اين گزارش به نقل از يك مقام وزارت بازرگاني، صنعت و انرژي كره جنوبي اعلام كرد كه صادرات اين كشور در ماه سپتامبر 40 ميليارد و 900 ميليون دلار (آمريكا) بود. اين رقم در سال گذشته در چنين روزي 43 ميليارد و 400 ميليون دلار بود.
اين مقام كه خواست نامش فاش نشود در اين خصوص افزود: اگرچه اين افت صادارت از ماه اوت به يكباره بعد از 19 ماه رشد اتفاق افتاد، اما روند رشد منفي صادارت اين كشور از ماه ژانويه 2015 (دي ماه 1394) آغاز شد و در نهايت در پايان سپتامبر امسال بالاترين افت را تجربه كرده است.
اين مقام در عين حال از كاهش واردات اين كشور در ماه گذشته خبر داد و افزود: واردات كره جنوبي نيز با 2،3 درصد كاهش در ماه گذشته در مقايسه با مدت مشابه سال قبل، 33 ميليارد و 800 ميليون دلار بود.
وي تراز بازرگاني خارجي كشورش در ماه سپتامبر را 7 ميليارد و 100 ميليون دلار اعلام كرد و افزود: البته مازاد بازرگاني اين كشور براي پنجاه و ششمين ماه متوالي به دليل كاهش واردات در مقابل كاهش صادرات، روندي ثابت را داشته است.
براساس اين گزارش، صادرات كره جنوبي به عنوان بزرگ ترين تكيه گاه رشد اقتصادي اين كشور در حالي طي چند ماه اخير كاهش كم سابقهاي را تجربه مي كند كه صادارت كشور همسايه، يعني چين روندي افزايشي را در بازارهاي جهاني طي مي كند.
در واقع، اين كاهش صادرات كره جنوبي به عنوان بزرگترين پيشران رشد اقتصادي اين كشور، از سال 2009 تا كنون در اين كشور بي سابقه بوده است.
اين گزارش بر اساس آمارهاي دولتي منتشر شده در سئول، عوامل مختلفي را به عنوان علل اين كاهش صادرات در كره جنوبي عنوان كرده است كه اصلي ترين آنها كاهش رشد اقتصادي چين به عنوان بزرگ ترين شريك تجاري اين كشور است چرا كه يك چهارم صادرات كره به مقصد چين صورت مي گيرد.
صادرات كره در تمام ماه هاي سال 2015 روندي نزولي داشته است و به همين دليل رشد اقتصادي اين كشور در 2015 به پايين ترين ميزان خود در سه سال اخير رسيد و اين روند كاهشي رشد همچنان تا ماه سپتامبر (روز جمعه) نيز ادامه داشته است.
يونهاپ يكشنبه گذشته نيز گزارش داده بود كه صنايع اين كشور به تدريج قدرت رقابت صادارتي خود را در مقابل توليدات صنعتي و فناوري هاي چين از دست مي دهند.
اين گزارش به نقل از موسسه تجارت بين المللي كره جنوبي (كيتا) اعلام كرده بود كه رشد سريع فناوري و توليدات صنعتي چين موجب شد تا 13 قلم از توليدات صنعتي برتر كره جنوبي كه 5،3 درصد بازار جهاني را در سال 2015 در اختيار داشتند، 4دهم درصد قدرت خود را نسبت به بازار جهاني سال 2011 از دست بدهند.
اين گزارش از صنايع خودرو، نيمه رساناها، كشتي، فولاد، صفحه هاي تخت نمايشي، تجهيزات ارتباطي و مخابراتي بي سيم، رايانه ها و قطعات خودرويي به عنوان اقلام ملي كره جنوبي نام برد كه به تدريج قدرت رقابت صادارتي خود را در مقابل محصولات مشابه چيني از دست داده اند.
آساق**1378**1144* مترجم علي نصيري**انتشار دهنده: عليرضا جباري
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۲
تهران - ايرنا - خبرگزاري يونهاپ كره جنوبي روز يكشنبه از كاهش 5،9 درصدي صادارت اين كشور در ماه سپتامبر در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته به ويژه در زمينه صادرات خودرو و قطعات تلفن همراه خبر داد.