تبريز- ايرنا - معاون امور شهرداري هاي سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور با بيان اينكه تا زمان صدور پايان كار، متولي نظارت بر ايمني ساختمان ها مشخص و پس از ساخت و در هنگام بهره‌برداري، متولي نظارت در ايمني مشخص نيست، گفت: در لايحه مديريت يكپارچه ايمني شهر و روستا اين متولي مشخص شده است.

به گزارش ايرنا، علي نوذرپور روز پنجشنبه در حاشيه برگزاري يازدهمين المپياد عملياتي- ورزشي آتش نشانان كشور اعلام كرد: لايحه مديريت يكپارچه ايمني شهر و روستا براي قرار گرفتن در سير مراحل تصويب، از سوي وزارت كشور تقديم دولت شده و بررسي آن به زودي در كميسيون خاص امور كلانشهر تهران و ساير كلانشهرها آغاز مي شود.
وي گفت: لايحه مديريت يكپارچه ايمني شهر و روستا يكي از تكاليف مندرج در مصوبه هيات وزيران در زمينه آتش نشاني و امور ايمني است كه دي ماه 1393 به تصويب هيات وزيران رسيد و ابلاغ شد.
وي افزود: به موجب اين مصوبه، مسئوليت تدوين لايحه مديريت يكپارچه ايمني شهر و روستا با هدف ارتقاء سطح ايمني شهرها و روستاهاي كشور با رويكرد هماهنگي دستگاه هاي مرتبط با مديريت ايمني از سوي دولت به وزارت كشور(سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور) واگذار شد و پيش نويس اين لايحه در13 بند تهيه شده است.
نوذرپور اظهاركرد: تعيين مرجع ملي جهت تدوين ضوابط و مقررات، هماهنگي بين دستگاه ها و نظارت بر ايمني و ايجاد مديريت يكپارچه آتش نشاني، امداد و نجات و نظارت بر ايمني كليه اماكن، ساختمان‌ها و مستحدثات از جمله نكات شاخص مورد توجه در تدوين اين لايحه است.
وي، پيش بيني منابع درآمدي پايدار براي شهرداري‌ها در حوزه ايمني و پيش بيني راهكار‌ها و سازو كار برخورد قانوني با اماكن، ساختمان‌ها و مستحدثات نا ايمن و رفع خطر از آنها را از ديگر نكات شاخص مورد توجه در تدوين اين لايحه برشمرد.
نوذرپور با بيان اينكه در زمان حاضر يكي از مشكلات عمده كشور در حوزه ايمني و خدمات آتش‌نشاني، وضعيت ساختمان‌هاست، افزود: در زمان حاضر بازرسان وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي به ايمني كارگاه ها رسيدگي مي كنند اما در خصوص رسيدگي به ساير ساختمان‌ها در هنگام بهره‌برداري متولي نظارت مشخص نيست.
وي گفت: در پيش نويس لايحه مديريت يكپارچه ايمني شهر و روستا، مديريت اجرايي ايمني در سه موضوع آتش‌نشاني، امداد و نجات و نظارت بر ايمني ساختمان‌ها به صورت يكپارچه و با يك متولي واحد در نظر گرفته شده است.
نوذرپور با بيان اينكه يكي از رويكردهاي قالب در اين لايحه توجه به فضاهاي بين شهرها و روستاهاست، اضافه كرد: در اين لايحه اجازه فعاليت و كمك‌رساني در حوزه ايمني و آتش‌نشاني براي سازمان‌هاي آتش‌نشاني كلانشهرها خارج از محدوده حريم مشخص و براي آن منابع مالي پيش‌بيني شده است و بدين ترتيب آتش‌نشاني ها مي‌توانند در خارج از محدوده حريم شهرها، هنگام بروز حادثه عمليات اطفاي حريق و كمك‌رساني را انجام دهند.
وي با اشاره به اينكه يازدهمين المپياد عملياتي- ورزشي آتش نشانان كشور امسال براي نخستين بار بصورت متمركز و به ميزباني سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري تبريز در حال برگزاري است، گفت: تجربه سال هاي گذشته نشان مي دهد برگزاري اين مسابقات تاثير مثبتي در ايفاي نقش حرفه اي جامعه آتش نشانان كشور داشته است.
نوذرپور، ايجاد مهارت، دقت و افزايش سرعت عمل، بالا بردن توان عملياتي و افزايش اعتماد عمومي به توانمندي آتش نشانان و امدادگران كشور، تبادل اطلاعات و انتقال تجارب بين آتش نشانان را از جمله اهداف مهم برگزاري اين المپياد برشمرد.
اين المپياد با حضور 900 آتش نشان ورزشكار در قالب 127 تيم از 43 سازمان آتش نشاني از هشتم تا 15 مهر در بخش عمومي شامل 2 رشته طناب كشي و شناي استقامت به مسافت 400 متر و بخش تخصصي شامل دوي 4 در 100 متر امدادي، دوي 100 متر، آبرساني با موتور پمپ، صعود و فرود (راپل) تخليه اضطراري از ساختمان و عمليات تركيبي امداد و اطفاي آتش سوزي در تبريز در حال برگزاري است.
خبرنگار: پرويز انصاري ** انتشار دهنده: محمد عزيزي راد
3071/518