سنندج- ایرنا - كارشناس تغذیه، رژیم غذایی را یكی از فاكتورهای مهم در كنترل بیماری ام اس دانست و گفت: داشتن تغذیه مناسب می تواند از تشدید بیماری و حملات ام اس پیشگیری كند.

به گزارش ایرنا، مصیب محمدی روز جمعه در همایش ام اس در مجتمع فجر سنندج با اشاره به نقش و اهمیت تغذیه مناسب در بیماران ام اس افزود: بیماران ام اس باید از چهار گروه شیر و لبنیات، سبزیجات، میوه، گوشت و مواد پروتئینی در برنامه غذایی استفاده كنند.
وی اظهار كرد: بیماران ام اس باید روزانه 2 تا سه واحد شیر، هفت تا 11 واحد غلات و حداقل پنج واحد سبزیجات و 2 تا سه واحد گوشت و گروه پروتئین مصرف كنند.
وی مصرف روزانه هشت لیوان آب برای بدن را ضروری دانست و افزود: مصرف نوشیدنی های گرم مانند خرما، شیر سویا، دارچین و جوانه گندم در بیماران ام اس به كنترل بیماری ام اس كمك می كند.
وی با اشاره به اینكه كمبود ویتامین D یكی از فاكتورهای ابتلا به بیماری ام اس است، مصرف لبنیات و اشعه نورخورشید را بهترین منبع برای تامین ویتامین D دانست.
وی تاكید كرد: بیماران ام اس برای تامین ویتامین D مورد نیاز بدن از ویتامین های مكمل D استفاده كنند و روزانه 10 دقیقه در معرض نور خورشید قرار گیرند.
محمدی مصرف غذاهای پرچرب و مصرف چربی های حیوانی، گوشت قرمز چرب و فرآورده های لبنی چرب، غذاهای بسیار شیرین، بادمجان، سوسیس و كالباس را برای بیماران ام اس مضر دانست و گفت: مصرف این غذاها در بیماران می تواند به تشدید حملات ام اس كمك كند.
وی با اشاره به اینكه كمبود آنتی اكسیدان ها در بیماران ام اس می تواند بیماری را تشدید كند اظهار كرد: سلنیوم جزء املاح معدنی است و به عنوان آنتی اكسیدان عمل می كند.
به گفته وی ویتامین های گروه E ، ویتامیین C و ویتامین A منبع خوبی برای تامین آنتی اكسیدان است.
وی مصرف اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 را برای بیماران ام اس ضروری دانست و گفت: ویتامین B 12 كه وظیفه حفاظت از ملین های رشته های عصبی را به عهده دارد در بیماران ام اس ضروری است.
محمدی، داشتن وزن مناسب و متعادل در بیماران ام اس را مهم دانست و افزود: چاقی زیاد در افراد ام اس سبب التهاب و تشدید بیماری می شود.
وی بر تحرك و ورزش مناسب در بیماران ام اس تاكید كرد و گفت: ورزش برای مبتلایان به ام اس می تواند سبب بهبود عملكرد قلب و گردش خون شود و به كنترل و حفظ وزن مناسب به آنها كمك كند.
در ادامه یك روانشناس نیز در این همایش اظهار كرد: داشتن روحیه بالا در بیماران، نگرش مثبت به زندگی و دوری از استرس می تواند به كنترل و پیشگیری بیماری ام اس كمك كند.
دكتر یوسفی افزود: افزایش آستانه تحمل در بیماران و خانواده های آنها سبب ارتقاء بهداشت روانی بیمار می شود و در همین راستا صبور بودن، مقاوم بودن در برابر بیماری و مسئولیت پذیر بودن عامل مهمی در كنترل و پیشگیری بیماری است.
MS یك بیماری خود ایمنی است كه در آن سیستم ایمنی پاسخ غیر متعارفی به سیستم عصبی مركزی (CNS ) می دهد.
سیستم عصبی مركزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی است. سیستم ایمنی بدن به طور معمول عوامل خارجی مانند باكتری ها و ویروس ها را مورد هدف قرار می دهد؛ ولی در بیماری های خود ایمنی، به اشتباه بافت های نرمال از بین می روند.
در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین حمله می كند، میلین به غلاف چربی اطراف سلول های عصبی گفته می شود.
مشكلات بینایی، عدم تعادل، مشكلات گوارشی، تغییرات ناگهانی دمای بدن، سوزن سوزن شدن و خواب رفتن انگشتان، ضعف عضلانی و خستگی مفرط و گرفتگی عضلات از مهمترین علایم ام اس است.
هم اكنون بیش از 2.3 میلیون نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند و میزان آن در زنان تقریبا سه برابر مردان است.
7352/6108
** خبرنگار: شیوا اردلان منش
** انتشار دهنده: امید بهمنی