تهران- ایرنا- معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی از پیشنهاد وزیر جهاد كشاورزی برای صادرات سه میلیون تن گندم، آرد و مشتقات آرد به شورای اقتصاد خبرداد و گفت: اكنون با مازاد تولید گندم در كشور روبرو هستیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «عبدالمهدی بخشنده» روز یكشنبه در حاشیه دومین نشست مشترك وزیران كشاورزی جمهوری اسلامی ایران و چین كه در محل این وزارتخانه برگزار شد، درباره پیشنهاد ستاد كارگروه تنظیم بازار برای واردات گندم و واكنش این وزارتخانه افزود: از نظر وزارت جهاد كشاورزی، كشورمان نیازی به واردات گندم ندارد و حتی اكنون با مازاد تولید و ذخیره مواجه ایم.
وی ادامه داد: به همین دلیل وزیر جهادد كشاورزی به شورای اقتصاد پیشنهاد صادرات سه میلیون تن آرد، مشتقات آرد و گندم دروم داده است.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی افزود: اكنون هر كیلوگرم آرد مورد نیاز واحدهای خبازی و نانوایی با نرخ مصوب 6 هزار و 600 ریال (660 تومان) و برای صنف و صنعت ماكارونی و شیرینی و شكلات نیز با قیمت 9 هزارریال (900 تومان) تحویل داده می شود.
بخشنده گفت: با توجه به خودكفایی در تولید گندم، اگر واردكننده ای بخواهد گندم وارد كند به دلیل تعرفه كنونی واردات گندم كه چندان بالا نیست، اما به طور حتم قیمت تمام شده آن بیش از 9 هزار ریال خواهد بود كه صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
وی افزود: طبق قانون «واردات موقت كالا» كه شامل گندم نیز می شود، واردكنندگان می تواند با ارایه تضمین هایی به گمرك، گندم بدون تعرفه به شرط صادرات وارد كنند.
وی ادامه داد: در واقع واردكنندگان تضمین هایی به گمرك ارایه می دهند كه در صورت ورود موقت كالا (گندم) در زمان معینی معادل یا محصول فراوری شده، صادر شود و محصول وارداتی در داخل كشور رسوب نكند.
معاون وزیر جهاد كشاورزی اضافه كرد: براین باوریم كه هیچ نیازی به واردات گندم نداریم اما اگر واردكنندگان علاقه مند به این كار باشند می توانند به شرط صادرات، وارد كنند.

** بیش از 70 درصد پول گندمكاران پرداخت شد
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی گفت: از آغاز فصل بردات تاكنون 14.5 میلیون تن گندم به ارزش 145 میلیارد ریال تولید و از این میزان 11.5 میلیون تن گندم به ارزش 105 میلیارد ریال خریداری و حداقل 70 درصد بهای آن به گندمكاران پرداخت شد.
وی اظهارداشت: هفته گذشته بنابراعلام قبلی وزیر جهاد كشاورزی 30 هزار میلیارد ریال (3 هزار میلیارد تومان) از طلب گندمكاران از طریق فروش اوراق مشاركت تامین و پرداخت شد.
این مقام مسئول در وزارت جهاد كشاورزی تصریح كرد: اكنون 40 هزار میلیارد ریال از بدهی دولت به گندمكاران باقیمانده است كه پیگیری های ویژه برای پرداخت باقی مطالبات گندمكاران از طریق دستگا های اقتصادی ادامه دارد.
به گفته وی، كشت گندم در فصل زراعی جدید در مناطق سردسیر آغاز شده و بزودی در مناطق گرمسیر كشور نیز شروع می شود.
وی ادامه داد: با توجه به آغاز فصل كاشت گندم نهاده های مورد نیاز كشاورزان از جمله بذر، كود، سم و ماشین آلات به طور كامل تامبن شده است.

