تهران - ایرنا - رئیس جامعه دامپزشكان ایران از پیشنهاد شورای شهر برای در نظر گرفتن روز 14 مهر به عنوان روز تهران كه منطبق با روز دامپزشك است، انتقاد كرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «پیام محبی» روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دامپزشكی و روز دامپزشك در 14 مهرماه افزود: جامعه دامپزشكی كشور تنها این روز را برای رساندن صدای خود و برگزاری مناسبات می دانند و در صورت نامگذاری این روز به نام روز تهران، روز دامپزشك اثرگذاری خود را از دست خواهد داد.
وی تاكید كرد: از 17 سال پیش روز چهاردهم مهرماه به عنوان روز ملی دامپزشكی نامگذاری شده بود و به نظر می رسد كه نیاز باشد برای اعضای شورای اسلامی شهر تهران نقش دامپزشكی را در سلامت و زیرساخت بهداشت كشور تببین شود.
به گزارش ایرنا، شورای شهر تهران مرداد ماه امسال تعیین 14 مهر به عنوان «روز تهران، روز پایتخت» را به تصویب رساند تا به عنوان پیشنهاد در شورای فرهنگ عمومی كشور مطرح شود.
در صورت تصویب این پیشنهاد در شورای فرهنگ عمومی، عناوین این روز در تقویم رسمی كشور ثبت خواهد شد.

** تاثیر نظارت بربهداشت محصولات دامی منجر به صادرات
وی درباره قطع نشدن ارتباط مالی دامپزشكان ناظر با كشتارگاه‌های دام نیز گفت: نظارت بهداشتی بر فرآورده‌های خام دامی یكی از بزرگترین چالش‌های سازمان دامپزشكی كشور است كه این امر می تواند بر صادرات محصولات دامی به كشورهای دیگر تأثیرگذار باشد.
وی افزود: حتی قانونگذار پیش‌بینی كرد تا ارتباط مالی بین دامپزشك و این گونه مراكز قطع شود اما این موضوع باید با همكاری نظام دامپزشكی و تشكل‌های صنفی حل شود؛ در این زمینه جلساتی برگزار شده كه هنوز به نتیجه نرسیده است.
محبی به موازی كاری وزارتخانه های متعدد در بخش سلامت و بهداشت دام و انسان اشاره كرد و گفت: این موضوع، از مهمترین معضلات این بخش است؛ ضمن اینكه ساختار بهداشتی كشور ما سنتی و قدیمی بوده و تغییر نكرده است در حالی كه دامپزشكان نیز همانند پزشكان در حد نیاز از بیماری‌های انسان و دامی مطلع هستند.

** مراقبت ذبح غیربهداشتی دام در ایام محرم باشید
رئیس جامعه دامپزشكان ایران به احتمال آلودگی دام های ذبح شده در ایام محرم هشدار داد و و از مردم خواست از كشتار غیربهداشتی دام درمعابر عمومی پرهیز و اصول بهداشتی را رعایت كنند.
وی اظهارداشت: این اعتقاد كه غذا و نذوراتی توزیع شده در ماه محرم در بین مردم، عاری از هرگونه آلودگی است، هیچ سندیت علمی ندارد و همه باید شرایط اصول بهداشتی را رعایت كنند.
محبی با تاكید بر اینكه از سوی سازمان دامپزشكی كشور كشتار دام در خیابان ها منع شده است، اضافه كرد: اینكه ذبح دام باید در تكایا و حسینیه ها و در روزهای تاسوعا و عاشورا در حضور هیات های مذهبی انجام شود كار درستی نیست زیرا خون قربانی می تواند موجب آلودگی محیط زیست و جامعه انسانی شود؛ به طور نمونه «تب كریمه كنگو» از جمله بیماری هایی است كه احتمال انتقال آن از این طریق به انسان وجود دارد.
این مقام مسئول پیشنهاد كرد: بهتر است برای تهیه نذورات، دام ذبح‌شده را از مراكز قانونی و استاندارد تهیه و یا دام را در مراكز مورد نظر سازمان دامپزشكی ذبح كنند.
محبی در پایان از برگزاری چهارمین دوره انتخابات شوراهای استانی نظام دامپزشكی در هفتم آباماه ماه امسال خبر داد و گفت: این انتخابات با چهار سال وقفه برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، 14 مهر در تقویم رسمی كشور به عنوان روز ملی دامپزشكی نامگذاری شده است.
اقتصام**9186 **2025** خبرنگار: هما همت خواه** انتشار دهنده: لیلا جودی