تهران- ایرنا- مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام كرد بخش خصوصی تاكنون نزدیك به 90 هزار میلیارد ریال در زمینه بنادر سرمایه‌گذاری كرده كه 56 درصد از این میزان در سه سال گذشته صورت گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، «محمد سعیدنژاد» در دیدار با رییس مجلس شورای اسلامی اضافه كرد: پیش بینی شده است بر اساس سیاست‌های كلی و قوانین بالادستی در پنج سال آینده در بندرهای اصلی كشور نزدیك به 300 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شود.
وی ادامه داد: بر اساس آمارها در شرایط كنونی ایران نزدیك به هفت میلیون تن ظرفیت در بخش تجاری و ۱۵ میلیون تن ظرفیت در زمینه مخازن شناور دارد. همچنین ۱۰۵ شناور تجاری و اقیانوس پیما و حدود ۹۵ شناور نفتی در اختیار ایران است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام كرد در شرایط كنونی دو بندر شهید رجایی و امام خمینی (ره) ۸۵ درصد از كل عملیات تجاری كشور را انجام می دهند.
وی تاكید كرد همه بنادر ما در مناطق آزاد تجاری یا مناطق ویژه اقتصادی قرار دارد كه این، یك مزیت بسیار مهم است.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآوری كرد: در دوران تحریم ناوگان دریایی جمهوری اسلامی نمی توانست به بندرهای مهم دنیا برود اما امروز هیچ محدودیتی برای اعزام ناوگان های دریایی به اروپا و مناطق دیگر وجود ندارد.
به گفته وی، ورود كشتی های بزرگ و ناوگان های دریایی كشورهای دیگر به بندرهای كشور پس از توافق هسته ای بسیار افزایش یافته است.
سعیدنژاد ادامه داد: در شرایط كنونی ۹ شركت بزرگ كشتیرانی سرمایه گذاری در این مناطق را خواستار شده اند.

** برنامه های توسعه بندر چابهار
این مسوول سیاست مهم سازمان بنادر و دریانوردی را توسعه بندر چابهار عنوان كرد و گفت: در چند سال گذشته سه قرارداد اصلی برای توسعه بندر چابهار امضا شد؛ برای ساخت اسكله در این بندر دو قرارداد با هند منعقد شده كه نخستین آن برای سرمایه گذاری و تامین تجهیزات بندر با اعتبار ۸۵ میلیون دلار است و در ازای آن هند ۱۰ سال بهره برداری بندر را در اختیار خواهند داشت. همچنین برای تكمیل ساخت بندر چابهار نزدیك به ۱۵۰ میلیون دلار فاینانس پیش بینی شده است.
سعیدنژاد ادامه داد: از سوی دیگر برای توسعه این بندر قراردادی با اعتبار ۴۰۳ میلیون دلار با بخش خصوصی داخلی منعقد شده كه قرار است این اعتبار از صندوق توسعه ملی تامین شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: سازمان در بحث بندرهای كوچك پیشنهاد واگذاری كل پروژه را به بخش خصوصی داده و در مورد بندرهای بزرگ، رویكرد اصلی،‌ ساخت تجهیزات اصلی، اسكله ها و آبراه ها از سوی سازمان و تامین سرمایه در بقیه زمینه ها توسط بخش خصوصی است.
به گزارش ایرنا،‌ ایران دارای نزدیك به پنج هزار و ۷۹۰ كیلومتر خط ساحلی و ۱۱ بندر بزرگ تجاری است كه ظرفیت انتقال ۲۱۰ میلیون تن كالا و ۱۰ میلیون نفر مسافر را دارد.
نزدیك به ۷۸ هزار دریانورد در كشور گواهینامه دارند كه ۱۲ هزار نفر آنان به اقیانوس ها نیز می روند. همچنین ۸۵ درصد نیروی كشتی ها، ایرانی اند.
پارسال ۸۱ حادثه دریایی رخ داد كه دریانوردان ایرانی ۴۷۵ نفر را از مرگ حتمی نجات دادند.
اقتصام **1070**1961** خبرنگار: فریبا بابائی ** انتشاردهنده: مریم مسعود