حجت الاسلام عليرضا الهي منش روز چهارشنبه در حاشيه همايش شوراهاي امر به معروف و نهي از منكر دستگاه هاي اجرايي، دانشگاهها و آموزش و پرورش استان در گفت و گو با ايرنا افزود: قانون حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منكر پشتوانه محكمي براي براي آمران به معروف و ناهيان از منكر ايجاد كرده است.
وي گفت: براساس ماده چهار قانون حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منكر ، مراتب امر به معروف و نهي از منكر، قالبي، زباني، نوشتاري و عملي است كه مراتب زباني و نوشتاري آن وظيفه آحاد مردم و دولت است و مرتبه عملي آن در موارد و حدودي كه قوانين مقرر كرده تنها وظيفه دولت است.
وي ادامه داد: همچنين در قانون حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منكر تصويب شد در اجراي امر به معروف و نهي از منكر نمي توان متعرض حيثيت، جان، مال، شغل و حريم خصوصي مردم شد.
به گزارش ايرنا، الهي منش يادآور شد: بر اساس اين قانون اماكني كه بدون تجسس در منظر و معرض ديد عموم مردم قرار مي گيرد مانند سرويس پله ها، پشت بام، آسانسور، آپارتمان ها و حتي وسايل نقليه و غيره جزو حريم خصوصي مطرح نيست.
وي بيان كرد: هيچ فردي يا گروهي در جامعه حق ندارد به بهانه امر به معروف و نهي از منكر به توهين، ضرب و جرح و افترا بپردازد نمي توان به هيچ وجه ساير افراد جامعه را مورد تعرض، جرح، قتل، توهين و غيره قرار داد در اين صورت بر اساس قانون مجازات اسلامي مجازات خواهد شد.
وي اظهار كرد: بر اساس ماده هفت قانون مذكور، مجازات افرادي كه به اعمال مجرمانه نسبت به امر به معروف و نهي از منكر مبادرت كنند نهادهاي ارفاقي در خصوص تخفيف يا تعليق محروم هستند و همچنين صدور حكم مجازات قابل تعويق نيست.
وي افزود: هيچكس در نظام اسلامي چه اشخاص حقوقي و چه حقيقي حق ندارد در اجراي امر به معروف و نهي از منكر مانع ايجاد كند كه اگر مانعي در اين امر ايجاد شود خود جرم محسوب مي شود و موجب محكوميت وي مي شود.
در اين همايش 21 حكم شوراي امر به معروف و نهي از منكر اعطا شد.
* 7557** 6054** خبرنگار - رقيه محمدي- انتشار دهنده- مريم پنجابي*
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۹
بيرجند - ايرنا - جانشين دادستان نظامي خراسان جنوبي گفت: بر اساس قانون حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منكر، همه ما در برابر امر به معروف و نهي از منكر مسئول هستند.