محسن پورفرخي روز يكشنبه به ايرنا افزود:كوچ پائيزه عشاير از نيمه شهريور ماه آغاز شده و بيش از يكهزار خانوار عشايري از بخش هاي ييلاقي استان لرستان از مسير پل كول به شهرستان دزفول كوچ مي كنند.
وي افزود:كوچ عشاير 20 روز طول مي كشد كه به دليل نبود جاده دسترسي عشاير از وسيله اي دستي به نام گرگر براي عبور از پل كول استفاده مي كنند.
رئيس اداره امور عشاير دزفول به طرح احداث جاده و پل كول نيز اشاره كرد و گفت:پل كول مربوط به يكهزار و 700 سال پيش مي باشد كه از 20 سال پيش پل را آب برده و عشاير به اجبار از گرگر براي عبور از رودخانه و دره استفاده مي كنند.
پورفرخي به نبود ايمني مناسب هنگام عبور عشاير از پل كول با گرگر اشاره كرد و گفت: طرح احداث جاده و پل كول از 14 ماه پيش آغاز شده و پيش بيني مي شود تا 10 ماه آينده مورد بهره برداري قرار گيرد تا عشاير با مشكلات كمتري تردد كنند.
وي افزود:با احداث اين پل و جاده سازي زمان كوچ عشاير به 10 روز كاهش مي يابد و عشاير مي توانند از وسيله نقليه جهت تردد دام و احشام استفاده كنند.
وي گفت:پل كول 165 كيلومتر با شهر دزفول فاصله دارد و آخرين نقطه مرزي دزفول و استان لرستان مي باشد ضمن اينكه براي رسيدن به اين منطقه از شهر دزفول 10 ساعت زمان لازم است.
رئيس امور عشاير دزفول مهمترين مشكل عشاير دزفول را نداشتن جاده دسترسي دانست و گفت:با احداث اين پل و جاده سازي بخشي از مشكلات اين قشر توليد كننده رفع مي شود.
جمعيت عشايري دزفول چهار هزار خانوار با جمعيتي بالغ بر 30 هزار نفر مي باشند.
7278/6068
خبرنگار:رقيه كردي - دبير :محمدعلي فريدپناه
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۷
دزفول - ايرنا - رئيس امور عشاير دزفول از آغاز كوچ پائيزه يكهزار خانوار عشايري به اين شهرستان خبر داد و گفت:كوچ عشاير به دزفول به دليل نبود جاده دسترسي به صورت مالرو انجام مي شود.