مشهد – ایرنا – معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینكه امنیت استان پایدار و جامعه محور است گفت : 93 درصد مردم استان از امنیت موجود رضایت دارند.

سید جواد حسینی شنبه شب در نشست شورای اداری خراسان رضوی افزود : با هدایت استاندار و تلاش دستگاه های امنیت ساز وساختاری كه ایجاد شده این استان در عین آنكه به صورت بالقوه در معرض بسیاری از تهدیدهای امنیتی قرار دارد،اما از امینت بالایی برخوردار است..
وی وجود 834 كیلومتر مرز مشترك با كشورهای همسایه، جمعیت موزاییكی و سیال، 27 میلیون زائر در سال، وجود اتباع خارجی چنانكه 17 درصد دانش آموزان خارجی ، 41 درصد دانشجویان و 42 درصد طلاب خارجی كشور در استان هستند ، وجود موسسات مالی و پولی متعدد كه بخش غیر مجاز آن تهدید كننده امنیت اقتصادی است را از جمله این تهدیدها دانست.
وی گفت: گروه های سلفی و تكفیری كه خراسان رضوی را هدف قطعی و فوری خود می دانند ، سه هزار هكتار بافت فرسوده، وجود دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی ، حوزه های علمیه، مراكز دارای رده حفاظتی بسیار وكنسولگری ها و دفاتر خارجی همه از جمله مباحثی است كه می تواند وضعیت امنیتی خاصی را برای استان رقم بزند اما با مدیریت صحیح، امروز شاهد حاكم شدن امنیتی پایدار و جامعه محور هستیم.
وی با اشاره به آخرین نظر سنجی كه توسط موسسه خرد و جامعه در مردادماه در سطح كشور انجام شده است ،عنوان كرد: 93 درصد مردم از امنیت موجود در استان ابراز رضایت كردند این رضایتمندی با وجود مولفه های ناامنی بسیار، پنج در صد بیش از میزان رضایت عموم مردم ایران است .
وی عنوان كرد : این موضوع و امنیت حاكم بر استان ناشی از نگاه ساختاری به امنیت به جای نگاه پاتولوژیك است همانند آن كه قبل از وقوع سیل ساختارهایی تعریف می شود كه خسارات به حداقل برسد و در عرصه امنیت استان این نگاه ساختاری حاكم است .
حسینی افزود : بر اساس این دیدگاه امنیت یك محصول اجتماعی است و همه اجزاء جامعه از خانواده تا مسئولان در ایجاد آن نقش و وظیفه دارند، ضمن آنكه دستگاه های مسئول باید حافظ آن باشند.
وی دیگر مولفه این نگرش را حاكمیت امنیت فرهنگی به جای فرهنگ امنیتی دانست و افزود : در این دیدگاه نخست مباحث در سطح اجتماعی حل و در وهله بعد به صورت سیاسی حل می شود و اگر نشد به سمت و سوی امنیتی می رود و تا حد ممكن تلاش می شود مسائل در سطح اجتماعی و كم هزینه مدیریت وحل و فصل شود.
وی ادامه داد : در عین حال محور در این دیدگاه كنترل و كاهش آسیب های اجتماعی است كه بدین منظور باید فرهنك عمومی جامعه ارتقا یابد و پیشگیری را مقدم بر درمان بدانیم وقلمرو جرایم خشن محدود شود .
وی یكی از بهترین راه ها برای كاهش آسیبها را خروج جامعه جامعه از كسالت به سمت نشاط جمعی كه به دور از ابتدال و ساختار شكنی و قالب شكنی باشد، عنوان كرد.
حسینی تعامل و ارتباط همه جانبه بین دستگاه ها بویژه عملكرد مطلوب شورای تامین استان را از دیگر زمینه ها برای تحقق این امنیت پایدار در استان دانست كه به خوبی حاكم شده است.
وی با بیان اینكه در حوزه سیاسی نگاه دولت تدبیر و امید بر تقویت وفاق اجتماعی و پرهیز از افراط و تفریط است ، گفت : در این راستا در بیش از سه سال گذشته تلاش شده فضای سیاسی كشور و به همان نسبت استان با رویكرد اعتدال تغییر یابد كه این خود نیازمند تعامل به جای تقابل، اجماع سازی ، پرهیز از سطحی گرایی، توهم زدگی و عجله زدگی به عنوان مولفه های رویكرد اعتدال است .
وی افزود : در این راستا تلاش زیادی صورت گرفته و امروز افزایش امنیت سیاسی، مشاركت سیاسی و احترام به اقوام بر اساس قانون اساسی با جدیت پیگیری می شود .
وی عنوان كرد: در نظرسنجی صورت گرفته 84 درصد مردم سیاست های دولت در موضوع مشاركت سیاسی و تكریم اقوام را پاس داشته و در این میان رضایتمندی مردم خراسان رضوی 17 درصد بیشتر از میانگین كشوری بوده است .
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار افزود : 70 درصد مردم مولفه هایی چون ارتباط دولت با مردم ، بهبود رابطه با سایر كشورها، پروژه پرونده هسته ای و جایگاه نظام در سطح جامعه بین المللی را در این دولت ارتقاء یافته دانسته اند و در این میان میزان رضایت مردم خراسان در دو موضوع بحث هسته ای و ارتقاء جایگاه نظام هفت تا 9 درصد بیشتر از متوسط كشوری است.
وی گفت : امروز 61 درصد مردم با وجود همه كارشكنی ها از كارنامه دولت ابراز رضایت كرده اند و بخشی كه ناراضی بوده اند علت را كارشكنی برخی دستگاه ها ، اشخاص و نیز عدم اطلاع رسانی درست و جامع از خدمات دولت دانسته اند.
وی با تاكید بر اینكه در عرصه اجتماعی و فرهنگی نگاه دولت بر ارتقاء سرمایه اجتماعی و سلامت اخلاق اجتماعی در جامعه است ، گفت : 83 درصد مردم از خدمات دولت برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تقدیر كرده اند و رضایت مردم خراسان رضوی در این حوزه 15 درصد بیش از میانگین كشوری بوده است.
وی با بیان اینكه امروز 846 سمن در استان وجود دارد، گفت : این رقم نسبت به سال 92 رشد بیش از 15 درصدی داشته و امروز تلاش می شود فعالیت های اجتماعی و تشكل های مردم نهاد از سطح شهرهای بزرگ به شهرهای میانی و كوچك و روستاها گسترش یابد تا مشاركت مردم در مباحث مختلف افزایش یابد.
وی تصریح كرد : در واقع محور عمل آن است كه در سال آخر دوره اول دولت دكتر روحانی به تاكید مقام معظم رهبری عمل كرده و اعتماد، امید و نشاط را در جامعه ارتقا دهیم .
1906/6012 خبرنگار: فاطمه یوسفی** انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی