به گزارش ایرنا عباس آخوندی پنجشنبه شب در چهارمین شورای اداری استان كردستان در سنندج افزود: هم اكنون تمامی افراد می توانند با سپرده گذاری 100 میلیون ریالی در بانك عامل تا سقف 700 میلیون تسهیلات هشت درصدی دریافت كنند.
وی اضافه كرد: همچنین در این طرح یك خانواده می تواند با سپرده گذاری 2 عضو خود تسهیلات دریافتی را تا سقف یك میلیارد و 400 میلیون ریال افزایش دهد.
به گفته وی دولت با عدم ورود به بخش مسكن سازی به دنبال اعطای حق انتخاب به خانواده ها در خرید و ساخت مسكن است تا تجربه های تلخ رشد قیمت مسكن، افت كیفیت ساخت و تاخیر در تحویل به مردم تكرار نشود.
وی مسكن مهر و ایجاد برخی مشكلات به مردم را نتیجه ورود دولت به ساخت مسكن عنوان كرد و افزود: دولت با عزمی جدی به دنبال رفع مشكلات زیر بنایی و روبنایی مسكن مهر در تمام نقاط كشور است.
به گفته آخوندی 35 هزار واحد برای مسكن مهر استان كردستان تصویب شده بوده كه هم اكنون 25 هزار واحد آن تحویل متقاضیان شده و 10 هزار واحد دیگر نیز در دست اقدام برای تكمیل است.
** كریدور شمال – جنوب نقش محوری در توسعه آینده ایران دارد
وزیر راه و شهرسازی گفت: كریدور شمال – جنوب به دلیل اینكه كوتاه ترین مسیر برای اتصال اروپا به خلیج فارس است نقش محوری در توسعه آینده ایران دارد.
آخوندی افزود: این كریدور به طول 450 كیلومتر از استان های مختلفی در شمال، غرب و جنوب غرب كشور عبور می كند و 30 درصد از جمعیت كشور را تحت پوشش قرار می دهد.
وی اضافه كرد: علاوه بر استفاده ترافیكی از این كریدور، 10 پایانه مرزی كشور از آن بهره مند و با اتصال بندر امام خمینی (ره) در شهرستان ماهشر استان خوزستان به مرز بازرگان شهرستان ماكو آذربایجان غربی عمده تجارت و توسعه اقتصادی كشور در حاشیه رشته كوه زاگرس رقم می خورد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: حدود 320 كیلومتر از این كریدور ارتباطی از استان كردستان عبور می كند كه تا كنون 120 كیلومتر آن به بهره برداری رسیده و 120 كیلومتر آن در دست احداث و 80 كیلومتر نیز در سال جاری به پیمانكار واگذار می شود.
به گفته آخوندی، 70 كیلومتر از 120 كیلومتر احداث شده بلوك میاندوآب به كرمانشاه، امروز با صرف بیش از یك هزار و 500 میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است.
وی با بیان اینكه ظرفیت های متعدد لجستیك از جمله سكونت، صنعت، گردشگری و توریسم زاگرس نشینان (حاشیه رشته كوه زاگرس) در مسیر این كریدور قرار دارند افزود: دولت تدبیر و امید در سه سال گذشته تمركز جدی برای اجرای این طرح گذاشته و آن را وارد نظام برنامه ریزی كشور كرده است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینكه مسیر سنندج به مریوان از دیگر طرح های بزرگراهی كشور در كردستان است و شرق این استان را به مرز ترانزیتی باشماق هم متصل می كند گفت: این مسیر به طول 105 كیلومتر و به علت قرار گیری در كوه ها سه تونل در آن احداث می شود.
آخوندی گفت: قسمت اول آن 30 كیلومتر طول دارد و 2 تونل 'همرو' به طول یك هزار و 326 متر و 'گزردره' به طول 322 در این مسیر قرار دارند كه تنها روانسازی و لاینینگ پاركینگ آنها باقی آمانده است.
وی اضافه كرد: در قسمت دوم كه به طول 22 كیلومتر است و تونل باغان به طول یك هزار و 886 متر در این مسیر قرار دارد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: تكمیل شبكه راه روستایی نیازمند احداث 2 هزار و 200 كیلومتر است و دولت تدبیر و امید هم اكنون احداث یك هزار كیلومتر از این میزان را در دستور كار خود قرار داده است.
** نوسازی ناوگان هوایی با هدف ایجاد پرواز در فرودگاه های كوچك است
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دولت با انعقاد تفاهم نامه های متعدد خارجی و داخلی به دنبال نوسازی ناوگان هوایی است تا پرواز در فرودگاه های متوسط را افزایش و از سرگیری كند.
آخوندی با اشاره به اینكه هم اكنون حدود 60 فرودگاه در كشور وجود دارد افزود: 10 فرودگاه بزرگ 80 درصد از پروازهای كشور را به خود اختصاص داده و فرودگاه های دیگر به دلیل كمبود مسافر از درصد كمی برخوردار هستند.
وی گفت: در نوسازی ناوگان هواپیمایی كشور، عمده اهداف، خرید هواپیماهای كوچك با گنجایش كم مسافر است تا شركت های هواپیمایی توجیه اقتصادی برای دایر كردن پروازها در فرودگاه های كوچك و متوسط داشته باشند.
به گفته آخوندی از آبان امسال در روزهای شنبه و چهارشنبه هر هفته، تعداد پروازهای فرودگاه سنندج از 6 پرواز به هشت پرواز افزایش می یابد و طرح احداث فروگاه سقز این استان نیز در حال اجرا است.
** احداث شبكه ریلی به كردستان سال آینده آغاز می شود
به گفته وزیر راه و شهرسازی احداث راه آهن كردستان نیز همزمان با بهره برداری از راه آهن استان همدان در بهار سال آینده آغاز می شود.
آخوندی افزود: هم اكنون 30 درصد زیرسازی شبكه ریلی به سمت كردستان انجام شده و امروز مقرر شد ایستگاه راه آهن كردستان در محدوده شهر سنندج مكان یابی و نسبت به انجام مقدمات احداث آن اقدام شود.
وی برخورداری از خطوط ریلی را از مطالبه های مردمی عنوان كرد و گفت: اجرای این طرح نیازمند اتصال به شبكه بوده و تمام نشدن راه آهن همدان مهمترین علت در اجرا نشدن آن است.
عباس آخوندی امروز پنجشنبه 15 مهر به همراه معاونان خود به استان كردستان برای بهره برداری از 70 كیلومتر بزرگراه و 80 كیلومتر راه روستایی به این استان سفر كرده است.
بهره برداری از كنارگذر سقز به طول 12 كیلومتر، قطعه 9 بزرگراه كرمانشاه به میاندوآب در كامیاران استان كردستان به طول 10 كیلومتر، باند دوم سنندج به همدان به طول 12 كیلومتر توسط وزیر راه و شهرسازی انجام شد.
امروز در بخش راه های روستایی نیز راه روستاهای دانی كش، گلین، علی آباد، احمدآباد، دژن، ملكشان، دگاگا، قوره دره و مروارید و چند روستای دیگر به بهره برداری رسید.
3034/1904
خبرنگار: حسن حسین زاده
انتشار دهنده: مسعود احمدی
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۰
سنندج- ایرنا- وزیر راه و شهرسازی گفت: دولت تدبیر و امید تسهیلات هفت برابری به افراد فاقد مسكن اعطا می كند.