به گزارش ایرنا، ایران و ژاپن سه روز پیش قرارداد تامین منابع مالی از بازارهای بین المللی به شكل كوتاه مدت (یوزانس) در صنعت پتروشیمی به مبلغ 320 میلیون یورو را به امضا رساندند.
امضای این قرارداد كه مورد توجه رسانه های چینی قرار گرفته باعث شده تا سایت خبری «انگلیش نیوز» از سایت های معتبر این كشور در گزارشی مشروح به این موضوع بپردازد و اعلام كند كه شركت «ماروبنی» ژاپن قصد دارد در چند طرح توسعه صنعت پتروشیمی در ایران سرمایه گذاری گسترده انجام دهد.
این گزارش می افزاید كه سندی را در این باره این شركت ژاپنی با شركت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ایران برای توسعه طرح هایی را كه این شركت ایرانی در دست دارد، امضا كرده است.
همزمان اعلام شده است كه این سرمایه گذاری از طریق گشایش یك خط اعتباری بانكی از سوی ژاپن برای ایران انجام خواهد شد.
تارنمای «چاینا ارگ»، دیگر رسانه چینی نیز به این توافق پرداخته و آورده است كه ژاپن قصد دارد در آینده ای نه چندان دور یك قرارداد دیگر سرمایه گذاری در ایران به ارزش ۶۴۰ میلیون دلار با شركت صنایع پتروشیمی خلیج فارس امضا كند.
گزارش می افزاید: دو طرف همچنین بیانیه ای را منتشر كرده اند كه بر اساس آن شركت ایرانی اعلام كرده است برای اجرای این طرح ها خود ۱۰ میلیارد دلار دیگر تامین خواهد كرد.
در ماه ژوئن (خرداد - تیر) امسال كره جنوبی و ژاپن اعلام كردند كه آماده سرمایه گذاری های كلان در صنعت پتروشیمی ایران هستند.
«چاینا ارگ» می نویسد كه وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران اعلام كرده است كه این سرمایه گذاری ها را مورد تضمین قرار خواهد داد.
گفتنی است، ایران هم اكنون از ظرفیت تولید 60 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی در سال برخوردار است و در نظر دارد این میزان را تا چشم انداز سال 1404 به 120 میلیون تن افزایش دهد.
برآورده شده است باید 50 میلیارد دلار منابع مالی جدید برای تحقق این میزان تولید جذب و بخش زیادی از آن باید از محل سرمایه گذاری خارجی تامین شود.
دولت ژاپن كه علاقه زیادی به گسترش روابط با ایران دارد، دوم بهمن ماه سال گذشته در پی اجرایی شدن «برجام» و برداشته شدن تحریمهای بینالمللی علیه كشورمان، تحریمها و محدودیتها علیه تهران را لغو كرد.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی
تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۲
پكن - ایرنا - امضای قرارداد همكاری میان ایران و ژاپن در صنعت پتروشیمی كشورمان با بازتاب گسترده ای در رسانه های چین همراه بود و آنان با مهم توصیف كردن این توافق، از آن به عنوان «سرمایه گذاری قابل توجه ژاپنی ها در ایران» نام برده اند.