به گزارش ایرنا، مدیر كمیته علمی این همایش با بیان اینكه سفرنامه ناصرخسرو اولین سفرنامه جهان اسلام محسوب می شود، گفت: حكیم ناصرخسرو هزار سال قبل از سفرنامه نویسانی مانند ماركوپولو پا به این عرصه گذاشته است ولی به دلیل عدم معرفی كار بزرگ این حكیم شیعه به جامعه اسلامی امروز خیلی از مردم به ویژه جوانان، این شاعر و فیلسوف ایرانی را به خوبی نمی شناسند.
احمد ابوحمزه ادامه داد: هدف اصلی این همایش معرفی آثار ناصر خسرو به ویژه سفرنامه وی به دانشجویان، اساتید، فرهنگیان و فرهیختگان است، تا به كمك این نخبگان فكری، حكیم ناصرخسرو به جامعه به ویژه جوانان معرفی شود.
وی با اشاره به رشد صنعت گردشگری در جهان، خاطر نشان كرد: كشورهای مختلف برای توسعه صنعت گردشگری خود از نام گردشگران و سفرنامه نویسانشان برای ساخت نماد و الگویی برای جوانان خود استفاده می كنند ولی در كشور ما به دلیل كم كاریهای فرهنگی صورت گرفته، جوانان از گردشگران غربی مانند ماركوپولو الگو می گیرند.
ابوحمزه اظهار امیدوار كرد: همایش هایی مانند بزرگداشت هزاره حضور حكیم ناصرخسرو قبادیانی باید در كشور تداوم یابد تا جوانان به خوبی با اهمیت كار این حكیم والا مقام آشنا شوند و با الگو قرار دادنش به گردشگری بپردازند.
عضو هیات علمی مركز پژوهشهای ایرانشناسی و اسلامشناسی سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران نیز در این همایش اظهار داشت: ناصر خسرو اهل خراسان است و در سفر خود از سرخس تا خوی به بیان ویژگی های شهرهای مسیر پرداخته و سفر ارزشمند او باید دوباره به نسل امروز معرفی شود.
حسن جعفری مذهب در ادامه افزود: سفرنامه ناصرخسرو مربوط به 6 سال گشت و گذار او در آسیای غربی بوده است و بعد از بازگشت از این مسافرت بود كه او حكیم، شاعر، متكلم و خطیبی توانمند شد.
وی لزوم توجه و بهكارگیری اقداماتی برای احیا و باز معرفی سفرنامه ناصرخسرو را وظیفه نهادهای فرهنگی دانست.
جعفری مذهب افزود: من در گذشته خیلی به ماركوپولو استناد میكردم اما جوانان ما نباید با حضور كسی مثل ناصرخسرو در تاریخ كشورشان به دنبال یك خارجی بگردند.
سرپرست پردیس شهید مفتح شهرری نیز در سخنانی، ناصر خسرو را حجت دین و مروج تشیع در ایران دانست.
مهران بیغمی افزود: در دیوان اشعار نصر خسرو آیات و احادیث موج می زند و این نشان میدهد كه وی از ارادتمندان به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بوده است.
رونمایی تمبر همایش و بر پایی نمایشگاه و كارگاه خطاطی اشعار ناصرخسرو در پردیس شهید مفتح شهرستان ری از جمله بخش های این همایش بود.
ابومعین ناصر بن خسرو بن حارث قبادیانی بلخی، معروف به ناصرخسرو در 394 هجری قمری در قبادیان بلخ دیده به جهان گشود و در 481 هجری قمری در بدخشان چشم از جهان فرو بست.
وی از شاعران بزرگ فارسیزبان، فیلسوف، حكیم و جهانگرد ایرانی و از مبلغان مذهب اسماعیلی بود.
دیوان اشعار فارسی ، دیوان اشعار عربی، روشنایینامه، سعادتنامه، دلیلالمتحرین، جامعالحكمتین، خوانالاخوان، زادالمسافرین، گشایش و رهایش وجه دین و سفرنامه كه مشتمل بر بخشی از مشاهدات سفر هفت ساله وی بوده و یكی از منابع مهم جغرافیای تاریخی به حساب میآید از جمله آثار این شاعر و جهانگرد ایرانی است.
3218 / 6139
خبرنگار: امیر جعفری سرگزه** انتشاردهنده: محمد بیدارمنش
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۴
شهرری ـ ایرنا ـ همایش بزرگداشت 'هزاره حضور حكیم ناصرخسرو قبادیانی در سرزمین ری' روز چهارشنبه با حضور جمعی از فرهیختگان، فرهنگیان، استادان دانشگاه و دانشجویان در پردیس شهید مفتح شهرری برگزار شد.