به گزارش ايرنا، بعد از هشت سال از اعلام آمادگي مسئولان مربوطه براي واگذاري زمين به چاپخانه داران در شهرك چاپ و نشر، ولي هنوز اين صنف به اين محل فرهنگي كوچ نكرده اند، و دراين راستا دلايل خود را نيز در گفت وگو با خبرنگار ايرنا بيان نمودند.
برخي از اين افراد دوري مسافت از مركز شهر، قيمت و متراژ بالاي زمين، عدم اختصاص تسهيلات بانكي، غيرهمسطح بودن زمين و... را عامل عدم استقبال چاپخانه داران از شهرك چاپ و نشر ذكر كردند.
«سيد عباس بهره بر» رئيس چاپخانه نينوا در قم گفت: يكي از مشكلات شهرك چاپ و نشر، دوري مسافت آن از مركز شهر است و متاسفانه براي سرويس اياب و ذهاب آن تدبيري انديشيده نشده است.
وي ادامه داد: محل كار كارگران چاپخانه ها بسيار دور مي شود و گاه بايد روزانه يك ساعت در مسير رفت و برگشت باشند و اين مساله هزينه هايي را بر چاپخانه داران تحميل مي كند.
بهره بر تصريح كرد: براي زمين شهرك چاپ و نشر با وجودي كه يك مكان فرهنگي است ولي قيمت بالاتري نسبت به ساير شهرك هاي صنعتي گذاشتند، در حالي كه بايد به چاپخانه داران مشوق هايي را ارائه دهند كه براي رفتن اشتياق لازم را داشته باشند.
وي ادامه داد: از سوي ديگر درصورت جابجايي و انتقال وسايل به شهرك به خاطر طولاني بودن بعد مسافت، يك ماه زمان نياز است كه در اين مدت بايد كار تعطيل شود، اين در حالي است كه چاپخانه نينوا هر ماه 160 ميليون ريال حقوق كارگر پرداخت مي كند و وقتي يك ماه تعطيل باشيم، زيان خواهيم ديد، از سوي ديگر ما مشتريان ثابت خود را در قم از دست مي دهيم.
«عزت الله حيدري »رئيس چاپخانه گلبرگ قم نيز گفت: قبل از اينكه شهرك چاپ و نشر قم راه اندازي شود ما مشكلات را به مسئولان ارائه داديم، متاسفانه زيرساخت هايي كه براي چاپخانه ها تدارك ديده شده، استاندارد لازم را ندارد.
وي ادامه داد: آنها براي هر چاپخانه زمين هايي با متراژ هزار متر در نظر گرفتند در حالي كه برخي توان خريد چنين زميني با اين متراژ بالا را ندارند، از سوي ديگر قيمت منطقي زمين نسبت به شهرك هاي ديگر يكسان نيست.
حيدري بيان داشت: چاپخانه هاي سطح شهر خدمات قبل و بعد از چاپ را نيز انجام مي دهند وبه صورت طبيعي، مشتريان خردي هم دارند ولي با رفتن به شهرك چاپ اين خدمات محدود و مشتريان خرد نيز از دست مي رود.
وي گفت: برخي چاپخانه ها داران توان مالي بالايي ندارند كه حداقل هزار و يا دو هزار متر زمين تهيه كنند، چرا كه 80 درصد آنها مستاجر بوده و جايي براي خود ندارند.
وي شكل ديگر شهرك چاپ و نشر را فاضلاب آن دانست و گفت: آنها براي كل شهرك يك فاضلاب تعبيه كرده بودند در حالي كه واحدهاي چاپي خود نيز يك پسماند جداگانه دارد كه بايد به اين فاضلاب وصل شود كه اين امر مشكلات زيست محيطي ايجاد مي كند، چرا كه ما از مواد شيميايي، نفت و بنزين و ... استفاده مي كنيم و بايد براي آن فاضلاب جدا باشد.
وي قيمت بالاي زمين را از ديگر عوامل عدم استقبال چاپخانه داران ذكر كرد و گفت: قيمت زمين بسيار بالا است وبراي واحدهاي كوچك نيز متراژهاي كوچكتر اختصاص ندادند.
حيدري اظهار داشت: توقع اين بود كه تسهيلات بانكي را نيز وارد اين موضوع كنند ولي براي ساخت هيچ حمايتي نمي كنند، زماني كه هيچ مشوقي براي فعال صنفي نباشد استقبال نخواهد كرد.
