به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از بی بی سی، در این تحقیقات نمونه خون 170 كودك آفریقایی آلوده به ویروس HIV كه هیچگونه دارویی برای مقابله با این ویروس مصرف نكرده اند و با وجود این، دچار بیماری ایدز هم نشدند، مورد آزمایش قرار گرفت و مشخص شد در هر میلی لیتر از خون این كودكان، صدها هزار ویروس HIV وجود دارد.
این حجم از آلودگی اصولا باید منجر به درگیری سیستم ایمنی با ویروس یا حداقل بیماری شدید كودكان شود، اما هیچیك از این علایم در بدن این كودكان رخ نداده است.
در صورتی كه كودكان آلوده به ویروس HIV درمان نشوند، حدود 60 درصد از آن ها ظرف دو سال و نیم جان خود را از دست می دهند. این درحالی است كه ویروس HIV در میمون ها كشنده نیست.
ویروس HIV پس از درگیر شدن با سیستم ایمنی بدن، گلبول های سفید خون را از بین می برد، سیستم ایمنی را از كار می اندازد و بدن را در برابر سایر آلودگی ها آسیب پذیر می كند. این فرآیند تحت عنوان سندرم ضعف ایمنی انسان یا ایدز شناخته می شود. در حالی كه عدم واكنش سیستم ایمنی نسبت به این ویروس مانع بروز درگیری شده و در نتیجه سیستم ایمنی و گلبول های سفید بدون هرگونه آسیبی به محافظت از بدن در برابر سایر بیماری ها و آلودگی ها می پردازد.
یافته های این تحقیقان می تواند راهگشای درمان های جدید مبتنی بر عملكرد سیستم ایمنی برای مقابله با آلودگی HIV باشد.
HIV نوعی ویروس نقص ایمنی است كه سبب عفونت سلول های سیستم ایمنی و اختلال در عملكرد آنان می شود. با پیشرفت عفونت، سیستم ایمنی ضعیف تر می شود و در نهایت به سندرم نقص ایمنی پیشرفته (AIDS) منجر می شود. 10 تا 15 سال طول می كشد تا فرد آلوده به ویروس HIV به ایدز مبتلا شود. هیچ درمانی برای این بیماری كشنده وجود ندارد و داروهای ضد ویروسی فقط قادرند روند سرعت بیماری را كند كنند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.
علمی (6)** 9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشاردهنده: معصومه گلشن
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۲
تهران - ایرنا - محققان دریافتند سیستم دفاعی 10 درصد از كودكان در برابر ویروس HIV هیچ واكنشی نشان نمی دهد و در نتیجه آنها بیمار نمی شوند.