به گزارش ايرنا عباس آخوندي، پنجشنبه شب در چهارمين شوراي اداري استان كردستان در سنندج افزود: هم اكنون تمامي افراد مي توانند با سپرده گذاري 100 ميليون ريالي در بانك عامل تا سقف 700 ميليون ريال تسهيلات هشت درصدي دريافت كنند.
وي اضافه كرد: همچنين در اين طرح يك خانواده مي تواند با سپرده گذاري 2 عضو خود تسهيلات دريافتي را تا سقف يك ميليارد و 400 ميليون ريال افزايش دهد.
به گفته وي، دولت با عدم ورود به بخش مسكن سازي به دنبال اعطاي حق انتخاب به خانواده ها در خريد و ساخت مسكن است تا تجربه هاي تلخ رشد قيمت مسكن، افت كيفيت ساخت و تاخير در تحويل به مردم تكرار نشود.
وي مسكن مهر و ايجاد برخي مشكلات به مردم را نتيجه ورود دولت به ساخت مسكن عنوان كرد و افزود: دولت با عزمي جدي به دنبال رفع مشكلات زير بنايي و روبنايي مسكن مهر در تمام نقاط كشور است.
به گفته آخوندي، 35 هزار واحد براي مسكن مهر استان كردستان تصويب شده بوده كه هم اكنون 25 هزار واحد آن تحويل متقاضيان شده و 10 هزار واحد ديگر نيز در دست اقدام براي تكميل است.
** كريدور شمال – جنوب
وزير راه و شهرسازي گفت: كريدور شمال – جنوب به دليل اين كه كوتاه ترين مسير براي اتصال اروپا به خليج فارس است نقش محوري در توسعه آينده ايران دارد.
افزود: اين كريدور به طول 450 كيلومتر از استان هاي مختلفي در شمال، غرب و جنوب غرب كشور عبور مي كند و 30 درصد از جمعيت كشور را تحت پوشش قرار مي دهد.
وي اضافه كرد: علاوه بر استفاده ترافيكي از اين كريدور، 10 پايانه مرزي كشور از آن بهره مند و با اتصال بندر امام خميني (ره) در شهرستان ماهشر استان خوزستان به مرز بازرگان شهرستان ماكو آذربايجان غربي عمده تجارت و توسعه اقتصادي كشور در حاشيه رشته كوه زاگرس رقم مي خورد.
وزير راه و شهرسازي گفت: حدود 320 كيلومتر از اين كريدور ارتباطي از استان كردستان عبور مي كند كه تا كنون 120 كيلومتر آن به بهره برداري رسيده و 120 كيلومتر آن در دست احداث و 80 كيلومتر نيز در سال جاري به پيمانكار واگذار مي شود.
به گفته آخوندي، 70 كيلومتر از 120 كيلومتر احداث شده بلوك مياندوآب به كرمانشاه، امروز با صرف بيش از يك هزار و 500 ميليارد ريال به بهره برداري رسيده است.
وي با بيان اين كه ظرفيت هاي متعدد لجستيك از جمله سكونت، صنعت، گردشگري و توريسم زاگرس نشينان (حاشيه رشته كوه زاگرس) در مسير اين كريدور قرار دارند، افزود: دولت تدبير و اميد در سه سال گذشته تمركز جدي براي اجراي اين طرح گذاشته و آن را وارد نظام برنامه ريزي كشور كرده است.
وزير راه و شهرسازي با اشاره به اين كه مسير سنندج به مريوان از ديگر طرح هاي بزرگراهي كشور در كردستان است و شرق اين استان را به مرز ترانزيتي باشماق هم متصل مي كند، گفت: اين مسير به طول 105 كيلومتر و به علت قرار گيري در كوه ها سه تونل در آن احداث مي شود.
