تهران-ایرنا- رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: زندگی شهید فهمیده از كتاب های درسی حذف نشده و قرار است از پایه ششم به هفتم منتقل شود.

به گزارش روز یكشنبه خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، حجت الاسلام محی الدین بهرام محمدیان در نشست خبری اظهار كرد: عده ای همسو با رادیوهای بیگانه از جمله اسراییل و آمریكا عنوان كرده اند كه درس شهید فهمیده حذف شده است، حال آنكه در كتاب فارسی پایه سوم دبستان به صورت كامل به معرفی افراد ایثاگر پرداخته شده كه یكی از آنها شهید محمد حسین فهمیده است.
وی افزود: در كتاب هدیه ‌های آسمانی پایه ششم به صورت مصداقی مفهوم ارزش‌های دفاع مقدس و اهمیت شهدا برای دانش‌آموزان بازگو و شهدای بزرگی همچون ابراهیم همت، بهنام محمدی، مهدی باكری، عباس بابایی، حسن باقری، علی صیاد شیرازی به دانش آموزان معرفی شده است.
معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش یادآورشد: زندگی شهید محمد حسین فهمیده از كتاب ‌های درسی حذف نشده و این محتوا وجود دارد، اما برخی اخبار به صورت نادرست سعی در القای این تفكر دارند كه زندگی شهید فهمیده از كتاب‌های درسی حذف شده است،
محمدیان اضافه كرد: در كتاب فارسی پایه سوم دبستان در درس فداكاران،‌ شهید فهمیده به دانش‌ آموزان معرفی می‌شود همچنین در این درس شهید سهام خیام و فداكاری ریزعلی خواجوی برای دانش‌آموزان عنوان شده است.
وی خاطرنشان كرد: عده ای عجول هستند و این جابجایی را حمل بر حذف كرده اند در حالی كه بر اساس برنامه درسی در پایه هفتم شهید فهمیده به عنوان درسی مستقل سال آینده در كتاب پایه هفتم آورده می شود.
محمدیان اضافه كرد:‌ در برنامه ریزی درسی هر سال باید ارزشیابی انجام شود تا دریابیم كه كدام مفهوم در كدام قسمت نتیجه بهتری خواهد داشت.
وی بیان داشت: از آنجا كه بر اساس برنامه درسی باید هویت سازی صورت گیرد كارشناسان به این نتیجه رسیدند كه اگر درس زندگی شهید فهمیده در پایه هفتم كه دانش آموزان به سن 13 سالگی می رسند، ارایه شود تاثیر بیشتری دارد.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی یادآورشد: برخی این سازمان را متهم به همسویی با رژیم صهیونیستی كرده اند كه البته این گناهی نابخشودنی است چرا كه عده ای از مولفان كتاب های درسی رزمنده هستند و خود را نسبت به ارزش های دفاع مقدس متعهد می دانند.
محمدیان ادامه داد: سازمان پژوهش به دنبال ارایه و بارورسازی ارزش های انقلابی و دفاع مقدس است از این رو اگر اسم یك شهید از قسمتی حذف شد دلیل بر همسویی با بیگانگان نیست و در نظر داشته باشید كه ما 36 هزار شهید دانش آموز داریم و باید آنها را نیز به دانش آموزان معرفی كنیم.
وی افزود: همچنین درس ولایت فقیه كه در كتاب تعلیمات دینی وجود دارد مولفان و كارشناسان به این نتیجه رسیده اند كه باید در كتاب مطالعات اجتماعی و در نظام سیاسی هم این مساله بازگو شود.
معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: كارشناسان بر این عقیده اند كه چون برخی اقلیت های مذهبی كتاب تعلیمات دینی را نمی خوانند از موضوع ولایت فقیه ارایه شده در این درس اطلاعی پیدا نمی كنند در حالی كه ولایت فقیه تنها مساله دینی نیست و یك مساله سیاسی هم هست كه همگان باید بدانند.
محمدیان ادامه داد: سال هاست كه رویكرد آموزش و پرورش در كتاب های درسی این است كه از بحث جهاد، شهادت و ادبیات مقاومت استفاده شود به این جهت معتقدیم كه ایثار و شهادت یكی از ارزش های اخلاقی در جامعه بوده و امروز هویت انقلابی، پایداری اسلامی و استقرار ملی خود را مدیون شهدا هستیم.
وی بیان داشت: اگر بخواهیم هویت انقلابی و ارزش های اسلامی در بین نسل های بعدی جاری شود نیازمند ترویج این فرهنگ در جامعه هستیم البته در این میان باید تلاش شود تا فرهنگ ایثار و شهادت به ابتذال گرایش پیدا نكند و هر چیز دم دستی را به فرهنگ ایثار و شهادت تبدیل نكنیم.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اضافه كرد: در سال های اخیر در بیشتر كتاب های درسی به نوعی از شهدا یاد و تجلیل شده است به عنوان مثال شخصیت هایی چون شهید جمران، شهدای روحانی، فرماندهان ارشد نظامی، و برخی از شهدای شاخص در میان بانوان، دختران و دانش آموزان مورد تجلیل قرار گرفته اند و مجموعه این شهدا در كتاب های درسی از اول ابتدایی تا پایه دهم گنجانده شده است.
محمدیان اظهار داشت: به همین جهت است كه مورد بغض برخی كشورها و معارضان انقلاب اسلامی قرار گرفته ایم و برخی دستگاه های رسانه ای غرب از جمله رژیم صهیونیستی و آمریكایی اعتراض داشته اند كه چرا ما بچه های خود را با مفهوم شهادت، انقلاب و هویت انقلابی آشنا می كنیم.
وی خاطرنشان كرد: البته آنها تفسیر ناروایی از مفهوم شهادت و انقلاب دارند به این معنا كه مدعی هستند ما روحیه جنگجویی و ایجاد نفرت را در میان دانش آموزان توسعه می دهیم حال آنكه ما نسبت به دشمنان خود روحیه مقاومت داریم و از كسانی كه به ملت ما ظلم می كنند، اعلام انزجار می كنیم.
فراهنگ**1883**1027**خبرنگار: مریم جلوداران**انتشار دهنده: محمدجواد دهقانی