به گزارش ایرنا، سردار غلامرضا جلالی عصر یكشنبه در حاشیه برگزاری رزمایش پدافند پرتویی در منطقه كاشان در جمع خبرنگاران افزود: طرح های مقابله و پیشگیری جزو الزام های آژانس بین المللی انرژی هسته ای برای كشورهای هسته ای است كه حتما باید در جوار زیرساختارهای اتمی خود، از آن بهره بگیرند.
وی افزود: این مهم در ایران نیز انجام و تاكنون چهار رزمایش در شهرهای اصفهان، اراك، تهران و بوشهر برگزار شده است.
وی رزمایش پدافند پرتویی كاشان با عنوان «حضرت روح الله» در منطقه عمومی مجتمع غنی سازی شهید احمدی روشن را شامل دو بخش دانست و خاطرنشان كرد: بخش نخست آن در داخل سایت شهید احمدی روشن اجرا شد.
جلالی، برگزاری رزمایش در داخل سایت را ششمین رزمایش در نوع خود بیان كرد و گفت: این رزمایش نسبت به رزمایش های گذشته بسیار خوب و جا افتاده بود و تمام ابزارها و امكانات كنترل حادثه نیز بطوركامل در اختیار عوامل اجرایی قرار داشت.
به گفته وی، بخش دوم رزمایش نیز مربوط به مردم بخصوص مردم روستاهای اطراف سایت بود كه با ایجاد ایستگاه رادیویی به مردم منطقه اطلاع رسانی شد.
وی افزود: در این رزمایش، دستگاه های خدمات رسان اعم از مخابرات، آب و فاضلاب، شهرداری، آتش نشانی برق و گاز موظف شدند، آمادگی خود را در برابر خطرهای احتمالی افزایش دهند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل تصریح كرد: پیش از برگزاری رزمایش نیز آموزش های لازم به كاركنان بیمارستان ها و پرستاران برای آمادگی پذیریش مصدومان داده شد.
وی همچنین از بكارگیری بالگرد برای انتقال مجروحان احتمالی به بیمارستان كاشان نیز خبر داد.
جلالی در باره نقش پدافند غیرعامل در حملات احتمالی در حوزه هسته ای نیز گفت: در این پیوند، گام های نخست را برای پنج استان پرتویی كشور برداشته ایم.
وی تصریح كرد: برای این پنج استان، ساختار قرارگاه پرتویی طراحی و تعیین مسئول شده كه استانداران بعنوان فرماندهان این قرارگاه ها و فرماندهان سپاه استان نیز بعنوان جانشین و فرمانده صحنه عملیاتی تعیین شده اند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل كشور همچنین یادآور شد: برای همه مسئولان دستگاه های اجرایی در قالب كارگروه ها، وظیفه كار تقسیم و تعیین شده است تا آمادگی لازم را برای مقابله با خطرات احتمالی داشته باشند.
وی گام دوم را آموزش اعلام كرد و گفت: تمام عناصر و كارشناسان دستگاه های اجرایی آموزش های لازم را برای مقابله با حوادث و خطرات احتمالی فرا گرفته اند.
جلالی،گام سوم را شامل تمرین ستادی بدون كار اجرایی و گام چهارم را تمرین اجرایی در قالب رزمایش برشمرد و گفت: این رزمایش در استان های پرتویی كشور برگزار شده است.
وی در بخش دیگر این گفت و گو یادآور شد: در برگزاری رزمایش های پرتویی از ظرفیت های دفاعی كشور یعنی سپاه، ارتش و نیروی انتظامی استفاده می شود و اگر در سناریویی این نیروها در جای دیگری مشغول باشند باید با توجه به ساختار طراحی شده از ظرفیت های خود منطقه و شهرستان های نزدیك سایت ها بهره گرفته شود.
سردار جلالی همچنین از ساخت یك نرم افزار شبیه ساز خبر داد گفت: تمام اطلاعات مربوط به منطقه اعم از پستی و بلندی زمین، اطلاعات هواشناسی(مسیر باد و هوا) و سایر مولفه های دیگر كه برای تحلیل نیاز است را به نرم افزار شبیه ساز می دهیم و این سیستم به ما می گوید در چه ساعتی، چه مقدار آلودگی و در چه منطقه ای وجود دارد كه با توجه به نمونه ها و كالیبره شدن، اقدامات و توصیه های ضروری را نیز اعلام می كند.
وی تاكید كرد: این نرم افزار كه بطور كامل بومی است، هم اكنون تهیه شده و در اختیار استانداران و فرمانداران قرار گرفته است.
رزمایش پدافند پرتویی كشور با عنوان «حضرت روح الله» صبح روز یكشنبه در منطقه عمومی مجتمع غنی سازی شهید احمدی روشن در محدوده شهرستان كاشان به مدت یك روز برگزار شد.
6027/7408/6136** خبرنگار - یوسف صائب ** دبیر: محمدرضا شكراللهی
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۲
كاشان - ایرنا - رئیس سازمان پدافند غیرعامل كشور گفت: برگزاری رزمایش پدافند پرتویی كاشان نماد آمادگی ملت ایران در مقابله با هر نوع حادثه هسته ای است كه خواسته یا ناخواسته بوجود آید.