«علی جنتی» كه به منظور شركت در این نشست فرهنگی وارد شهر دون خوانگ شده بود، این سخنان را امروز پنجشنبه و قبل از ترك این شهر و عزیمت به سمت شهر ارومچی، مركز استان سین كیانگ در گفت وگو با خبرنگار ایرنا عنوان كرد.
وی در سخنان خود اظهار داشت كه این اكسپوی فرهنگی بین المللی همچنین باعث آشنایی كشورهای شركت كننده با تاریخ و گذشته جاده باستانی ابریشم شد و همین موضوع چشم انداز روشنی را برای احیای دوباره آن ترسیم كرده است.
جنتی تصریح كرد كه علاوه بر توسعه مناسبات فرهنگی؛ گسترش همكاریهای اقتصادی و رسانه ای نیز می تواند یكی دیگر از دستاوردهای این نشست برای كشورها در آینده باشد.
وی گفت كه در این اجلاس دو روزه مباحث مختلفی بیان شد و جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به شرایط منطقه و وضعیت كنونی آن مواردی را در جهت بهبود برنامه های احیا راه ابریشم مطرح كرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری چنین همایش فرهنگی را مقدمه ای برای نزدیك تر شدن اهداف و راه اندازی دوباره راه ابریشم جدید دریایی و زمینی میان كشورهای قرار گرفته در مسیر آن دانست و گفت: چین اهتمام ویژه ای برای تحقق آن در پیش گرفته است.
جاده ابریشم نوین زمینی و دریایی موسوم به یك «كمربند و یك جاده»، طرحی است كه «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین اولین بار در سال 2013 میلادی مطرح كرد.
عضو كابینه دولت یازدهم و رئیس شورای فرهنگ عمومی كشورمان در بخش دیگری از سخنان خود به بیانیه پایانی اكسپوی فرهنگی جاده ابریشم هم اشاره كرد كه در آن نیز بر همكاری گسترده كشورهای قرار گرفته در مسیر این جاده تاكید شده است.
وی یكی دیگر از بخش های قابل توجه این همایش را برنامه های جانبی در نظر گرفته شده توسط كشور میزبان برشمرد كه باعث شد شركت كنندگان آشنایی و اطلاعات قابل توجهی از گذشته این جاده باستانی كسب كنند.
جنتی در این رابطه به وجود غارهایی با قدمت 1600 سال و نقاشی هایی با همین قدمت در منطقه دون خوانگ اشاره كرد كه از آنان به خوبی تا به امروز نگهداری و محافظت شده است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی كشور در بخش دیگری از سخنان خود نقش رسانه های كشورهای جاده ابریشم در برابر تبلیغات مخرب رسانه های غربی را مهم ارزیابی كرد و گفت كه این موضوع هم می تواند در آینده به یكی از محورهای اصلی همكاری میان این كشورها تبدیل شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در همین ارتباط و در دیدار با «لو شو گانگ» وزیر فرهنگ چین پیشنهاد راه اندازی خبرگزاری مشترك جاده ابریشم مطرح شد كه با استقبال وی نیز همراه بوده است.
وی خاطر نشان كرد كه تاسیس چنین خبرگزاری علاوه بر نمایان ساختن فعالیت ها و همكاریهای مشترك فرهنگی كشورهای قرار گرفته در مسیر جاده ابریشم، می تواند نقشی مثبت در جهت مقابله با تفكرات تكفیری و افراطی ایفا كند كه متاسفانه بیشتر این كشورها از آن رنج می برند.
گفتنی است، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز دوشنبه هفته جاری به منظور شركت در اولین اكسپوی فرهنگی بین المللی جاده ابریشم چین وارد شهر دون خوانگ در شمال غرب این كشور شد و روز سه شنبه (30 شهریور) در اولین روز این همایش فرهنگی به عنوان سخنران اصلی به ایراد سخن پرداخت.
وی در بخشی از سخنان خود گفت كه به رغم پیشرفت های علمی و فنی، جهان هنوز نتوانسته به صلح و آرامش برسد كه از علت های آن تمامیت خواهی، افراط گرایی و خودمحوری است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در مدت حضور سه روزه خود در شهر دون خوانگ چهار دیدار نیز با همتایانش از كشورهای چین، تایلند، بنگلادش و اوكراین داشت كه محور همه این گفت وگوها گسترش و توسعه مناسبات و تبادلات فرهنگی بود.
در اولین اكسپو فرهنگی بین المللی جاده ابریشم چین در استان گانسو چین حدود ٩٥ هیات خارجی از ٨٥ كشور دنیا، پنج سازمان بین المللی و 66 موسسه خارجی حضور داشتند.
آساق**1597*انتشار دهنده: فرهاد راستی
تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۸
دون خوانگ - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری اولین اكسپوی فرهنگی بین المللی جاده ابریشم چین را فرصتی مناسب برای نزدیك تر شدن دیدگاههای كشورهای قرار گرفته در مسیر این جاده و پی بردن آنان به نقش ارزشمند ایران در احیای آن دانست.