تهران - ایرنا - معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور نسبت به سالمندان مبتلا به آلزایمر در خانه ها ابراز دغدغه و نگرانی كرد و گفت: با توجه به كوچكی خانه های امروزی و همچنین مشكلات شكاف نسلی ، این قشر از سالمندان ممكن است آزار ببینند.

حسین نحوی نژاد روز شنبه همزمان با روز جهانی سالمند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بخشی از سالمندان مبتلا به آلزایمر در خانه های سالمندان نگهداری می شوند و هرچند آمار دقیقی در دست نیست اما طبق آمار مراكز مختلف برآورد می شود حدود 30 درصد از سالمندان در خانه های سالمندان دچار آلزایمر و فراموشی از نوع متوسط به بالا هستند ؛ چون آلزایمر در ابتدا ممكن است تا زمانی كه به اختلالات رفتاری ، عدم كنترل در فرد و مسائلی از این دست برسند، در حد یك فراموشی مختصر بوده و خفیف باشد .
وی خاطرنشان كرد: سالمندان بیمار در خانه های سالمندان از اقدامات درمانی و توانبخشی برخوردار می شوند اما لازم است كه به سالمندان بیمار در خانه ها نیز توجه شود تا تكلیف آنها زیر پا گذاشته نشود.
وی تاكید كرد: اگر بتوانیم به موقع بیماری آلزایمر را تشخیص دهیم به موقع نیز می توانیم آن را درمان كنیم بنابراین در نظر داریم یك برنامه غربالگری آلزایمر در كشور اجرا كنیم.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور گفت: یك سال است كه برای اجرای طرح غربالگری آلزایمر، برنامه ریزی كرده و با حضور اساتید دانشگاه ، تست های آن را استاندارد كردیم.
نحوی نژاد اظهار داشت: این طرح فعلا در یك منطقه از تهران اجرایی خواهد شد و در صورتی كه تست های ما خوب جواب بدهد و نقاط ضعف طرح را بپوشانیم ، سال آینده برای سراسر كشور فراگیر خواهد شد.
وی در پاسخ به این سئوال كه آیا اجرای طرح غربالگری آلزایمر نباید از سوی وزارت بهداشت انجام گیرد، تصریح كرد: كار غربالگری آلزایمر سال ها است كه روی زمین باقی مانده و اگر وزارت بهداشت می خواست آن را انجام دهد تاكنون آن را انجام داده بود؛ بطورقطع نقصی وجود دارد كه بهزیستی دنبال این كار می رود ؛ به باور من نیز وزارت بهداشت با امكاناتی كه دارد می توانست طی 30 سال گذشته وارد این حیطه شود، اگر وزارت بهداشت این كار را انجام دهد ما نیز خوشحال می شویم.
نحوی نژاد یادآور شد: طرح غربالگری آلزایمر از سوی بهزیستی به صورت خانه به خانه و فعلا در منطقه اكباتان تهران آغاز می شود.
به گزارش ایرنا، آلزایمر، رایج‌ترین شكل زوال عقل و نوعی اختلال عملكردی مغز است كه در آن فرد دچار فراموشی می شود.
مبتلایان به آلزایمر دچار مشكلاتی همچون اختلال در درك و بیان مطالب، از دست دادن حافظه، حواس پرتی، نشناختن اشیا و ناتوانی در انجام كارهای ظریف و ساده هستند.
برای پیشگیری از بیماری آلزایمر باید ذخائز مغزی خود را با راهكارهایی مانند حل جدول، حفظ كردن شماره تماس ها و نیم ساعت ورزش مانند پیاده روی یا آیروبیك در روز افزایش دهیم.
اجتمام(4)**9185** 1418
خبرنگار: سادات حسینی خواه / انتشار: مریم برزآبادی