به گزارش ايرنا از واحد علوم و تحقيقات، 'فروزان فقيري' دانشجوي مقطع كارشناسي ارشد رشته فيزيك مركز تحقيقات فيزيك پلاسماي اين واحد، آلاينده هاي ناشي از حمل و نقل و صنايع را دو عامل مهم ايجاد آلودگي هوا در محيط هاي شهري و صنعتي عنوان كرد و گفت: هوايي كه تنفس مي كنيم ارتباط مستقيمي با سلامتي ما دارد و افزايش عوارض قلبي و عروقي از جمله اثرات آلودگي هوا بر سلامت انسان است.
وي با بيان اينكه حذف و كاهش ريزگردها و آلودگي هوا در محيطهاي شهري و صنعتي از جمله دغدغه هاي اصلي امروز در دنيا است كه بدون ارزيابي علمي و داشتن اطلاعات كامل مرتبط با سنجش آلودگي ها دشوار خواهد بود، افزود: به همين منظور با بررسي و تحقيقاتي كه انجام شد، اقدام به ارتقا و تجهيز دستگاه قبلي خود ' سنجش آلودگي هاي محيطي با ثبت و كنترل از راه دور' به تكنولوژي هوشمند (IoT) كردم.
فقيري توضيح داد: استفاده از تكنولوژي (IoT) در دستگاه سنجش آلودگي هاي محيطي، موجب كاهش هزينه ها نسبت به نمونه خارجي، قابليت حمل آسان، اندازهگيري غلظت آلودگي هوا و گازهاي توليد شده در صنعت به صورت لحظه اي و همچنين قابليت اندازه گيري پارامترهاي ديگري نظير دما، فشار، رطوبت و گرد وغبار شد.
وي افزود: در اين سيستم، اطلاعات اندازه گيري شده توسط بلوتوث به صورت آني به يك دستگاه گوشي اندرويد انتقال و نمايش داده مي شود و كارآيي مهم، جديد و قابل توجه اين نمونه توليد شده به تمام نمونه هاي موجود در بازار جهاني، هوشمندسازي (IoT) و ارتباط گوشي همراه با اين دستگاه از طريق اينترنت است، به طوري كه ارتباط بين دستگاه و گوشي (هر دو با قابليت تحرك) و در هر فاصله اي امكانپذير است.
دانشجوي واحد علوم و تحقيقات تصريح كرد: علاوه بر استفاده شخصي در منازل و محيط هاي كاري، سازمانها و مراكز عمومي شامل بيمارستان ها، مدارس، دانشگاه ها، مي توان از اين دستگاه در اندازه گيري گازهاي توليد شده در واحدهاي صنعتي و كارخانجات نيز استفاده كرد.
طراحي و ساخت اين دستگاه با راهنمايي دكتر 'محمود قرآن نويس' رئيس مركز تحقيقات فيزيك پلاسما و دكتر 'هومن اخوان' عضو هيأت علمي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي صورت گرفته است.
علمي**1055** 1440
دريافت كننده: زينب كارگر** انتشار دهنده: معصومه گلشن
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۴
تهران-ايرنا- دانشجوي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي كه پيش از اين موفق به طراحي و ساخت دستگاه سنجش آلودگيهاي محيطي با ثبت و كنترل از راه دور شده بود، اين دستاورد علمي خود را ارتقا داد.