وي ادامه داد: وضعيت برق صنعتي شهرك چاپ و نشر قم هنوز مشخص نشده است
«رضا مهتري» رئيس چاپخانه زلال كوثر قم نيز گفت: زمين شهرك چاپ و نشر هم خاك نرم دارد و مسطح نيست، در حالي كه براي چاپخانه نياز به زمين مسطح و خاك محكم است و آن زمين نبايد لرزش داشته باشد.
وي افزود: در آنجا بابت زمين متري 80 هزار تومان پول مي گيرند ولي آن را در تملك قرار نمي دهند، از طرفي اين شهرك از مركز شهر فاصله زيادي دارد و براي ما هزينه ايجاد مي كند.
مهتري بيان داشت: روزانه بايد مقدار زيادي حق سرويس دهيم و وعده غذايي كارگران نيز بر ما تحميل مي شود، مشتريان داخل شهر خود را نيز از دست مي دهيم، بنابراين رفتن به اين شهرك به سود ما نيست و توجيه اقتصادي ندارد.
وي گفت: براي خريد و ساخت زمين شهرك چاپ و نشر، نياز به تسهيلات است كه بانك ها زير بار نمي روند.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم نيز در گفت وگو با ايرنا اظهار داشت: در شهرك چاپ و نشر استان قم در حال حاضر، اعطاي زمين همراه با تسهيلات بانكي نيست وبه همين دليل چاپخانه داران از انتقال به آن مكان استقبال نكردند.
حجت الاسلام والمسلمين عباس دانشي افزود: توقع و درخواست چاپخانه داران اين است كه علاوه بر اعطاي زمين، يك وام كم بهره مناسبي نيز در اختيار آنها قرار گيرد، البته در دوره هاي گذشته چنين تسهيلاتي وجود داشته و دستگاه هاي اجرايي بخشي از تسهيلات بانكي را پرداخت مي كردند.
وي ادامه داد: اين اقدام فرصت مناسبي براي سرمايه گذاري مورد نظر دستگاه هاي اجرايي بويژه در بخش فرهنگي بود ولي در حال حاضر چنين تسهيلاتي تعلق نمي گيرد.
دانشي بيان داشت: ما اميدوار هستيم با مذاكراتي كه با استاندار و نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي داريم، بتوانيم تسهيلات و حمايت وِيژه اي را براي چاپخانه داران جذب كنيم.
وي گفت: قم به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامي در حال حاضر به عنوان يك استان مهم فرهنگي،علمي و معنوي شناخته مي شود و براي رشد و توسعه ما روي صنعت و كشاورزي نمي توانيم حساب باز كنيم، بلكه رشد و توسعه قم در حوزه فرهنگي است و انتظار مردم ايران هم از قم هم انتظار فرهنگي،علمي، مذهبي و معنوي مي باشد.
وي اظهار داشت: قم شايسته توجه بيشتر به حوزه چاپ و نشر است، بويژه اينكه اين استان دومين مركز چاپ و نشر كتاب در كشور و داراي مقام اول در چاپ آثار اسلامي و مذهبي مي باشد.
دانشي خاطرنشان كرد: حتي آثار برجسته حوزه دين كه در تهران منتشر مي شود خاستگاه آن قم است و در مجامع علمي و موسسات پژوهشي اين شهر مذهبي تدوين مي شود، بنابراين نبايد از نظر دور باشد كه چاپخانه هاي قم، منحصر در حوزه نشر هستند و از ساير درآمدهاي چاپ مانند چاپ هاي صنعتي و تجاري بهره چنداني ندارند.
وي ادامه داد: در واقع وابستگي صنعت چاپ استان قم به حوزه نشر، بسيار عميق و با سابقه است و انتظار مي رود كه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بويژه دكتر لاريجاني كه چاپخانه داران و ناشران با ايشان ملاقات ها و جلساتي داشتند و رئيس مجلس هم به مسائل اين حوزه آشنايي كامل دارند حمايت خاصي از اين قشر داشته باشند.
بر اساس گزارش ايرنا، استان قم در حال حاضر داراي 110 چاپخانه است كه از اين تعداد 70 واحد فعال است.
7401/ 6133/ خبرنگار - بهمن اطمينان ** انتشار دهنده : جعفر مسلمي
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۲
قم -ايرنا- شهرك چاپ و نشر قم با وجودي كه كلنگ آن در سال 1387 در زميني 200 هكتاري در كيلومتر پنج اتوبان قم تهران به زمين زده شد، ولي هم اكنون خالي از چاپخانه داران قم است و آنها ازاين شهرك استقبال نكردند.