آخوندي گفت: قسمت اول آن 30 كيلومتر طول دارد و 2 تونل 'همرو' به طول يك هزار و 326 متر و 'گزردره' به طول 322 در اين مسير قرار دارند كه تنها روانسازي و لاينينگ پاركينگ آنها باقي آمانده است.
وي اضافه كرد: در قسمت دوم كه به طول 22 كيلومتر است و تونل باغان به طول يك هزار و 886 متر در اين مسير قرار دارد.
وزير راه و شهرسازي گفت: تكميل شبكه راه روستايي نيازمند احداث 2 هزار و 200 كيلومتر است و دولت تدبير و اميد هم اكنون احداث يك هزار كيلومتر از اين ميزان را در دستور كار خود قرار داده است.
** نوسازي ناوگان هوايي
وزير راه و شهرسازي ادامه داد: دولت با انعقاد تفاهم نامه هاي متعدد خارجي و داخلي به دنبال نوسازي ناوگان هوايي است تا پرواز در فرودگاه هاي متوسط را افزايش و از سرگيري كند.
آخوندي با اشاره به اينكه هم اكنون حدود 60 فرودگاه در كشور وجود دارد، افزود: 10 فرودگاه بزرگ 80 درصد از پروازهاي كشور را به خود اختصاص داده و فرودگاه هاي ديگر به دليل كمبود مسافر از درصد كمي برخوردار هستند.
وي گفت: در نوسازي ناوگان هواپيمايي كشور، عمده اهداف، خريد هواپيماهاي كوچك با گنجايش كم مسافر است تا شركت هاي هواپيمايي توجيه اقتصادي براي داير كردن پروازها در فرودگاه هاي كوچك و متوسط داشته باشند.
به گفته آخوندي، از آبان امسال در روزهاي شنبه و چهارشنبه هر هفته، تعداد پروازهاي فرودگاه سنندج از 6 پرواز به هشت پرواز افزايش مي يابد و طرح احداث فروگاه سقز اين استان نيز در حال اجرا است.
** احداث شبكه ريلي كردستان
به گفته وزير راه و شهرسازي احداث راه آهن كردستان نيز همزمان با بهره برداري از راه آهن استان همدان در بهار سال آينده آغاز مي شود.
آخوندي افزود: هم اكنون 30 درصد زيرسازي شبكه ريلي به سمت كردستان انجام شده و امروز مقرر شد ايستگاه راه آهن كردستان در محدوده شهر سنندج مكان يابي و نسبت به انجام مقدمات احداث آن اقدام شود.
وي برخورداري از خطوط ريلي را از مطالبه هاي مردمي عنوان كرد و گفت: اجراي اين طرح نيازمند اتصال به شبكه بوده و تمام نشدن راه آهن همدان مهمترين علت در اجرا نشدن آن است.
عباس آخوندي امروز پنجشنبه 15 مهر به همراه معاونان خود به استان كردستان براي بهره برداري از 70 كيلومتر بزرگراه و 80 كيلومتر راه روستايي به اين استان سفر كرده است.
بهره برداري از كنارگذر سقز به طول 12 كيلومتر، قطعه 9 بزرگراه كرمانشاه به مياندوآب در كامياران استان كردستان به طول 10 كيلومتر، باند دوم سنندج به همدان به طول 12 كيلومتر توسط وزير راه و شهرسازي انجام شد.
امروز در بخش راه هاي روستايي نيز راه روستاهاي داني كش، گلين، علي آباد، احمدآباد، دژن، ملكشان، دگاگا، قوره دره و مرواريد و چند روستاي ديگر به بهره برداري رسيد.
شبك **3034/1904 *1917**خبرنگار: حسن حسين زاده ** تنظيم كننده : مسعود احمدي** انتشار دهنده :سيد محمد باقر نوربخش
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۰
سنندج- ايرنا- وزير راه و شهرسازي گفت: ارائه تسهيلات خريد مسكن براي افرادي خانهندارند در دولت تدبير و اميد به هفت برابرافزايش يافته است.