** در انتظار تصویب نرخ خرید تضمینی محصولات كشاورزی هستیم
بخشنده تصریح كرد: طبق قانون اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات كشاورزی زراعی و باغی باید تا پایان شهریورماه تصویب و ابلاغ می شد.
وی گفت: هنوز نرخ قیمت خرید تضمینی محصولات زراعی و باغی كشاورزی از سوی دستگاه ذیربط نهایی و ابلاغ نشده است.
به گفته معاون وزیر جهاد كشاورزی، دو ماه پیش نرخ كارشناسی و پیشنهادی وزارت جهاد كشاورزی به شورای اقتصاد ارایه شد.

** تراریخته نیازمند بحث و بررسی علمی
معاون امور اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی درباره درخواست جلوگیری از واردات محصولات تراریخته به كشور گفت: اكنون بیش از 80 درصد روغن خوراكی جهان از ذرت و سویای تراریخته تهیه و تامین می شود.
وی براین باور است كه باید تولید و واردات محصولات تراریخته از لحاظ علمی مورد بحث و بررسی صاحبنظران و كارشناسان فن قرار گیرد و به هیچ عنوان برای ممنوعیت ورود این كالاها نباید شتابزده عمل كنیم.

** با وجود تولید 19 میلیون تن میوه به واردات نیازی نداریم
بخشنده با بیان این كه ممنوعیت واردات انواع میوه برقرار است تصریح كرد: واردات میوه بجز چهار میوه گرمسیری موز، انبه، نارگیل و آناناس ممنوع است و تاكنون هیچ مجوزی برای واردات صادر نشده است.
وی اظهارداشت: با تولید سالیانه 19 میلیون تن میون در كشور، نیازی به واردات وجود ندارد.
به گفته معاون وزیر جهاد كشاورزی، قاچاق میوه موجب بروز آفت و بیماری های گیاهی و خسارت زایی در كشور می شود كه این موضوع برای ما نگران كننده شده است.

** واردات حتی یك كیلوگرم برنج در فصل برداشت، ممنوع است
معاون امور اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به جدیت وزیر جهاد كشاورزی دولت یازدهم درخصوص ممنوعیت واردات ت حتی یك كیلوگرم برنج در فصل برداشت این محصول گفت: در ابتدای فصل برداشت بخش اندكی برنج شركت بازرگانی دولتی ایران به دلیل مسائل اداری در كشور مبدا با تاخیر وارد شد كه به دستور وزیر جهاد كشاورزی از ورود این محصول در داخل كشور جلوگیری شد و در گمرك باقی ماند.
وی درباره قیمت برنج داخلی افزود: با توجه به تورم سالیانه افزایش دستمزدها و هزینه های تمام شده تولید قیمت برنج داخلی هزینه های دارد؛ به طوری كه برنج پرمحصول نسبت به سال 1394 افزایش نرخی نداشته اما برنج بومی و درجه یك با مقداری افزایش قیمت روبرو شده است.
وی اضافه كرد: برنج وارداتی نسبت به پارسال دو تا سه درصد افزایش قیمت داشته است.
وی ادامه داد: اكنون سرانه مصرف برنج در ایران به ازای هر نفر سالیانه 37 كیلوگرم برآورد شده است.
به گزارش ایرنا، در دومین نشست مشترك وزیران كشاورزی ایران و چین دو سند همكاری در زمینه های قرنطینه دامی و شیلاتی به امضا رسید.
آمار منتشر شده گمرك جمهوری اسلامی ایران درباره تجارت خارجی 6 ماه نخست امسال نشان می دهد، چین همچنان بزرگ ترین خریدار كالاهای ایرانی است، به طوری كه در 6 ماه آغاز امسال حجم صادرات غیرنفتی به این كشور به سه میلیارد و 998 میلیون دلار رسید كه در همسنجی با پارسال 1.92 درصد رشد كرد.
پیش بینی می شود واردات ایران از چین تا پایان امسال به هفت میلیارد تا هشت میلیارد دلار برسد.
اقتصام ** 9186**1961** 2023** خبرنگار: هما همت خواه** انتشاردهنده: لطیف نكوئی