تهران - ایرنا - «ریك ماچار» رهبر شورشیان سودان جنوبی و معاون پیشین رئیس جمهوری این كشور در بیانیه ای، هواداران خود را به جنگ نظامی با دولت «سالوا كر» رئیس جمهوری كنونی این كشور، فراخواند.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا و به نقل از روزنامه 'سودان تریبون'، «ریك ماچار» رهبر شورشیان سودان جنوبی و معاون پیشین رئیس جمهوری این كشور كه پس از وقوع درگیری های مسلحانه خشونت بار میان نیروهای وی و طرفداران سالوا كر به جمهوری دموكراتیك كنگو پناهنده شده بود، در بیانیه ی خود از مجامع جهانی خواسته است به دلیل اقدامات غیر قانونی دولت كنونی سودان جنوبی، این دولت را به عنوان یك ' دولت گستاخ و بی قانون' به رسمیت نشناسند.
بر اساس اعلام ناظران سیاسی، اظهارات اخیر «ریك ماچار» رهبر شورشیان سودان جنوبی و معاون پیشین رئیس جمهوری این كشور موجی از ناآرامی و ناامنی در میان هواداران دو گروه عمده سیاسی در این كشور را به همراه خواهد داشت.
در همین خصوص، «فرحان حق» سخنگوی سازمان ملل در نیویورك گفت: نمایندگی سازمان ملل در كنگو پیش از تحویل ریك ماچار به مسئولان كنگویی نسبت به این امر حساس شد.
سخنگوی سازمان ملل افزود: نمایندگی سازمان ملل در كنگو روز چهارشنبه متوجه حضور ریك ماچار در جمهوری دموكراتیك كنگو شد.
وی تصریح كرد: كمك به ماچار و خانواده اش بخاطر «مسائل انسانی و با موافقت او» صورت گرفت. این اقدام در منطقه نزدیك مرزهای سودان جنوبی عملی شد و كمك های پزشكی در اختیار ماچار قرار گرفت.
رهبر شورشیان سودان جنوبی پس از درگیری های خونبار 8 تا 11 جولای (18 الی 21 تیرماه سال جاری) میان نیروهایش و طرفداران سالواكر جوبا را ترك كرد.
سالوا كر رئیس جمهوری سودان جنوبی بر اساس توافقی كه میان دولت و شورشیان در مردادماه سال 1394صورت گرفت، ریك ماچار را به سمت معاون رئیس جمهوری سودان جنوبی تعیین كرد. ماچار پیشتر نیز معاون رئیس جمهوری سودان بود.
طبق توافق صلحی كه اوت 2015 در سودان جنوبی امضا شد، سالوا كر ریاست دولت وحدت ملی این كشور را برعهده گرفت و ماچار به سمت معاون اول وی منصوب شد. همچنین 30 پست وزارتی بین دو حزب وابسته به این دو نفر و سایرین توزیع شد.
دنگ كه ریاست جناحی از حزب ریك ماچار را برعهده دارد، چندی پیش از سوی سالوا كر به سمت معاون ریاست جمهوری منصوب شد. به گفته تحلیل گران، بركناری وزرای كابینه به موازنه حساس قومیت گرایی در دولت وحدت ملی سودان جنوبی لطمه می زند.
ناآرامی و تنش سیاسی در سودان جنوبی به دسامبر 2013، بیش از دو سال پس از استقلال این كشور از سودان بازمی گردد.
سالوا كر در سال 2013 ریك ماچار را به توطئه برای كودتا متهم كرد، مساله ای كه چرخه ای از كشتارهای تلافی جویانه را در این كشور رقم زد و سرانجام به جنگ ویرانگر داخلی تبدیل شد.
ریك ماچار چند ماه پیش از انتصاب مجدد خود به معاونت رئیس جمهوری این كشور علیه حكومت سالواكر دست به شورش زد. درگیری های سنگین میان دو طرف، تلفات زیادی در پی داشت و بیشتر آنان افراد غیرنظامی ساكن شهرهای محل درگیری بودند.
با اینكه میانجیگری های داخلی و خارجی زیادی میان دو طرف صورت گرفت اما ریشه اختلاف ها میان آنها عمیق بود و میانجیگری ها راه به جایی نبرد.
رقابت دو قبیله اصلی در سودان جنوبی، جرقه اصلی آتش نبردها در این كشور محسوب می شود. سالواكر رئیس جمهوری سودان جنوبی وابسته به قبیله« دنكا» و ماچار رهبر شورشیان وابسته به قبیله « نویر»است.
خاورم**9377** مترجم: حمید اوضح -** انتشار دهنده: علیرضا فرجی