به گزارش ایرنا، تانژو بیلگچ سخنگوی وزارت خارجه تركیه این مطلب را درپاسخ به سئوالی در خصوص برگزاری انتخابات دومای روسیه در شبه جزیره كریمه اعلام كرده است.
براساس اطلاعیه كوتاهی كه درتارنمای رسمی وزارت خارجه تركیه منتشر شد، بیلگیچ گفته است: تركیه ازتمامیت ارضی اوكراین كه شامل كریمه نیز است، حمایت می كند و تغییری در این موضع تركیه نیست.
او اضافه كرد: انتخابات دوما كه در هفته گذشته در فدراسیون روسیه برگزار شد، از این دیدگاه، ارزیابی شده و از نظر تركیه نتایج انتخابات در كریم، در نزد این كشور فاقد اعتبار حقوقی می باشد.
وزارت خارجه تركیه در حالی به مواضع آنكارا در قبال كریمه تاكید دارد كه اظهارات رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این كشور در دیدار با پیوتر پورشنكو رئیس جمهوری اوكراین در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورك مبنی بر اینكه آنكارا، الحاق كریمه به روسیه را به رسمیت نخواهد شناخت، با واكنش روسیه روبرو شده است.
به گزارش رسانه های تركیه اردوغان دراین دیدار گفته است، عادی سازی روابط آنكارا – مسكو موجب نخواهد شد كه این كشور موضع خود در عدم شناسایی الحاق كریمه از سوی روسیه و حمایت از حقوق تاتارهای این شبه جزیره را تغییر دهد.
تارنمای خبری اسپوتنیك روسیه در بخش تركی خود روز پنجشنبه خود نوشت، اظهارات اردوغان با واكنش شدید روسیه روبرو شده است.
به نوشته این تارنمای خبری، اگر گفته های اردوغان از ماهیت تعارفات دیپلماتیك فراتر رود، می تواند فرایند عادی سازی مناسبات دو كشور را به خطر بیاندازد.
اسپوتنیك به نقل از فرانتس كلینتسویچ معاون كمیته دفاعی شورای فدراسیون پارلمان روسیه نوشته است: اردوغان خود به خوبی می داند كه چنین رفتاری از سوی تركیه، فرایند عادی سازی روابط آنكارا – مسكو را را دچار مشكل خواهد كرد.
این مقام روس تصریح كرده است: اظهارات اردوغان یك بار دیگر نشان می دهد كه روابط آنكارا – مسكو باید دارای حد و مرز و شرط و شروط خاص خود باشد.
روابط در حال رشد تركیه و روسیه در 24 نوامبر سال گذشته در پی هدف قرار گرفتن یك فروند جنگنده روسی بر فراز مرز این كشور با سوریه، برهم خورد. این اقدام تركیه كه در واقع نخستین سرنگونی یك جنگنده روسی توسط كشوری عضو ناتو بود، برای روسیه خیلی گران آمد و ولادیمیر پوتین تدابیر تنبیهی سختی را علیه تركیه به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری و از نظر نظامی در سوریه اعمال كرد.
تحریم اقتصادی تركیه از سوی روسیه برای این كشور هزینه سنگین داشت و بنا به برخی برآوردها دست كم حدود 10 میلیارد دلار خسارت اقتصادی و تجاری برای تركیه در برداشت. اما در حوزه نظامی موجب شد تركیه به مدت 10 ماه عملاً هیچ پروازی در مرزهای خود با سوریه نداشته و در معادلات و تحولات سوریه بسرعت به حاشیه رانده شود.
در خرداد ماه گذشته نامه اردوغان رئیس جمهوری این كشور به ولادیمیر پوتین كه كانال آن با یك سری عملیات دیپلماسی عمومی و با پادر میانی یكی از كارآفرینان سرشناس و وزرای سابق تركیه و رئیس جمهوری قزاقستان باز شده بود، روند عادی سازی در روابط آنكارا – مسكو شروع شد.
رهبران دو كشور پس از یك دوره 10 ماهه پرتنش در روابط، در مرداد ماه در سن پترزبورگ و متعاقب آن در شهریور ماه در شهر هانگژو چین در حاشیه نشست سران جی 20 دیدار كردند.
خاورم/2011 / 1859
انتشاردهنده:عزیز موسوی
تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۳
آنكارا – ایرنا – وزارت خارجه تركیه روز جمعه با تاكید برموضع تركیه دربه رسمیت نشناختن الحاق كریمه، نتایج برگزاری انتخابات دومای روسیه در این شبه جزیره ازنظر تركیه را فاقد اعتبار حقوقی ارزیابی كرد.