرنگاران این حوزه عنوان كرد و گفت: اگر خبرنگاران و مدیران رسانه ها با این رشته آشنایی بیشتری داشته باشند مطالبات آنها از این رشته بهتر ارایه می شود و شانس موفقیت تیراندازان در عرصه های مختلف آسیایی و جهانی افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد:تفاهم نامه ای با فرهنگسرای رسانه برای برگزاری دوره های آموزش تیراندازی برای اصحاب رسانه امضای شده كه قطعا نتایج آن چند منظوره خواهد بود.
هاشمی همچنین گفت: بخاطر اینكه نتوانستیم سلاح و مهمات لازم را تامین كنیم برگزاری لیگ سلاح های خفیف و اهداف پروازی تا كنون امكان پذیر نشده است اما امیدواریم با حمایت وزارت دفاع و ستاد كل نیروهای مسلح بتوانیم بزودی در این زمینه ها نیز شاهد برگزاری لیگ باشیم .
هاشمی در خصوص برگزاری اردو برای رده های سنی جوانان و نوجوانان نیز گفت: از بین بد و بدتر ، بد را انتخاب كردیم وقتی فشنگ و سلاح نداریم به تیراندازان كه عضو تیم ملی نیستند اعلام شد كه اگر مایل هستند در اردوها شركت كرده و به مسابقات اعزام شوند می توانند در قالب تیم ملی ایران اما با هزینه خود شركت كنند. البته این هزینه از اعضا تیم ملی ولو تیرانداز جوان یا نوجوان گرفته نشده است بلكه از ورزشكارانی كه جزو افراد با استعداد هستند اما هنوز به عضویت تیم ملی در نیامده اند هزینه ها گرفته شده است.
وی ادامه داد: البته به این ورزشكاران گفته شده كه در صورت كسب مدال همه هزینه ها توسط فدراسیون با اندكی تاخیر به آنان پرداخت خواهد شد.
رئیس فدراسیون تیراندازی در پاسخ به سوالی در خصوص اینكه با توجه به كسب 80 درصد سهمیه المپیك توسط زنان و عملكرد بهتر آنان در المپیك ، آیا اعتبار بیشتری به آنان می دهید یا خیر ؟ گفت:حق هیچكس در این فدراسیون ضایع نمی شود اما با توجه به اینكه زنان توانمندی خود را در این رشته بیش از مردان نشان دادند فدراسیون نیز 70 درصد اعتبارات خود را در تیراندازی زنان هزینه كرده است و تیراندازان مرد اگر به دنبال اعتبار بیشتر هستند باید تلاشان را نیز بیشتر كنند.
ورزشی**1067**1828* خبرنگاران - رضا رمضانی و خدیجه روزبهانی* سردبیر - حمید قدیمی
تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۵
تهران - ایرنا - رئیس فدراسیون تیراندازی، با اهمیت جایگاه ورزش در سلامت و نشاط جامعه،گفت: تفكر حاكم بر توزیع و تخصیص بودجه در كشور،حداقل در بخش ورزش، تفكری عادلانه نیست.