به گزارش ایرنا بهزاد مریدی شامگاه پنجشنبه در آیین ویژه بزرگداشت یادروز حافظ و مولانا در جوار آرامگاه حافظ شیرازی در شیراز بیان كرد: حافظ و مولانا در اشعار خود نظمی پیدا را در بی نظمی جهان بیان می كنند كه این نظم پیونده دهنده انسان ها است.
وی افزود: جهان امروز به واسطه رسانه ها در حال كوچك شدن است لذا نظم، جان مایه انسان هاست كه تفاوت ها و اختلاف ها كه عاملی برای تخریب هر جامعه است را بی رنگ می كند.
مریدی اظهارداشت: زبان حافظ و مولانا حفقیقت جو است و این دو شاعر پیچیده ترین مفاهیم فلسفی را با روایت های شیوا و گیرا بیان می كنند و هر دو بر همدلی و همزبانی تاكید دارند.
وی اضافه كرد: اندیشه حافظ و مولانا به فراخور هستی است و نگاه هستی شناختی به بشر دارند و تنوع در عین كثرت و كثرت در عین وحدت مورد تاكید هر دو شاعر نام آور ایرانی در جهان است و جهان امروز نیز به وحدت در عین كثرت نیازمند است.
او ادامه داد: مولانا شاعری شور شكن و حافظ شاعری صورت نگر است كه سخن هر دو این شاعران بزرگ ایرانی در زبان دانی و هم زبانی تفاوت هایی دارد اما این دو شاعر در برخی از ابیات هم زبان و هم دل هستند.
مریدی عنوان داشت: همنشینی حافظ و مولانا در جهان امروز ما جلوه می دهد به طوری كه همگونی، همسویی و همدلی این دو شاعر برجسته تاریخ علم و ادب از بلخ تا شیراز است.
در این آیین صدرا ذوالریاستین یكی از شاعران برجسته استان فارس و كشور به شعرخوانی پرداخت.
20 مهر ماه درتقویم ملی ایران به عنوان روز بزرگداشت حافظ نامگذاری شده است.
خواجه شمس الدین محمد بن بهاءالدّین حافظ شیرازی (حدود 727 – 792 هجری قمری برابر با 706 - 769 هجری شمسی)، شاعر بزرگ سدهٔ هشتم ایران (برابر قرن چهاردهم میلادی) و یكی از سخنوران نامی جهان است.
بیش تر شعرهای او غزل هستند كه به غزلیات حافظ شهرت دارند. گرایش حافظ به شیوهٔ سخن پردازی خواجوی كرمانی و شباهت شیوهٔ سخنش با او مشهور است. او از مهم ترین تأثیرگذاران بر شاعران پس از خود شناخته می شود.
در قرون هجدهم و نوزدهم اشعار او به زبان های اروپایی ترجمه شد و نام او به گونه ای به محافل ادبی جهان غرب نیز راه یافت.
هرساله در تاریخ 20 مهرماه مراسم بزرگ داشت حافظ در محل آرامگاه او در شیراز با حضور پژوهشگران ایرانی و خارجی برگزار می شود كه امسال به دلیل تقارن با تاسوعا و عاشورا زودتر برگزار شد.
آرامگاه حافظ در شهر شیراز و در منطقهٔ حافظیّه در فضایی آكنده از عطر و زیبایی گل های جان پرور، درآمیخته با شور اشعار خواجه، واقع شده است. امروزه این مكان یكی از جاذبه های مهمّ گردشگری ایران و فارس به شمار می رود و بسیاری از مشتاقان شعر و اندیشه حافظ را از اطراف جهان به این مكان می كشاند.
خبرنگار: فاطمه هاشمی نیك ** انتشار دهنده: غلامرضا مالك زاده
3002 / 1876
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۶
شیراز- ایرنا مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفت: در زمان كنونی كه جهان در حال گذار است جهان بیش از هر زمان دیگر به عشق و حرفان حافظ و مولانا نیازمند است.