تهران- ایرنا- سفیر عراق در ایران در پاسخ به سخنان هاشمی رفسنجانی كه گفت «خوب نیست مردم دو كشور، مخصوصاً زائران در مرزها معطل شوند» گفت: قول می‌دهیم كه به طرف لغو روادید و ویزا برویم تا مردم دو كشور برای سفر به ایران و عراق مشكل نداشته باشند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی مجمع تشخیص مصلحت نظام، «راجح صابر عبود الموسوی» سفیر عراق در تهران امروز- سه شنبه- با آیت الله اكبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دیدار كرد.
عبود الموسوی، ایران را كشور دوم برای مردم عراق دانست و از امام راحل، آیت‌الله خامنه‌ای و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عنوان افتخارات جهان اسلام و مردم عراق یاد كرد و گفت: به ایران به عنوان كشوری مقتدر در جهان تشیّع افتخار می‌كنیم كه با ولایت فقیه، شیوه‌ای جدید پی‌ریزی كرد.
سفیر عراق در تهران با اشاره به قدمت همكاری‌ها و روابط مردم دو كشور ایران و عراق، گفت: مسؤولین كشورم وقتی مرا برای این مسؤولیت می‌فرستادند، تأكید ‌كردند كه شما به كشوری می‌روید كه برای عراق مهمترین كشور جهان است.
وی موقعیت استراتژیك ایران و عراق، وجود عتبات عالیات ائمه در دو كشور، مكتب و مذهب مشترك و مرزهای مشترك را ویژگی‌های مشترك دو كشور دانست و گفت: دشمنان حق دارند نسبت به ایران نگران باشند، چون دیدند كه در عین تحریم‌های چند ساله، چه پیشرفت‌ها و آبادانی‌هایی دارد.
صابر عبود الموسوی با ارائه گزارشی از آخرین تحولات عراق و كشورهای منطقه و ارائه تحلیلی از اهداف تشكیل و حمایت غربی‌ها از گروه‌های تروریستی در منطقه، گفت: به صراحت می‌گوییم كه اگر ایران نبود، تروریست‌ها تمام منطقه را زیرورو می‌كردند و سازمان ملل باید از ایران به خاطر نقش‌های ارزنده برای حفظ امنیت منطقه تشكر و تقدیر نمایند.
سفیر جدید عراق در ایران با ابراز رضایت از گسترش روز افزون روابط ایران و عراق، گفت: روابط استراتژیك دولت‌های بغداد و تهران، به خاطر روابط تاریخی و اشتراكات فرهنگی مردم دو كشور است.
وی عقیده به شیعه را برنامه مشترك مردم ایران و عراق دانست و گفت: ما افتخار می‌كنیم كه در شیعه و تعالیم خویش خشونت علیه هم نوعان نداریم.
سفیر عراق همچنین از برنامه‌های مسؤولان نهادهای مربوط دو كشور ایران و عراق برای برگزاری مشترك مراسم اربعین امسال گفت و افزود: امیدواریم امسال هم شاهد معجزه راهپیمایی اربعین حسینی باشیم.
** ایران و عراق می توانند حرف اول را در منطقه بزنند
آیت الله اكبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این دیدار به امتیازات ایران و عراق در نیروی انسانی، منابع طبیعی و تاریخی، شیعی، اسلامی اشاره كرد و گفت: اگر ایران و عراق با هم باشند، حرف اول را در منطقه می‌زنند.
هاشمی رفسنجانی، مردم عراق را دارای تاریخی طولانی دانست و افزود: برنامه‌ریزی برای جنگ هشت ساله و همراهی دیكتاتوری چون صدام با آن برنامه‌ها، در راستای اهداف استعمارگران در جهت تضعیف دو كشور بود.
وی ادامه داد: اگر چه در دوره‌های مختلف این كشور تحت فشارهای استبدادگران و استعمارگران بوده، اما شخصیت‌های تاریخی عراق همیشه درخشیده‌اند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح تاریخ دو سه قرن اخیر عراق و حتی منطقه خاورمیانه گفت: اتفاقات تاریخی چون تجزیه طلبی‌ها و آوردن یهودیان به منطقه و درگیری‌های قومی و مذهبی در عراق، فرصتی برای مردم كشور شما برای بروز استعدادها نگذاشت.
هاشمی رفسنجانی با ارائه تحلیلی از اتفاقات 15 سال گذشته عراق و فراز و فرود حضور قدرت‌های جهانی از جمله آمریكا گفت: پس از سال‌ها اشغال، آنها فهمیدند كه نمی‌توانند در عراق بمانند و این نشان از اراده مردم برای اداره كشورشان است.

* دشمنان عراق برنامه هایی همچون دامن زدن به تفرقه‌های قومی و مذهبی دارند
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز رضایت از پیروزی‌های چند ماه اخیر مردم و دولت عراق برای عقب راندن تروریست‌های داعش، به خصوص از نزدیكی‌های بغداد گفت: مطمئن باشید كه دشمنان عراق، برنامه‌های دیگری خواهند داشت كه اول دامن زدن به تفرقه‌های قومی و مذهبی است. وی ایجاد اختلاف بین احزاب شیعی عراق را نقشه شوم دشمنان برای كم كردن تأثیر شیعیان دانست و با اشاره به تجربه‌های ایران برای مقابله با توطئه‌ها و نقشه‌های تجزیه طلبی، شورش‌ها و ترورها گفت: پس از ناامیدی دشمنان، جنگ حزب بعث علیه ایران را راه انداختند كه شرق، غرب و ارتجاع، از ارتش بعث حمایت می‌كردند.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به مقاطع مختلف دفاع مقدس 8 ساله ایران گفت: در همه سال‌های جنگ كه قدرت‌های غرب و شرق از صدام حمایت می‌كردند، ایران در تحریم بود و حتی تجهیزاتی را كه پولشان را داده بودیم، به ما نمی‌دادند.
*كشور خود را در مسیر پیشرفت قرار دادیم
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری پیروزی سیاسی ایران در جنگ، به تحلیل برنامه‌های سازندگی و جبران عقب‌ماندگی‌های تاریخی و عقب‌افتادگی‌های 8 ساله جنگ پرداخت و گفت: كشور خود را در مسیر پیشرفت قرار دادیم.
وی افزود: همه این مسایل را گفتم كه بگویم تجربه ما نشان می‌دهد شما هم می‌توانید این مسیر را بپیمایید، چرا كه هم جمعیت كمتری دارید و هم همسایه‌ای چون ایران دارید كه حاضر است به برادران و خواهران خود در عراق كمك كند.
هاشمی رفسنجانی دامن زدن به اختلافات مذهبی بین شیعه و سنی و اختلاف قومی بین كردها و اعراب و تركمن‌ها را به ضرر تمامیت ارضی عراق دانست و گفت: این اختلافات، عراق را به سه كشور كوچك و ضعیف تبدیل می‌كند كه دیگر این افتخارات را نخواهد داشت.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، وجود عتبات عالیات را سرمایه‌ای بسیار ارزشمند برای كشور عراق دانست و با اشاره به عشق مردم دو كشور ایران و عراق برای زیارت قبور ائمه، گفت: باید از این سرمایه در جهت تقویت روابط دو كشور و برای پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای تهران و بغداد استفاده كرد.
وی با اظهار امیدواری برای پایان اختلافات سیاسی كشورهای منطقه، گفت: منطقه مربوط به كشورهای منطقه است و نباید بگذاریم دیگران برای ما تصمیم بگیرند.
سیام**3061**3070**1449*تنظیم كننده: میترا بلندقامتی*انتشاردهنده: امیر كاردان راد