مسكو - ایرنا - در مذاكرات سیدرضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی و میخائیل پتروفسكی رئیس موزه دولتی ارمیتاژ روسیه موضوع مذاكره و برنامه ریزی به منظور برگزاری نمایشگاههای مشترك نسخ خطی در تهران و سن پترزبورگ مورد موافقت قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، در این دیدار كه در موزه ارمیتاژ سن پترزبورگ با حضور مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی در فدراسیون روسیه برگزار شد، پتروفسكی ضمن اشاره به پیشینه همكاری و فعالیت این موزه در زمینه ایران شناسی و تأسیس انجمن دوستی دو كشور در سن پتربورگ با مسئولیت ایشان، برای امضای سند همكاری با سازمان اسناد و كتابخانه ملی اعلام آمادگی كرد.
صالحی امیری كه در راس یك هیات ایرانی برای شركت در كنفرانس ایران شناسان اوراسیا به روسیه سفر كرده است، نیز با اشاره به اشتراك های ارزشی و فرهنگی دو كشور، ضمن تاكید بر ضرورت دستیابی ایرانیان و روس ها به درك درست و متقابل، گسترش روابط راهبردی فرهنگی را برای تأثیرگذاری بر سایر عرصه های مناسبات دو جانبه ضروری خواند.
رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی تاكید كرد: شرایط كنونی روابط دو كشور و اراده طرفین برای تعمیق همكاری ها در همه زمینه ها، فرصت مناسبی را برای دستیابی به مناسبات راهبردی فرهنگی فراهم كرده كه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به پیشینه 200 ساله مطالعات ایران شناسی در سن پترزبورگ و اهمیت همكاری دو نهاد ایرانی و روسی، برگزاری همایش های علمی و گفت وگوهای فرهنگی نخبگان دو كشور در این شهر و تهران را مهم خواند و گفت كه سازمان اسناد و كتابخانه ملی آماده میزبانی از نخستین كنگره ایران شناسی اوراسیا در سال 2018 است.
صالحی امیری با دعوت از رئیس موزه ارمیتاژ برای سفر به ایران با هدف گسترش هر چه بیشتر همكاری ها، اظهار كرد: افزون بر بررسی میراث مكتوب در موزه ارمیتاژ، برگزاری نمایشگاه های مشترك در تهران و سن پتربورگ در زمینه اسناد و نسخ خطی نیز اهمیت بسیاری دارد.
پتروفسكی رئیس موزه ارمیتاژ نیز ضمن استقبال از دعوت برای سفر به ایران، از طرح های ارائه شده از سوی صالحی امیری از جمله برگزاری كنگره ایران شناسی در سال 2018 به میزبانی تهران، گفت وگوهای فرهنگی نخبگان ایران و روسی و برگزاری متقابل نمایشگاههای مشترك استقبال و برای همكاری در این زمینه اعلام آمادگی كرد.
در ادامه مذاكرات كه با حضور غلامرضا امیرخانی معاون كتابخانه ملی، رضا ملكی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسكو و معاونین و مدیران بخش های مختلف موزه ارمیتاژ برگزار شد، مباحث مطرح برای گسترش هر چه بیشتر همكاری ها در این حوزه بررسی شد.
كنفرانس بین المللی یك روزه ایران شناسی اوراسیا فردا (پنجشنبه) با شركت كارشناسان و اساتید برجسته این حوزه از كشورهای مختلف از جمله ایران، روسیه، چین، ژاپن، آمریكا، لهستان، انگلستان، قزاقستان، تاجیكستان و ارمنستان در مسكو برگزار می شود.
در این كنفرانس كه به همت بنیاد ایران شناسی، همكاری دانشگاه علوم انسانی و رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه برگزار می شود، رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی و سفیر ایران در روسیه شركت دارند.
رضا ملكی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسكو نیز ضمن اشاره به اهمیت و پیشینه مطالعات ایران شناسی در روسیه و برگزاری كنفرانس اوراسیایی بر لزوم تقویت این حوزه و حمایت از ایران شناسان جوان برای حفظ دستاوردهای گذشته تاكید كرد.
انجمن ایران شناسی اوراسیا با حمایت و پشتیبانی انستیتو نسخ خطی شرقی سن پترزبورگ، بنیاد بین المللی ایران شناسی مسكو، موزه آرمیتاژ، انستیتو مطالعاتی آسیای و آفریقا و دانشگاه مركزی روسیه (ام جی او) و انجمن ایران شناسی اروپا تشكیل می شود.
روسیه مهمترین پایگاه مرجع ایران شناسی در جهان به شمار می رود و صدها كارشناس مسلط به تاریخ، ادب و فرهنگ و هنر ایرانی و فارسی به تحقیق و پژوهش در این حوزه مشغول بوده و هستند كه صدها اثر ماندگار در این زمینه پدید آورده اند.
اروپام** انتشار خبر: هادی مولوی نیا