تهران- ایرنا- معاون رییس جمهوری گفت: بازارچه عودلاجان، نخستین بازارچه دایمی صنایع دستی كشور، تجسم همگرایی سه بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

به گزارش روز یكشنبه خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا، مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم گشایش《بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی عودلاجان》تهران اظهار كرد: مدل مشاركتی احیا و مرمت این بازارچه مدل سه ضلعی با همكاری مردم، شهرداری تهران و میراث فرهنگی است.
وی افزود: ما از سه سال قبل مدل مشاركت مردم در احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی فرسوده یا در حال تخریب را در قالب صندوق احیا آغاز كردیم و تا كنون قراردادحدود 200 بنا را با بخش خصوصی امضا كرده ایم.
سلطانی فر ادامه داد: ما دوست داریم مطابق این الگو، مردم به حفظ میراث فرهنگی معتاد شوند كه این نوع اعتیاد بسیار مثبت و پیش برنده است. اعتیاد ارزشمندی كه سعی كردیم در دولت یازدهم آن را بین وزیران و استانداران و سایر مسولان گسترش دهیم.
عودلاجان یا اودلاجان از محله‌های قدیمی شهر تهران است كه از غرب به خیابان ناصرخسرو، از شرق به ری، از شمال به امیر كبیر و از جنوب به 15 خرداد محدود است و سه محله اصلی امامزاده یحیی، پامنار و ناصرخسرو را در بر می‌گیرد كه به دلیل وجود بناهای تاریخی متعدد، بسیار غنی است.
مرمت و بازسازی بازارچه محله عودلاجان از سال 1391 با مشاركت سازمان میراث فرهنگی، شهرداری تهران، و كسبه بازار صورت می‌پذیرد.
قرار است نزدیك به 50 باب مغازه و صنعتكار صنایع دستی از سراسركشور در بازارچه عودلاجان به ارائه و فروش هنر دست خود بپردازند.
عودلاجان، نخستین بازارچه و نمایشگاه دائمی هنرهای سنتی و صنایع دستی در پایتخت است.
در آیین گشایش این بازارچه مسعود سلطانی فر رییس سازمان میراث فرهنگی، پیروز حناچی معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی، بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی، مهدی چمران رییس شورای شهر تهران و عابد ملكی شهردار منطقه 12 تهران حضور داشتند.
سلطانی فر ابراز امیدواری كرد تا همكاری مردم به عنوان بخش خصوصی با دولت در مرمت و بهره برداری از آثار و ابنیه تاریخی ادامه یابد.

** تاسیس بازارچه عودلاجان پیشنهاد 130 نفر از كسبه
معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی نیز گفت: شروع این كار در اواخر سال 1389، یك اقدام داوطلبانه از طرف 130 تن از كسبه بازارچه بود كه اگر بخواهیم در شهر چیزی شبیه به آن را اجرا كنیم به این طرح به عنوان یك طرح آزمایشی احتیاج داشتیم.
پیروز حناچی تاكید كرد: اشتراك در سرمایه گذاری این پروژه با همكاری مردم، شهرداری و میراث فرهنگی یك نمونه موفق بود كه در الگوهای مدیریتی پروژه های جهانی متداول است.

** یزد الگوی اجرای عودلاجان
محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی نیز گفت: فعلا فقط فاز اول بازاردچه مورد مرمت قرار گرفته است و در فازهای بعدی با همكاری شهرداری منطقه 12 كار را ادامه خواهیم داد؛ این نوع مشاركت را پیش از این در یزد اجرا كرده بودیم.
شهردار منطقه 12 تهران هم عنوان كرد: مدل موفق این مشاركت برای بازسازی در خیابان 15 خرداد هم اجرا می شود و برای احیای بافت های تاریخی فرسوده، به مشاركت بیشتر مردم و تخصیص اعتبار لازم نیاز داریم.

** بافت مسكونی عودلاجان هم بازسازی می شود
رییس شورای شهر تهران در بخشی از برنامه گفت: من دوران دبستان و كودكی خود را در این محله گذراندم كه به اطلاق محلی به اینجا محله «اولاجون» می گفتیم.
مهدی چمران اضافه كرد: امیدوارم بتوانیم بعد از این بازارچه، بافت های مسكونی فرسوده این محل را هم به سبك معماری قدیم، بازسازی و احیا كنیم.
مدیركل صادرات و بازاریابی صنایع دستی كشور هم تصریح كرد: از اینكه كشورما كه در جهان سومین رتبه تولید صنایع دستی را به خود اختصاص داده با افتتاح این بازارچه، دارای اولین بازارچه دایمی صنایع دستی شده است خوشحال و ناراحت است؛ خوشنودی برای افتتاح و ناراحتی از اینكه دیرهنگام رخ داده است.
پویا محمودیان افزود: این كار در قلب بازار بزرگ تهران با هدف جذب گردشگر و رونق اقتصادی فعالان صنایع دستی صورت گرفته است.
فراهنگ**3079**1823** خبرنگار: علی اسدی** انتشار دهنده: طاهره نبی اللهی