تهران - ایرنا - معاون اروپا و آمریكا وزیر امور خارجه گفت: در دوران پسا تحریم همكاری های بین المللی ایران در زمینه فعالیت های صلح آمیز هسته ای با برخی كشورها آغاز شده است كه شروع همكاری چین با ایران در آب سنگین اراك از جمله آنهاست.

به گزارش ایرنا، مجید تخت روانچی این مطلب را روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری نهمین نمایشگاه بین المللی نانو عنوان كرد و گفت: در زمان حاضر با كشورهای روسیه و فرانسه دررابطه با فعالیت های صلح آمیز هسته ای ،همكاری خود را آغاز كرده ایم.
وی همچنین خاطرنشان كرد: دوران پسا تحریم زمینه مناسبی را برای تبادلات علمی، دانشگاهی و پژوهشی برای ایران در حوزه‌های مختلف فراهم كرده است.
وی اضافه كرد: تولید علم توسط جوانان متخصص ایرانی نهادینه شده و وجود چند دانشگاه معتبر ایرانی در جهان، زمینه را برای تبادل علمی بین ایران و برخی از كشور ها به وجود آورده است.
معاون وزیر امور خارجه ایران بیان كرد: وزارت امور خارجه از هرگونه فعالیت و همكاری های علمی با كشورهای خارجی حمایت می كند و انتقال دانش فنی در تمام زمینه های اقتصادی از مهم ترین اهداف ما در دوران پسا تحریم است.
تخت روانچی افزود: انتقال دانش و فناوری به ایران در تمام قراردادهای اقتصادی از اولویت های ماست تا با تولید محصولات دانش بنیان بتوانیم جایگاه ایران را در سطح بین المللی ارتقا دهیم.
وی با اشاره به ظرفیت های علمی ایرانیان مقیم خارج از كشور گفت: خوشبختانه ایرانیان مقیم خارج كشور نیز از ظرفیت های علمی بالای در جهان برخوردارند و وزارت امور خارجه، همكاری های علمی با ایرانیان را برای جامعه بشری و سایر كشورهای جهان بسیار مثبت ارزیابی می كند.
این مقام مسئول در وزارت خارجه ادامه داد: هم اكنون در بسیاری از بخش ها همكاری های علمی كشورها با ایران آغاز شده است.

** دولت از همكاری با دانشگاه ها ومراكز بین المللی حمایت می كند
معاون اروپا و آمریكای وزیر امور خارجه گفت: دولت از هرگونه همكاری علمی، فناوری، دانشگاهی و پژوهشی با دانشگاه ها و مراكز علمی بین المللی حمایت می كند.
تخت روانچی افزود: دولت در صدد رشد شتابان در تولید علم است و امروز گفتمان علم، بین نخبگان ایرانی بسیار مورد توجه قرار گرفته است؛ بنابراین ما در صددیم از ظرفیت های داخلی برای تعامل با شركت های دانش بنیان استفاده كنیم.
وی با اشاره به اهمیت دوران پسا تحریم اظهار كرد: وزارت امور خارجه در این دوران مسئولیت بزرگی را برعهده دارد و از هر گونه تبادل استاد، دانشجو و پژوهشگر، حمایت كامل را می كند.
تخت روانچی افزود: این امر نه تنها به نفع جوامع بشری است كه همه كشورهای نیز می توانند از این تبادل نیرو بهره ببرند.
به گزارش ایرنا، نهمین نمایشگاه فناوری نانو صبح روز چهارشنبه 14 مهرماه سال جاری با حضور 160 نهاد فعال در این حوزه در نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به كار كرد و تا 17 مهر ماه ادامه دارد.
اقتصام**1108**1776
خبرنگار: ایرج منصوری**انتشاردهنده:لیلا خطیب زاده