به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كاشان، محسن جاوري در حاشيه بازديد از كارگاه گيوه بافي نشلج كاشان بيان كرد: اين كارگاه با 35 هنرجوي خانم با همكاري دهياري نشلج در حال برگزاري است كه براي اين دوره آموزشي 10ميليون ريال در نظر گرفته شده است.
جاوري با تاكيد بر اين كه نشلج از ديرباز يكي از مركزهاي مهم تخت كشي وگيوه بافي بوده است افزود: گيوه هاي نشلجي در كاشان و ايران از شهرت خاصي برخوردار هستند، به همين علت با وجود كفش هاي مصنوعي كه امروزه به بازار آمده هنوز تخت كشان و گيوه بافان نشلجي در منزل يا كارگاه خود به ساخت تخت و بافت رويه اين نوع گيوه مي پردازند.
وي ادامه داد: ساخت گيوه در نشلج سابقه اي ديرينه اي دارد كه اين صنعت دستي مهم كاشان دو سال پيش در فهرست ميراث معنوي كشور به ثبت رسيد و اين امر نشان از اهميت اين هنر در ميراث كشور دارد.
دهيار روستاي نشلج نيز در حاشيه اين بازديد گفت: ساخت گيوه مستلزم دو بخش مجزا از هم يعني رويه و تخت مي باشد كه در نشلج رويه را زنان مي بافند و تخت را مردان مي سازند و منظور از تخت كشي ساخت تخت اين نوع گيوه است.
عباس حسني افزود: هنوز پيرمردان و سالخوردگان در نشلج در كارگاه محقر خود كه معمولا در كنار منزلشان واقع است با ابزار و وسايل ساده به تخت كشي مي پردازند همچنين زنان سالخورده و ميانسال در كنار شغل قالي بافي و خانه داري روي تخته سنگ ها و پله هاي كنار كوچه ها و ميدان گاه هاي نشلج دورهم مي نشينند و رويه را به تخت هاي آماده اي كه از تخت كشان مي گيرند مي بافند تا از اين طريق قسمتي از بار اقتصاد خانواده را به دوش داشته باشند.
روستاي نشلج از توابع بخش نياسر در فاصله 43 كيلومتري جنوب غربي كاشان و پرجمعيت ترين روستاي اين شهرستان است.
7408/7472** خبرنگار - حسين منصوري فر / دبير - محمد جهانگيريان
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۴
كاشان - ايرنا - رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كاشان گفت: احيا گيوه بافي نشلج نيازمند حمايت همه جانبه دستگاه هاي ذيربط است تا اين هنر هر روز رونق بيشتري يافته و شاهد اعتلا و فروش آن در بالاترين سطح سبد خريد صنايع دستي در بازار سوغات و صنايع دستي كشور باشيم.