تهران- ایرنا- شاخص كل بورس در نخستین روز كاری فصل پاییز (شنبه) با 456 واحد رشد به 76 هزار و 906 واحد رسید.

به گزارش ایرنا، در معاملات امروز، 654 میلیون و 228 هزار سهم و حق تقدم به ارزش بیش از یك هزار و 769 میلیارد ریال در 56 هزار و 433 نوبت خرید و فروش شد.
شاخص های اصلی بازار سرمایه در معاملات امروز با افزایش مواجه شدند و بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) 162 واحد، شاخص كل (هم وزن) 149 واحد، شاخص قیمت (هم وزن) 119 واحد، شاخص آزاد شناور 710 واحد، شاخص بازار اول 301 واحد و شاخص بازار دوم یك هزار و 100 واحد بالا رفت.
گروه خودرویی از جمله صنایعی بود كه امروز بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشت.
نمادهای فارس (هلدینگ پتروشیمی فارس)، خودرو (ایران خودرو)، خساپا (سایپا)، فملی (صنایع ملی مس)، وغدیر (سرمایه گذاری غدیر) وشبندر (پالایش نفت بندرعباس) بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند و در مقابل شپدیس (پتروشیمی پردیس) با تاثیر منفی، مانع رشد بیشتر شاخص شد.
بالاترین رشد قیمت درمعاملات امروز به حق تقدم سرمایه گذاری رنا، سرمایه گذاری توكا فولاد، بین المللی محصولات پارس و حق تقدم لیزینگ خودرو غدیر تعلق داشت.
حق تقدم كابل البرز، حق تقدم سرمایه گذاری مسكن، پشم شیشه ایران، حق تقدم بانك خاورمیانه و پارس سرام نیز امروز با بیشترین كاهش قیمت مواجه شدند.

**رشد بازار سرمایه در صورت تزریق نقدینگی
«محسن عباسی» كارشناس بازار سرمایه به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه گفت: مشكل كنونی بازار نقدینگی و ركود فراگیر بخش اقتصاد است كه در بازار سرمایه بازتاب یافته است.
وی یادآورد: زمان كه سایر بازارها نیز همچنان در ركود نسبی به سر می برند و نقدینگی را نتوانسته اند به خود جذب كنند، نباید انتظار بی مورد از بازار سرمایه داشت.
این كارشناس بازار سرمایه با بیان اینكه بازار مسكن و ارز و تا حدودی سكه، همگی با وجود كاهش اسمی نرخ سود بانكی نتوانستند درخششی داشته باشند، اضافه كرد: بنابراین در هر زمانی كه نقدینگی (به هر دلیل اعم از بنیادی یا سیاسی) وارد بازار سرمایه شود روند بازار به طور چشمگیری تغییر پیدا می كند و از همه بازارهای موازی سبقت می گیرد.
این فعال بازار سرمایه ادامه داد: بنابراین مشكل بازار سرمایه را نمی توان فقط به سودآوری شركتها مرتبط دانست چون نسبت سود بر قیمت سهام (پی.ای) بازار اكنون منطقی است و فقط نبود سوخت برای حركت یعنی حجم و ارزش معاملات است كه باعث درجا زدن بازار می شود.
عباسی واكنش مثبت بازار سرمایه را در نخستین روز معاملاتی فصل پاییز و آغاز ماه مهر قابل پیش بینی خواند و گفت: اواخر پاییز امسال، احتمال دارد كارزارهای انتخاباتی آغاز شود و مانورهای سیاسی در بخش های مختلف اقتصادی شكل بگیرد.
وی ادامه داد: امكان دارد در فصل پاییز شاهد افزایش پرداخت تسهیلات، رونق بازارها و اتخاذ سیاست های مثبت و اثرگذار در برخی صنایع باشیم.
این كارشناس بازار سرمایه با بیان اینكه در طول تاریخ، سیاست های انبساطی همواره خوشایند بورسی ها بوده است، گفت: ارایه گزارش عملكرد مناسب 6 ماهه شركت ها كه در اواخر مهر ماه منتشر می شود، محرك مثبتی برای رشد بازار سرمایه است.
عباسی ادامه داد: فصل زمستان تا اردیبهشت ماه سال آینده می تواند زمان برداشت كاشته های اقتصادی و سیاسی دولت باشد؛ هر تصمیمی كه دولت تا پیش از این زمان بگیرد در این برهه اثر خود را نشان می دهد، بنابراین ممكن است تغییرات قابل توجهی در داده های بازار سرمایه رخ دهد.
وی اضافه كرد: تا بهار سال آینده عملكرد یكساله شركت ها نیز برای همه فعالان روشن و عملكرد آنها با توجه به ارایه گزارش 9 ماهه به راحتی تحلیل خواهد شد.
این كارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اگر همه‌ این موارد از عملكرد شركت ها تا قیمت های جهانی به همراه سیاست های دولت هم سو باشند و نقدینگی قابل توجهی به كمك سهامدارن حقوقی، صندوق های سرمایه گذاری و به تبع آن سهامداران خرد وارد بازار شود می توان به رشد و ركورد شكنی بازار تا 9 ماه آینده امیدوار بود.
اقتصام**2022** 2023 * خبرنگار: میثم طاهری * انتشاردهنده: لطیف نكوئی