به گزارش پايگاه خبري مصري اليوم،«مارتين كوپلر» كه از جمعه در قاهره پايتخت مصر به سر مي برد ، روز يكشنبه در گفت وگو با رسانه ها ، افزود: سازمان ملل براي حل بحران ليبي در چارچوب قطعنامه 2259 شوراي امنيت براي حل مسالمت آميز بحران ليبي تلاش كرده است.
فرستاده سازمان ملل متحد در ليبي افزود: ما به صورت بي طرف بين گروه هاي ليبيايي و براساس توافق سياسي كه در تاريخ 17 دسامبر سال 2015 به امضا رسيد، عمل كرده ايم.
در همين حال، 'عبدالله العتامنة' مشاور 'عقيله صالح' رئيس مجلس نمايندگان ليبي در ديدار با كوپلر تاكيد كرد: مجلس نمايندگان هم چنان به گفت و گو و توافق سياسي و اجراي همه بندهاي آن تعهد دارد.
العتامنه در گفتگو با شبكه خبري اسكاي نيوز عربي گفته است: رئيس پارلمان ليبي از نقش ارتش ملي ليبي و پيروزي هاي آن و به دور از هر گونه گرايش هاي سياسي، حمايت كرده است و هرگونه تغييري در خصوص عمليات موسوم به عمليات «برق آسا» كه در جريان آن ارتش (وابسته به خليفه حفتر) ميدان هاي نفتي ليبي را به كنترل خود درآورده اند، رد مي كند.
مشاور سياسي صالح افزوده است: از جمله تعهدات مجلس، تصويب روند توافق در مجلس نمايندگان ليبي و گنجاندن آن در قانون اساسي جديد و دادن راي اعتماد به دولت اين كشور خواهد بود.
سفير انگليس در ليبي نيز گفت: درگيري هاي پيوسته در اطراف تاسيسات نفتي ليبي به آينده اقتصادي اين كشور آسيب زده و تصاوير ارسالي مبني بر آتش سوزي اين تاسيسات باعث خواهد شد كه ليبي نتواند شرايط عادي خود را بار ديگر باز گرداند.
برخي منابع گفته اند كه عمليات بارگيري نفت در بندر راس لانوف واقع در شمال شرق ليبي كه يكي از چهار پايانه اصلي صادرات نفت اين كشور به شمار مي رود به دليل درگيري بين نيروهاي ابراهيم حضران فرمانده گارد تاسيسات نفتي ليبي و ارتش به فرمانده خلفه حفتر در شرق اين كشور به تعطيلي كشيده است.
نيروهاي خليفه حفتر روز يكشنبه گذشته بنادر و پايانه هاي نفتي راس لانوف، البريقه و السدره را در عمليات نظامي موسوم به «عمليات برق آسا» به كنترل خود در آوردند.
كوپلر روز پنجشنبه نيز در جريان سفر به مصراته در شمال ليبي و ديدار با مسئولان اين شهر بر لزوم گفت وگو ميان شوراي رياست جمهوري دولت وفاق ملي و مجلس نمايندگان اين كشور براي خروج از بن بست كنوني در منطقه هلال نفتي تاكيد كرده بود.
اين اقدام ضربه اي بزرگي به دولت فايز السراج است كه تقريبا براي تامين كل بودجه خود به درآمد حاصل از فروش نفت متكي است.
آمريكا و پنج كشور اروپايي از نيروهاي وفادار به ارتشبد خليفه حفتر هم پيمان دولت شرق خواسته اند تا از ميادين نفتي در شرق اين كشورعقب نشيني كنند.
پس از سرنگوني معمر قذافي ديكتاتور پيشين ليبي در سال 2011 اين كشور به دو بخش شرقي و غربي تقسيم شده است، دولتي به رياست شوراي رياست جمهوري دولت وفاق ملي در طرابلس (شمال غرب) كه از سوي مجامع بين المللي به رسميت شناخته مي شود و دولت خودخوانده ديگري در طبرق (شمال شرق) به رياست مجلس نمايندگان ليبي كه فاقد اعتبار جهاني است.
خاورم**9363*1579*مترجم : محمد تدو* دبير: مرضيه فاتحي *
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۴
تهران – ايرنا - فرستاده سازمان ملل در امور ليبي گفت: مذاكره با مسئولان وزارت خارجه مصر و 'فايز سراج'، 'رئيس شوراي دولت وفاق ملي ليبي' سازنده بود و مردم ليبي حق دارند كه سرنوشت خود را خود تعيين كنند و همه كشورها به ويژه مصر نقش مهمي را در اين زمينه بازي مي كنند.