به گزارش ايرنا، روزنامه اكسپرس مي نويسد: حدود يك سوم از سرمايه گذاري مستقيم ژاپن در اتحاديه اروپا از گذشته تاكنون به انگليس انتقال يافته است اما با توجه به نامعلوم بودن دسترسي انگليس به بازار مشترك اتحاديه اروپا در آينده، توكيو نشانه هاي آمادگي براي بازنگري در راهبرد تجاري اش در دوران پسابرگزيت را بروز داده است.
ديپلمات هاي اتحاديه اروپا اين هفته براي هفدهمين بار گردهم مي آيند و موضوع برگزيت در دستور مذاكرات آنها خواهد بود. اين نشست همزمان با اميد بروكسل به نهايي كردن توافق تجاري اش با سومين اقتصاد بزرگ جهان برگزار مي شود.
رئيس هيات پارلمان اروپا در ژاپن در اين زمينه گفت: اين توافق به نوع خروج انگليس از اتحاديه اروپا بستگي دارد. اگر بريتانيا به بازار مشترك دسترسي داشته باشد - گزينه اي كه در حال حاضر بعيد به نظر مي رسد- شركت هاي ژاپني نگراني نخواهند داشت اما اگر انگليس به گزينه سازمان تجارت جهاني روي آورد، شركت هاي ژاپني به مشكل برخواهند خورد.
توافق اتحاديه اروپا و ژاپن با اعزام مقام هاي ژاپني براي دستيابي به توافقاتي درباره هجوم داده ها و حريم خصوصي شتاب بيشتري گرفته است. توكيو به دنبال صادرات خودرو و كالاهاي صنعتي به بازار مشترك اتحاديه اروپا است.
بروكسل (مقر اتحاديه اروپا) اميدوار است كه توافقنامه تا پايان سال امضا شود؛ توافقي كه «يوركي كتاينن» معاون رئيس كميسيون اروپا آن را براي اتحاديه اروپا «بسيارمهم» توصيف كرده است.
اتحاديه اروپا به دنبال كاهش تدريجي تعرفه خودروهاي وارداتي از ژاپن است به شرط آن كه توكيو نيز دسترسي اين اتحاديه به بازار كشاورزي و محصولاتي همچون لبنيات، گوشت خوك و پاستا را تسهيل كند.
مذاكرات دو طرف سال گذشته به بن بست رسيد و بروكرات هاي اتحاديه اروپا نگران آن بودند كه ژاپني ها، اولويت را به توافق مشاركت ترانس پسفيك (تي پي پي) با آمريكا دهند.
اما با توجه به تعلل آمريكا در تصويب اين توافق كه بسرعت محبوبيت خود را به دليل نگراني ها در زمينه جهاني شدن از دست داده است، ژاپن براي امضاي توافق تجاري به اتحاديه اروپا چشم دوخته است.
يكي از ديپلمات هاي مقيم بروكسل كه نامش فاش نشده است، در مصاحبه با تارنماي آمريكايي «پوليتيكو» گفت: مذاكرات اتحاديه اروپا با ژاپن در ماه هاي گذشته شتاب بيشتري گرفته است و دو طرف پيشرفت هايي را در مذاكرات داشته اند و من فكر نمي كنم كه ژاپن ديگر منتظر تي پي پي بماند.
كميسيون اروپا نيز اعلام كرده كه انتظار دارد پيشرفت خوبي در همه زمينه ها حاصل شود.
مذاكرات درباره توافق اتحاديه اروپا و ژاپن فقط چند هفته پس از هشدار توكيو به انگليس در اجلاس گروه بيست از سرگرفته شده است.
ژاپن در اين اجلاس به «ترزا مي» نخست وزير انگليس هشدار داد كه انگليس تا پيش از اين «دروازه ورود به اروپا» قلمداد مي شد اما ما قويا از انگليس مي خواهيم به حقيقت ناشي از برگزيت با جديت بيشتري پرداخته و براي كاهش تاثير منفي آن بر فعاليت هاي تجاري مسئولانه تر عمل كند.
با وجود ارتقاي روابط اتحاديه اروپا و ژاپن، گفته مي شود توكيو هنوز منتظر نتايج مذاكرات انگليس و اتحاديه اروپا و دستيابي به توافقي مطلوب با 27 كشور عضو اين اتحاديه است.
بيش از 1000 شركت ژاپني از جمله شركت مهندسي صنايع «هيتاچي» و شركت تجهيزات الكترونيكي «فوجيتسو» در انگليس سرمايه گذاري كرده اند.
اما آنچه كه توكيو را بيش از پيش نگران كرده است، سرنوشت شركت هاي خودروساز ژاپني است كه تاكنون به ايجاد هزاران فرصت شغلي و ميلياردها پوند سرمايه گذاري در انگليس منجر شده است.
شركت خودروسازي نيسان با سرمايه سه هزار و 85 ميليارد پوندي، 6 هزار و 600 نفر نيروي كار در كارخانه اين شركت در شهر ساندرلند، شمال انگليس دارد.
بيش از 3 هزار نفر در دو كارخانه شركت تويوتا در منطقه «دربي شاير» و شمال ولز مشغول كار هستند. اين كارخانه در سال 2015 ميلادي حدود 190 هزار خودرو توليد كرد.
دسترسي ژاپن به بازار مشترك اروپا با توجه به حضور شركت هاي رقيب از كره جنوبي در اسلوواكي و جمهوري چك، اهميت فوق العاده اي دارد.
يكي از سخنگويان توكيو در اين زمينه گفت: ما به دقت بر تاثير برگزيت بر فعاليت هاي تجاري مان درانگليس و چگونگي حفظ رقابت پذيري و رشد پايدار نظارت داريم و در حال تجزيه و تحليل آن هستيم.
وي افزود: در بلند مدت، رقابت پذيري بخش خودروسازي انگليس و فعاليت هاي شركت تويوتا در انگليس تحت تاثير نتيجه مذاكرات و فضاي ناشي از تحولات ايجاد شده قرار خواهد گرفت.
طبق نتايج نظرسنجي موسسه بين المللي خدمات تجاري 'كي پي ام جي ' كه روز دوشنبه منتشر شد، 76 درصد از هيات هاي اجرايي شركت ها در فكر انتقال مقر و يا عملياتشان به خارج از انگليس، به دنبال رأي مردم اين كشور به برگزيت در جريان همه پرسي 23 ژوئن، هستند.
بر اساس اين نتايج، بيش از سه چهارم اعضاي هيات هاي اجرايي شركت ها به دليل نگراني از ادامه ارتباط انگليس با بازار مشترك اتحاديه اروپا، به انتقال مقر يا عمليات اين شركت ها فكر مي كنند.
اروپام**9158**1485
مترجم: بهجت عباسي**انتشار دهنده: فريبا مدني
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۸
تهران- ايرنا- روزنامه اكسپرس انگليس امروز چهارشنبه نوشت، خروج بدون توافق اين كشور از اتحاديه اروپا (برگزيت)، احتمال امضاي توافقنامه تجاري مهمي بين بروكسل و توكيو را افزايش مي دهد و اين روند را سرعت مي بخشد.